لحظه تاسیس هند

هند چطور دموکراتیک شد؟

لحظه تاسیس هند
توضیحات اپیزود باز کردن

هند چطور دموکراتیک شد؟

 نویسنده‌: مدهاو خوسلا

 متن: عباس سیدین | روایت: علی بندری

 تدوین: امید صدیق‌فر | موسیقی : پیمان عرب‌زاده 

با تشکر از اسپانسرهای این اپیزود: 

فروفورت دیلی

ایستکول

 کتاب‌های بی‌پلاس را از اینجا  بخرید.

عضویت در خبرنامه‌ی بی‌پلاس

خلاصه کتاب لحظه تاسیس هند   India’s Founding Moment

هند کشور شگفت‌انگیزی است. کشوری پهناور با مردمانی که با ده‌ها زبان مختلف صحبت می‌کنند و مذهب‌های متفاوتی که هرکدام پیروان میلیونی دارند. هند از نظر جمعیت دومین کشور و از نظر وسعت هفتمین کشور دنیاست. حکومتش هم دموکراتیک است. یکی از جنبه‌های شگفت‌انگیز هند همین دموکراتیک بودن است. مردم هند به عنوان یک کشوری که از استعمار خارج شده، یک دموکراسی را از صفر بنا گذاشتند که دوام آورده. این دموکراسی خیلی عجیب است. موقع تاسیس هند مدرن جمعیت میلیاردی هند خیلی فقیر بود و خیلی هم بی‌سواد. یعنی زمینه برای شکل‌گیری یک دموکراسی چندان فراهم نبود. و سوال هم همین است: چطور شد که دموکراسی در این کشور اینقدر دوام آورد؟

 چرا کتاب لحظه‌ تاسیس هند را پیشنهاد می‌کنیم؟

کشورهایی که حکومت دموکراتیک دارند یک مسیر کم و بیش شبیه به هم را طی کرده‌اند و به تدریج دموکراتیک شدند. یعنی به شیوه‌ی حکمرانی رسیدند که در آن آزادی اندیشه و بیان، برابری انسان‌ها در مقابل قانون و برگزاری انتخابات آزاد اصول مشترک هستند و این حاکمیت دموکراسی به مرور زمان و طی ده‌ها سال‌ اتفاق افتاده. اما در میان این کشورها هند شرایط متفاوتی دارد. هم به لحاظ تنوع گروه‌های قومی، مذهبی، هم به دلیل وسعت و هم وضعیت اقتصادی و میزان و شرایط شهرنشینی و سواد. برای همین خوب است نگاهی بیندازیم که چطور هند توانست با چنین شرایطی و پس از یک قرن و نیم مستعمره بودن دموکراتیک شود و دموکراتیک بماند؟ 

نویسنده‌‌‌ کتاب لحظه‌ی تاسیس هند کیست؟

مدهاو خوسلا در دانشگاه هاروارد در رشته نظریه سیاسی دکترا خوانده و در حال حاضر دانشیار حقوق در دانشگاه کلمبیا و همین طور دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه آشوکا است.

بیشتر کنجکاوی کنیم
خلاصه کتاب استثنائی ها داستان موفقیت مالکوم گلدول
استثنایی‌ها؛ داستان موفقیت

خلاصه کتاب استثنایی‌ها، داستان موفقیت کتاب استثنایی‌ها از مالکوم گلدول با نام کامل Outliers; the story of success درباره‌ی آدم‌های بیشتر بخوانید

خلاصه کتاب تاریخ جهان در شش لیوان
تاریخ جهان در شش لیوان

خلاصه کتاب تاریخ جهان در شش لیوان بعضی از نوشیدنی‌ها نقششان در تاریخ بشر بیشتر از رفع تشنگی بوده و بیشتر بخوانید

خلاصه کتاب همه دروغ می‌گویند
همه دروغ می‌گویند

خلاصه کتاب همه دروغ می‌گویند حرف اصلی کتاب همه دروغ می‌گویند اینه که برای مطالعه یا فهمیدن یه رفتار اجتماعی بیشتر بخوانید

13 نظر برای “لحظه تاسیس هند

  1. “ببر سفید”که اقتباسی از رمانی به همین نام هست از اساس فرض مطرح شده در این کتاب رو با چالش مواجه می کنه. تشکر از خلاصه تمیز کتاب لحظه تاسیس هند

