در خبرنامه‌ی بی‌پلاس حرف‌هایی رو که در خود پادکست زدیم ادامه می‌دیم. گاهی از نویسنده‌هایی می‌گیم که کتاب‌هاشون رو در پادکست معرفی کردیم، گاهی کتاب‌هایی رو معرفی می‌کنیم که شبیه یا در راستای کتاب‌های معرفی شده هستند و گاهی هم حرف‌های دیگری می‌زنیم درباره‌ی موضوعات پادکست.

احتمال‌هایی که نمی‌بینیم
فکر کردین که احتمال قابل توجهی هست سیارک غول پیکری یه روز به سیاره زمین برخورد کنه. اما کمتر کسی هراس و وحشت از این اتفاق داره یا درباره‌اش حرف میزنه! با این حال موضوع‌های دیگه‌ای هستند مثل وقوع بیماری همه‌گیر که هراس ازش و صحبت درباره این هراس تبدیل به یه سرگرمی همگانی می‌شه. یه سؤالی که خوبه بهش فکر کنیم اینه که آیا میشه از این هراس نجات پیدا کرد؟ آیا میشه چنین وضعیتی رو به عنوان یه فرصت دید و ازتوش چیز خوب و مفیدی درآورد؟
ست گودین به این سؤال‌ها جواب داده
قبل از اینکه درباره‌ی جواب ست گودین بخونیم خوبه بدونیم ست گودین نویسنده، کارآفرین، و سخنران آمریکاییه. ایشون اخیراً میزبان برایان کاپلمن بودن در پادکست ٰThe moment و درباره این سؤال‌ها صحبت کردن. حواسمون هست که جناب گودین رو با کتاب مهره حیاتی (Linchpin) از اپیزود بیست و پنجم بی‌پلاس شناختیم. گودین در دو رشته علوم کامپیوتر و فلسفه در دانشگاه تافتس (Tufts) تحصیل کرده و مدرک MBA از دانشگاه استنفورد گرفته.
ایشون تقریباً تمام زندگی یک دهه‌ی اخیر خودشو روی اثبات، ترویج و آموزش این ایده صرف کرده که رمز موفقیت یک ایده، تاثیرگذار بودن و به یادماندنی بودن اونه و خیلی ربطی به فشار و زحمت و هزینه‌ی پول‌های هنگفت، برای رواجش نداره. خلاصه اینکه اگر مردم، ایده‌ای را بپسندند، با پول و وقت و منابع خودشون، تبلیغش می‌کنند. حرف حساب خودش راه خودشو پیدا می‌کنه و شنونده‌ها مبلغش می‌شن. حالا ببینیم ایده ایشون در مورد وضعیت همه‌گیری بیماری کرونا چیه.
اپیزود لینچپین رو بشنوید
هراس مسریه!
البته که افراد زیادی زندگی، کسب و کار و روابطشون تحت تاثیر همه‌گیری ویروس covid 19 قرار گرفته و دچار هراس شده‌اند، اما به عقیده جناب گودین میشه داستان این همه‌گیری رو جور دیگه‌ای هم تعریف کرد. و با این روایت جدید و متفاوت می‌تونیم غلبه کنیم به هراس ناشی از همه‌گیری. آدم‌هایی هم هستند که از این هراس یه جور‌هایی خوششون می‌آد و باهاش تفریح می‌کنند. توصیه اول، از آدم‌های هراسون دوری کنیم. هراس مسریه!

تاب بیاریم
 توصیه بعدی اینه که در مقابل این وضعیت تاب‌آور باشیم. برای تاب‌آوری هم باید واقعیت را هر چقدر سخت و دشوار پذیرفت. واقعیت اینه که هیچ چیز در دنیا دائمی نیست، همه چیز تغییر می‌کنه سعی نکنید جلوی تغییرات را بگیرید، تغییرات را بپذیرید. از خودتون بپرسید این وضعیت چه دست‌آورد خوبی ممکنه داشته باشه؟ چکار میشه کرد در زمان پسا همه‌گیری آدم بهتری نسبت به پیشا همه‌گیری بشیم؟
توانایی‌های کمتر دیده شده
توصیه سوم جناب گادین هم اینه که در این شرایط دشوار کار‌هایی انجام بدیم که باعث بشه توانایی ما بیشتر بشه، ایشون اعتقاد داره یکی از این کار‌ها انجام خدمات خیرخواهانه است. پس تا جایی که میشه خودتون را درگیر امور خیرخواهانه بکنید، به دیگران هم کمک کنید که اوضاعشون بهتر بشه - مطالعات نشون داده انجام امور عام‌المنفعه واسطه‌های عصبی شیمیایی محرک لذت را در مغز افزایش میده. در ایام بدبینی و ناآرامی، مجبور کردن خودمون برای انجام کارهای خیرخواهانه، دقیقاً کاریه که باید انجام بدیم.
چطوری به بطالت نگذرونیم؟
گودین همچنین پیشنهاد می‌کنه که از فرصت ماندن اجباری در قرنطینه به شکل مفیدی استفاده کنیم. از انجام کارهای بی‌فایده، تماشای فیلم‌های تکراری، گذران اوقات به بطالت پرهیز کنیم. در عوض تلاش کنیم چیز جدیدی یاد بگیریم، یا به دیگران چیز تازه یاد بدیم. خلاصه اینکه مغزمون رو دائم با چالش جدید آموختن و آموزش دادن مشغول کنیم. این کار لذت عمیق‌تری ایجاد می‌کنه. برای همین بهتره به‌جای درگیر شدن با کار‌هایی که لذت سطحی و زودگذر داره و کمکی هم به توسعه فردی و اجتماع نمی‌کنه درگیر کارهایی بشیم که باعث رشد می‌شه.

