
اینک روشنگری
روزهای خوش بشریت تموم شده یا آیندهی بشر هنوز روشنه؟
نویسنده:استیون پینکر
متن: عباس سیدین | روایت: علی بندری
تدوین: امید صدیقفر | موسیقی : پیمان عربزاده
با تشکر از اسپانسرهای این اپیزود:
عضویت در خبرنامهی بیپلاس
خلاصه کتاب اینک روشنگری Enlightenment Now
آیندهی بشر روشن است یا تاریک؟ برای استیون پینکر آیندهی پیشِروی بشر روشن است. پینکر در کتاب اینک روشنگری نشانمان میدهد که این روشن بینی از کجا میآید، ریشههایش کجاست و ما را به کجا میرساند. و در کنارش میگوید که اگر آینده را تاریک ببینیم به کجا میرسیم و چرا باید از این تاریکبینی بر حذر باشیم.
در مسیر این روشنبینی پیشنهاد پینکر بازگشت و دفاع از ایدهها و اهداف عصر روشنگریست. با تکیه بر خرد و دانش میتوان به پیشرفت بشر امیدوار بود. این ایدهی اصلی روشنگریست. که امروز نیاز به دفاع دارد و اگر از تک تک اجزای آن دفاع نکنیم، ایدههای دیگری قدرت میگیرند که باعث گسترش خرافات یا بیعملی خواهند شد.
چرا کتاب اینک روشنگری را پیشنهاد میکنیم؟
اتفاقها و اخبار بد زیادی را هر روز میبینیم و میشنویم. حجم این اطلاعات به قدری گسترده است که احساس میکنیم روز به روز شرایط بدتر میشود و آیندهی بشر تیره و تار خواهد بود. اما در همین شرایط اندیشمندان و متفکرانی هستند که با استدلالهای آماری نشانمان میدهد اوضاع رو به وخامت نیست. شبیه این حرف را از روزلینگ در کتاب واقعیت شنیدیم.
استیون پینکر هم با آمار و ارقام نشان میدهد که شرایط رو به بهبود است، اما در کتاب اینک روشنگری، قدم بزرگتری هم بر میدارد و میگوید باید برای گسترش این نگاه کاری بکنیم. این کار بازگشت به ایدهی عصر روشنگریست.
نویسنده کتاب اینک روشنگری کیست؟
استیون پینکر نویسنده کتاب اینک روشنگری در رشتهی روانشناسی شناختی از دانشگاه هاروارد فارغالتحصیل شده. پینکر در دانشگاههای استنفورد و هاروارد تدریس کرده و در دورهای هم رئیس مرکز علوم شناختی دانشگاه MIT بود. پینکر جز کتاب اینک روشنگری، هفت کتاب دیگر منتشر کرده که بیشترشان دربارهی عملکرد مغز و نحوهی ادراک ما از جهان هستند.
کتاب معرکه بود همین و بس
با سلام و تشکر از کتاب خوب معرفی شده، احساس می کنم کتاب های بسیار خوبی برای روایت وجود دارند که باعث تفاوت در تفکر یا عملکرد دیگران می شود.
لطفا کتابی خوب در زمینه ایجاد و تثبیت عادات معرفی نمایید.
تشکر مجدد
منم باهات موافقم . ولی هر وقت ی کتاب توسعه فردی معرفی میکنن بهشون مدام گیر میدن که داری زرد معرفی میکنی و روند پادکست بد هست و …
توی بخش کجا بخریم ی کتاب گذاشتن اسمش اگه اشتباه نکنم هست عادات روزانه از نشر ماهی اون رو بگیر
واقعا عالی بود امیدوارم کتاب کامل چاپی یا صوتیش هم بیاد
بسیار امید بخش بود.
احساس میکنم مطالبی که گفتید در حد بی پلاس نبود. این مطالب خیلی مفید هست برای یک پادکست جنرال تر با خط فکری دیگری.
من کتاب رو نخوندم ولی مطالب این چنینی به وفور پیدا میشه. متاسفانه هر دو طرف یعنی بدبین ها و خوشبین ها به آینده بشر قادر به تحلیل و مطالعه موضوعات به صورت بی طرفانه نیستند.
وضعیت بشر قطعا بهتر شده، خیلی بیشتر خوش میگذره، همه اینها درسته. ولی هیچ نموداری در دنیا تا ابد به صورت صعودی ادامه نخواهد داد. شما انقراضهای بزرگ تاریخ رو نگاه کنید. یهو ۹۷ درصد موجودات ناپدید میشدن.
از طرفی من معتقدم هنوز سیستم خیلی ناموثر هست و ثروت در حال حیف و میل شدن هست. همین انرژی خورشید رو شما بتونید به طور موثر دریافت و ذخیره کنید کمتر از ده سال همه مردم ثروتمند میشن.
موضوع اینجاست که در ارتباط با این موضوع اینده بشر خیلی چیزها بستگی به خیلی چیزهای دیگه داره. برای همین پیش بینی دقیق کار اسونی نیست.