  2. سلام و سپاس،
    کتاب ارزشمندی بود ولی کنجکاوی اصلی من پاسخ داده نشد. برداشت من این بود که گروهی نخبه (یا با هر نام دیگری) تلاش کردند هند را متحول کنند و نه تنها جامعه (به مفهوم فراگیر آن) خواهان و پذیرای آن نبود، بلکه این نخبگان به این هم میاندیشیدند که هم چگونه جامعه را بیدار و هشیار کنند و هم چگونه بیدار و هشیار نگاه دارند. ابهام من همچنان آن است که خود آن “نخبگان” چگونه بیدار شدند! یعنی در زمانی در تاریخ هند، گروهی از مردم که خود در همان جامعه قرارداشتند (ناگهان) بیدار شدند و تصمیم گرفتند همه را بیدار کنند!
    سپاسگزار میشوم اگر من موضوع را درست نفهمیده ام، راهنمایی ام کنید.
    سپاسگزارم

    1. سلام جواب چندان پیچیده نیست، معمولا این افراد خارج از کشور مذکور درس خوانده یا زندگی کردن و دیدن عقب ماندگی کشورشان و فاصله با ملل پیشرفته انگیزه ایجاد تغییرات است.
      این بیشتر داستان در تحولات اجتماعی چند صد سال اخیر است اما در خود یک جامعه بدون نگاه کردن به بیرون با تفکر و مداقه نیز می توان ایرادات را دید و برای آنها راه حل ارایه داد مانند سقراط و بسیاری دیگر از فلاسفه و جامعه شناسان سرشناس

  3. سلام
    ممنون بابت زحماتی که میکشید برای اینکه وقت هایی که برای اکثر ما سوخت میشه رو تبدیل کنید به بهترین زمانها. شخصا در زمان رانددگی یا انجام کارهای شخصی در حال گوش کردن به پادکست شما هستم.
    خدا قوت میگم و خسته نباشید.

    یه پیشنهاد هم داشتم، احساس میکنم کتابها اکثرا با موضوعیت اقتصاد، روانشناسی و تاریخ هست و شاید تنوع بیشتر دادن به اون جذابترش کنه.
    پیشنهاد خودم با توجه به اوضاع فعلی جامعه کتابی هست که تقریبا یک دهه قبل نوشته شد و با درصد خوبی اوضاع امروز رو پیش بینی کرده. کاش وقتی این کتاب برای مسئولین فرستاده شده بود، حداقل خوانده می شد. افسوس
    اقتصاد سیاسی مناقشه اتمی ایران (درآمدی بر عبور تمدنها)- نبرد غرب برای تسخیر پایان تاریخ
    اثر اقتصاددان مردمی آقای رنانی

  4. بسیار عالی بود جناب بندری عزیز.
    شنیدن هر دو پادکست شما کار هر روز و هر شب من شده و ازین بابت بیش از آنچه که حتی تصورش رو بکنید قدردان زحمات شما هستم.
    ضمنا پیشنهادی داشتم برای خلاصه یک کتاب. کتابی ست بنام Barbed Wire یا سیم خاردار.
    نویسنده در یک رویکرد بسیار زیبا بر آن است که نقش و تاثیر اختراعی بنام سیم خاردار در قرن نوزدهم را در تحولات سیاسی و اجتماعی پس از آن در سطح بین الملل و نیز اقتصاد سیاسی ایالات متحده آمریکا نشان دهد.

  5. با سلام ودرود به شما و سپاسگزاری فراوان از تیم شما برای ارائه کارها ی خوب واینکه چقدر جای افرادی که خوب پیش بینی کنند در کشور ما در زمان تهیه قانون اساسی ما کم بوده و هنوز هم در هیچکدام از فعالیت ها مون دیده نمیشه همه خوب میدونند که یکی از اساسی ترین های مدیریت خود پیش بینی است اگر در این حوزه کاری ارائه کنید خیلی خوب خواهد شد و با آرزوی موفقیت و پیروزی در تمام عرصه‌های زندگی

    1. سلام بر گروه فعال بی پلاس
      پادکست دموکراسی در هند بسیار برای من جالب بود. و خیلی نکات ریز در آن به نمایش گذاشته شد. در واقع قانون نویسان هندی درک درستی از حقوق اساسی داشتند و یک محور به حقوق نگاه نکردند. همین باعث شده هندوستان یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان شود
      انتخاب کتاب بسیار عالی بود

  6. سلام بسیار جالب بود ، ممنون از زحمات شما، وقت های خالی را با گوش دادن به کتاب های صوتی میگذرانم، سیدابومحمد هاشمی)سیف زاده (