 
تمرکز، تمرکز و باز هم تمرکز
کار کردن از خونه باعث می‌شه زمانی که برای رفت و آمد و آماده شدن برای کار خارج از خونه صرف می‌شد رو صرفه‌جویی کنیم. حالا یه نظر اینه که همون وقتی رو که قبلا صرف کار بیرون می‌کردیم مصرف کنیم ولی راندمان رو بیاریم پایین. یعنی همون مثلا هشت ساعت رو صرف کنیم ولی شل‌تر کار کنیم. گودین با این نظر البته موافق نیست. ایشون توصیه می‌کنه عمیق کار کنید و وقتی کارتون تموم شد تعطیل کنید. کسی برای زمان مصرف شده برای کار بهتون جایزه نمیده! جایزه را وقتی میدن که از پس یه چالش تو کارتون بر‌بیایید.
چطوری منزوی نشیم؟
مشکل دیگه‌ی این ایام که محصول همه‌گیری ویروس covid 19 است، منزوی شدن و تنهاییه که با توصیه‌هایی مثل فاصله گذاری بدنی/ فیزیکی، قرنطینه، در خانه ماندن و… برای حفظ سلامت و تلاش برای شکستن زنجیره انتقال بیماری اتفاق می‌افته. برای این شرایط هم گودین پیشنهاد می‌کنه ملاقات و دور‌همی‌های مجازی داشته باشیم و با استفاده از امکانات شبکه‌های اجتماعی فاصله فیزیکی اجباری با کسانی رو که دوستشان داریم جبران کنیم.
انرژی این کارها از کجا باید بیاد؟
حالا چطور برای این‌که از پس انجام این توصیه‌ها بربیاییم  انرژی داشته باشیم؟ پیاده‌روی مکرر روزانه هر بار به مدت نیم ساعت، ورزش کردن در خانه و وادار کردن بدن به پاسخ دادن به وضعیت انزوا به جای واکنشی عمل کردن، این‌ها توصیه‌های جناب ست گادینه برای حفظ تعادل انرژی بدن.  ضمن این‌که ایشون توصیه می‌کنند که وقت و توجه‌مان را صرف حرف‌های چرت و پرت نکنیم. الان دوره‌ای شده که همه رسانه دارند، ولی ظرفیت توجه ما به داده و اطلاعات محدوده پس بیخودی تلفش نکنید، انتخاب کنید.
 


چرا فکر می‌کنیم لازمه این چیزها رو بدونیم؟
امیدواریم این توصیه‌های جناب ست از اون جنسی باشه که بدون صرف هزینه زیاد، راه خودش رو پیدا کنه و منتشر بشه. حواسمون هم هست که شاید بعضی‌هاشو قبلا از منابع دیگه شنیده یا خونده باشیم، و بعضی‌هاش رو هم نخوایم یا نتونیم اجرا کنیم. اما حرف حساب ارزش چند بار شنیدن داره.

نویسنده: آمنه محمدی
بیشتر بخوانید:
۱- درباره‌ی نویسنده
۲- مصاحبه با ست گودین
اگر این خبرنامه برای شما فوروارد شده اینجا می‌تونین عضو بشین.
Instagram
Email
Website
شما این ایمیل رو دریافت می‌کنید چون در خبرنامه‌ی بی‌پلاس عضو شدید. اگر تمایل به دریافت این ایمیل‌ها ندارید می‌تونید عضویتتون رو از اینجا لغو کنید.

Copyright © 2018 Bplus podcast, All rights reserved.
 
Our maili 1050 Hoff
Oslo, Norway 0218
Norway






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*