مطالبی که گفتین با وسعت زیاد و عمق خیلی خیلی کم. یه کم وسعتش کمتر و عمقش یه ذره بیشتر میشد شاید بهتر بود.
در آخر، لطفا از خط بی پلاس و سطح بی پلاس دور نشید. یه کم به زور جا شده بود این پادکست وسط این پادکست ها.
ممنون از زحمات در این سال سخت
دقیقا
از طرفی من معتقدم هنوز سیستم خیلی ناموثر هست و ثروت در حال حیف و میل شدن هست. همین انرژی خورشید رو شما بتونید به طور موثر دریافت و ذخیره کنید کمتر از ده سال همه مردم ثروتمند میشن.
کار به بقیه ی حرفات ندارم ولی این جملت خیلی ساده لوحانه هست . (قصد توهین ندارم)
موافقم
خدا قوت بی پلاسی های عزیز
به امید شنیدن دوباره شما
بازم ممنون از تمامی زحمات شما که در نوع خودش یک «روشنگری» ماندگار خواهد بود…..منتظر اپیزودهای بعدی هستیم
با نهایت احترام و خسته نباشید
کتاب بسیار ضعیفی بود،یکم نا امید شدم از بی پلاس
به امید افزایش استانداردها برای فصل جدید.
این پادکست رو امروز کشف کردم. آخرین اپیزود و تنها اپیزودی که گوش کردم خیلی خوب بود به نظرم. معرفی کتاب اینک روشنگری. به عنوان کسی که تحصیل در رشته ادبیات فرانسه و تاثیر عصر روشنگری بر این کشور و ادبیات دیدگاهی مطلوب خودم به من داد واقعا خوندن این کتاب خیلی میتونه مفید باشه. خیلی به دغدغه هایی که توی دو سال تحصیل در زمینه علوم انسانی تو پاریس پیدا کردم و کاملا پاسخی نداشتم در آنزمان براشون پاسخی قابل تامل میده. پاسخی که خودم هم کم و بیش مشابه اون رو بعدها پیدا کردم بواسطه مشاهدات و مطالعه هایم و شخصیتم. این اپیزود که در واقع خلاصه و برداشتی موافق رو از کتابی ظاهرا جالب ارائه میده، به نظرم خیلی گوش کردنی هست. 👌
چرا در تلگرام چنل بی دیگه داستان نمزارید
امیدوارم این کتاب ترجمه بشه. خیلی مشتاقم بخونمش.
سلام
خدا قوت
آرزوی سلامتی و موفقیتهای بیشتر
گامهایتان استوارتر و سایه تان مستدام
یه کمدی ریزی که وجود داره تو این اپیزود، تقابل حرف کتاب با حرف علی بندریه که میگه “تجربه ثابت کرده هر وقت گفتیم اوضاع بده بعدا دیدیم ای بابا! تازه اون روزای خوبمون بود” 🙂
سلام وقت بخیر
من علاقه مندم متن اپیزوهای پادکست بیپلاس رو پیاده کنم و در جایی برای عموم منتشر کنم. یا در اختیار خودتون بذارم برای انتشار در وبسایت.
آیا شما برنامه ای برای این کار دارید؟ اگر نه، اجازه این کار رو میدید؟
سلام و خسته نباشید به گروه بی نظیر bplus و طرفداران محترم
در ابتدا من به شخصه بسیار از آقای بندری ممنونم که با پادکستهای خیلی عالی بی پلاس و چنل بی من رو با پادکست آشنا کردن به طوریکه علاوه بر این دو پادکست باعث شد خیلی از پادکستهای خوب دیگه رو گوش بدم و همینطور از کتابهای خوبی که معرفی میکنن استفاده کنم
ضمنا بسیاری از ادمین های پادکستهای خوب که زحمت میکشن و از اقای بندری الهام گرفتن و اذعان دارن که مشوق خیلی از اونها هم بودن در تولید پادکست هاشون
و بعد در مورد این اپیزود خیلی عالی میشه گفت نظرات نویسنده کتاب با نظرات بحث شده در کتاب واقعیت که باز هم مدیون گروه بی پلاس هستم شباهت داره و یکسانه
به تمام دوستان گوش دادن اپیزود factfulnes ( واقعیت) از همین پادکست و ترجیحا خوندن این کتاب رو پیشنهاد میکنم .
جا داره مجددا از تمامی دوستانی که در تولید محتوای این دو پادکست و شخص اقای بندری با صدای گیراشون که حقیقتا شنونده رو شدیدا مشتاق شنیدن چند باره اپیزودها میکنه به سهم خودم تشکر کنم .
همیشه تندرست باشین و با پشتکار
درود
دوستان بسیار سپاس گزارم
کتاب ها و پادکست شما درس هایی که در دوران کودکی، خانواده و مدرسه و جامعه به من یاد نداده بودند یاد داد. و یاد میده.
سپاس بی کران.