  7. سلام و خداقوت
    ممنون بابت پادکست بسیار جذاب و آموزنده
    منطقه‌ی من‌ چون نزدیک به کشورهای افغانستان و پاکستان هستش ، از لحاظ فرهنگی و اجتماعی شباهت زیادی به این کشورها دارد. خیلی از نکاتی که نویسنده گفت را می‌توان به اینجا هم نسبت داد.
    برای من خیلی جذاب بود

  8. سلام و عرض ادب می‌کنم، جناب آقای بندری گرامی،

    متشکرم از زحماتی که تابه‌حال کشیده‌اید. بیشترِ اپیزودهای‌تان را تا‌به‌حال گوش کرده‌ام و معرفی‌شان را وظیفه دانسته‌ام. به‌جا،‌ به‌موقع و مفید بوده‌اند (با کست‌باکس). شاید دو بار است که نقد‌هایی متاسفانه کاملا بی‌ربط و ناآگاهانه به‌گاندی وارد شده، در این‌ اپیزود و احتمالا در اپیزودی دیگر.

    من تا الان دو کتاب راجع به گاندی ترجمه و تالیف کرده‌ام و دو کتابِ اساسی هم به قلم خودش در زیر چاپ دارم (زمستان ۱۴۰۲ باید منتشر بشوند).

    هر ۴ مطلب، خالی از نقد به او نبوده‌اند. مخصوصا “گاندی، گونه‌ای زندگی” که در پیوست‌های مترجم، زندگیِ جنسیِ او را به زیر ذره‌بین برده و افشا کرده، یکی از برجسته‌ترین مقاله‌های انتقادیِ جرج اورول را در باره‌ی گاندی آورده‌ام و نقد کوبنده‌ی رهبر حزب کمونیستِ هند به گاندی را در حضور رومن‌ رولان را هم اضافه کرده‌ام. در تمامِ یادداشت‌های‌ام در باره‌‌ی او و کسانِ دیگر، بر واجب‌الخطا بودن انسان و به‌خصوص گاندی تاکید کرده‌ام و همین‌طور بر خودداری از مقدس‌‌سازی و تقدیس ایده‌ها و جزم‌ها و آدم‌ها.

    اما ایراد‌هایی که در رخ به گاندی وارد کرده‌اید، ایرادهایی برپایه‌ی بی‌اطلاعی و ظاهربینی و اطلاعاتِ دستِ دوم و شاید سرسری بوده‌اند. وقتی که به‌خودِ دست‌خط و عملِ واقعیِ فرد نزدیک می‌شویم، ممکن است وضع فرق کند و واقعیتِ دستِ اولْ نظر قبلی‌مان را عوض کند.

    به همین سیاق است که ماندلا در سخنانی که مجله‌‌ی تایم از او منتشر می‌کند نکاتی مهم، راهبردی، تاکتیکی، آرمانی و بسیار کلیدی را در باره‌ی گاندی مطرح می‌کند که من فقط در تعابیر عمیقِ آلدوس‌ هاکسلی دیده‌ام. ماندلا در این‌جا خیلی خلاصه و کوتاه و قابل فهم سخن می‌گوید. در این سخنان می‌بینم که ماندلا تا حدود زیادی با همان عمقی پدیده‌ی گاندی را فهمیده که شایسته‌ی یک پژوهش همه‌جانبه و کل‌نگر است. این سخنان را هم در همان کتاب آورده‌ام (گاندی،‌ گونه‌ای زندگی، صص. ۳۳۴-۳۴۷):
    https://content.time.com/time/subscriber/article/0,33009,993025,00.html

    امیدوارم اگر امکان داشته باشد اصلاح بفرمایید و اگر امکان نداشته‌ باشد، در صفحه‌ی معرفی اپیزود، بر تعلیقِ قضاوت‌ها در باره‌ی گاندی تاکید کنید و نظر نسبتا قطعی‌تر را موکول کنید به مطالعه‌ی عمیق‌ترِ خود و مخاطبان علاقه‌مندِ گرامی‌تان.
    برای اطلاع بیشتر از نظرات اجتماعی و توسعه‌ای گاندی به سایت و کانال این کمترین هم می‌شود نگاه کرد که مطالب زیادی در باره‌ی این بخش از زندگی او دارند. با احترام،
    کمترین،‌ غلامعلی کشانی
    کانال تلگرامی گاه فرست غلامعلی کشانی (قابل سرچ با گوگل)
    سایت عدم خشونت (قابل سرچ با گوگل)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *