چرا باور داریم

در دنیای امروز که سوالات زیادی درباره باورها و اعتقادات داریم، این کتاب می‌تونه به ما کمک کنه تا کنجکاوی جدیدی نسبت به چیزهایی که جامعه بهش ایمان داره یا نداره پیدا کنیم. این کتاب تقدیم شده به بشریت که نویسنده می‌گه نه معجزه است و نه حاصل یک تصادف.

e97 main 4

کتاب چرا باور داریم نوشته آگوستین فوئنتس درباره‌ی باورهاست ولی نه اون‌جوری که بیاد تاریخ و جغرافی بگه و پیدایش دین رو بررسی کنه. ما همیشه یه سوالاتی داریم که دین چرا هست؟ چرا به وجود اومده؟ چرا ایمان و چرا باور هست؟

نویسنده کتاب چرا باور داریم به بررسی این موضوع می‌پردازه که چرا انسان‌ها باورهایی دارن که حتی نمی‌تونیم دیدن‌شون رو لمس کنیم. فوئنتس در این کتاب توضیح می‌ده که چگونه باورها – از دینی گرفته تا سیاسی – می‌تونن جوامع رو شکل بدن و چرا این ویژگی توی ذات انسان‌هاست. فوئنتس در کتاب چرا باور داریم به ما کمک می‌کنه بفهمیم که این باورها از کجا میان و چطور به تکامل ما مرتبط هستن.

 

چرا کتاب “چرا باور داریم” رو پیشنهاد می‌کنیم؟

فوئنتس در کتاب چرا باور داریم با نگاهی انسان‌شناسانه رفته سراغ باورها و نشون می‌ده که این ویژگی فقط به جنبه‌های اجتماعی ربط نداره بلکه مربوط به بعد زیستی و تکاملی ما هم هست. چرا بعضی از باورها برای ما انقدر اهمیت دارن و چرا برای برخی از باورهای دیروز دیگه مشتاق نیستیم؟

در دنیای امروز که سوالات زیادی درباره باورها و اعتقادات داریم، این کتاب می‌تونه به ما کمک کنه تا کنجکاوی جدیدی نسبت به چیزهایی که جامعه بهش ایمان داره یا نداره پیدا کنیم. این کتاب تقدیم شده به بشریت که نویسنده می‌گه نه معجزه است و نه حاصل یک تصادف.

 

درباره نویسنده

آگوستین فوئنتس نخستین‌شناس، انسان‌شناس زیستی، استاد دانشگاه پرینستون امریکا و نویسنده است. بیشتر تحقیقاتش روی تعامل انسان‌ها و همکاری و ارتباطات متمرکزه و اگر واسه‌تون سواله که با این تمرکز چطور به ما کمک می‌کنه بهتر بفهمیم چرا باورها انقدر برای ما اهمیت دارن، بهتره اپیزود خلاصه کتاب چرا باور داریم رو در پادکست بی‌پلاس بشنوید.

نویسنده این پیچیدگی انسانی رو خیلی روان توضیح می‌ده و این سوال رو باز می‌کنه که در سیم‌کشی ما چی هست که باعث می‌شه به چیزی ایمان داشته باشیم؟


بیشتر کنجکاوی کنیم
کی ترفندهایی برای زمانسنجی عالی
کی چه کنم؟ راهنمای دنیل پینک برای رسیدن به زمان‌بندی عالی

در اپیزود ۳۷ پادکست خلاصه کتاب بی‌پلاس خلاصه‌ای از کتاب کی ترفندهایی برای زمان‌بندی عالی از دنیل پینک را شنیدیم. بیشتر بخوانید

خلاصه کتاب ذهنهای دیگر
ذهن‌های دیگر

خلاصه‌ کتاب ذهن‌های دیگر (Other Minds) بعضی از کتاب‌ها نوشته شده‌اند تا به پرسشی پاسخ دهند یا دست کم نتیجه‌ی بیشتر بخوانید

خلاصه کتاب اینک روشنگری
اینک روشنگری

خلاصه کتاب اینک روشنگری  Enlightenment Now آینده‌ی بشر روشن است یا تاریک؟ برای استیون پینکر آینده‌ی پیشِ‌روی بشر روشن است. بیشتر بخوانید

9 نظر برای “چرا باور داریم

  1. صدمین اپیزود!

    بی پلاس عزیز هم صدتایی شد.

    مرسی از علی بندری نازنین و همه ی همکارانش که در طول این سال ها زحمت کشیده اند و کتاب های خوب به معرفی کرده اند.

    دمتون گرم.

  2. با سلام و تشکر و تبریک
    دم شما گرم واقعا

    یک اشکال تایپی کوچک پیش آمده در توضیح بالا. «نخستی‌شناس» (primatologist) تایپ شده «نخستین‌شناس»

    با احترام
    ممنون که هستید

  3. دو نکته:
    یک. من نقل قول استیو جابز را شخصا نشنیدم اما بطور متوسط سرعت انسان بر دوچرخه roadbike حدود ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر در ساعت است. سرعت چیتا بین 80-130 کیلومتر بر ساعت است.

    دو. این خلاصه کتاب من را بلافاصله به یاد کتاب هوموساپین حریری انداخت .
    شاید اگر نویسنده کلمه blief رو با abstract thought عوض کنیم بقول شما، مغز حرف کتاب تقریبا کاملا یکی میشود.

    خسته نباشید و دم شما هم گرم برای معرفی این کتاب فوق العاده.

    1. این هم صدمین قسمت بی پلاس.
      واقعا خسته نباشید، از شما ممنونم که واقعا سهم بزرگی در کنجکاو موندن و آموختن ما دارید.
      از شما چیزهای زیادی یاد گرفتم و واقعا از شما ممنونم با امید اپیزود های بیشتر برای بی‌پلاس.
      خسته‌نباشید برای آقای بندری و دیگر همکاران‌شون.

  4. سلام. دمتون گرم. چند ماهه با کاراتون آشنا شدید. روزگاران رو بهتر کردید.

  5. خیلی دمتون گرم
    برای دوستانیکه به این موضوع علاقه مند شدند و حوصله و صبر بیشتری دارند، کتاب هستی و زمان هایدگر خیلی مفصل به سوال اساسی چرا هستیم و چطور در اجتماع باور و تعریف میسازیم پاسخ میده.

    مطالعه کتاب البته نیاز داره حتما کتاب هایی مثل همین اپیزود بی پلاس رو مطالعه کنیم و کمی ذهنمون آماده باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *