خلاصه کتاب نقطه عطف
کتاب نقطه عطف از فراگیرشدن پدیدهها و ایدههای اجتماعی صحبت میکنه. چی میشه که یک موزیک غریبه، یک کتاب جدید یا یک رفتار اجتماعی همهگیر میشه؟ آدمهایی که در این همهگیری نقش دارند و سر این زنجیرها به حساب میان چه ویژگیهایی دارند؟
در اپیزود نهم از فصل اول پادکست بیپلاس خلاصه کتاب نقطه عطف رو تعریف میکنیم.
چرا کتاب نقطه عطف رو پیشنهاد میکنیم؟
مفهوم نقطه عطف از دید نویسنده اون زمانیه که ما دیگه به یک عدد فراگیر از یک پدیده رسیدیم. مالکوم گلدول در کتاب نقطه عطف میاد تشابهات فراگیر شدن یک پدیده یا ایدهی اجتماعی رو مقایسه میکنه با اپیدمی شدن بیماریهای ویروسی.
گلدول نویسنده کتاب نقطه عطف از قانون کم صحبت میکنه و معتقده برای این که یک ایده فراگیر بشه باید آدمهای کمی ازش حرف بزنن یا استفاده کنن اما آدمهایی باشن که توانایی یا شهرت خاصی دارن. قانون کم رو گلدول با استناد به قانون اقتصادی مشهور هشتاد بیست توضیح میده و میگه اون بیست درصدی که بیشترین تاثیر رو در فراگیرشدن یک ایده میذارن چه کسانی هستند؟ چه ویژگیهایی دارند؟
اگر شما هم در مورد همهگیری اتفاقات و پدیدههای اجتماعی کنجکاوی دارید، گلدول در کتاب نقطه عطف زاویههای تازهای برای نگاه کردن به این پدیدهها رو بهمون نشون میده.
نویسنده کتاب نقطه عطف کیست؟
مالکوم گلدول، نویسندهی مشهور کتابهای غیر داستانی در بیست سال اخیر، تا امروز پنج تا کتاب نوشته که کنار سخنرانیها و یادداشتهای بهروز و مفصلش در نیویورکر ایشون رو یکی از چهرهها و صداهای تاثیرگذار روزگار ما کرده. تاثیری که البته منتقدان زیادی هم داره و همون طور که قبلا هم گفتیم خیلیها اعتقاد دارند سادهسازی بیش از حد الگوریتمها و فرایندهای پیچیدهی اجتماعی از دید گلدول کار خطرناکیه و باعث میشه تفسیر هر پدیدهای فقط با توجه به فاکتورهای پیش پا افتاده و دم دستی برای هر ذهنی کار سادهای به نظر بیاد.
خرید کتاب نقطه عطف
مانند باقی کتابهایی که در پادکست بیپلاس ازشون حرف میزنیم، لینکهای مستقیم خرید آنلاین و تلفنی کتاب نقطه عطف رو میتوانید در صفحه از کجا بخریم بیپلاس ببینید.
در فصل اول بیپلاس خلاصهی دو کتاب دیگر رو هم از گلدول گفتیم:
- خلاصه کتاب در یک چشم به هم زدن اندیشیدن بدون اندیشیدن از مالکوم گلدول، اپیزود دوازدهم بیپلاس
- خلاصه کتاب استثناییها؛ داستان موفقیت از مالکوم گلدول، اپیزود اول بیپلاس
کلا اثر پروانه ای رو هممون در زندگی تجربه کردیم فقط شاید بهش توجه نکردیم! مثلا خیلی از ازدواج هایی که انجام میشه و بر اثر این اتفاق کلا مسیر زندگی خیلیها انجام میشه به دلیل حضور در یک زمان و مکان به صورت اتفاقی توسط 2 نفر رخ داده. شاید اگر 10 دقیقه دیرتر به فلان جا میرسیدیم فلان اتفاق نمیافتاد. نمونه جالبش ادمهایی هستن که به دلایل جالبی از پرواز جا موندن و همون پرواز سقوط کرده!
میخواستم بگم این اثر پروانه ای خیلی با این موضوع مرتبطه. همین تبلیغ سیگار شاید به صورت عمدی و علمی کلمه لایک رو قرار نداده باشه!
یک پادکست انگلیسی گوش میدادم که با ادمهای موفق مصاحبه میکرد، در آخر پادکست میپرسید چند درصد از موفقیت خود را به پشت و کار و خلاقیت و هوش خود مرتبط میدانید و چند درصد به شانس؟! جوابهایی که این آدمها میدادند خیلی جالبه!
کلا اثر پروانه ای رو هممون در زندگی تجربه کردیم فقط شاید بهش توجه نکردیم! مثلا خیلی از ازدواج هایی که انجام میشه و بر اثر این اتفاق کلا مسیر زندگی خیلیها انجام میشه به دلیل حضور در یک زمان و مکان به صورت اتفاقی توسط 2 نفر رخ داده. شاید اگر 10 دقیقه دیرتر به فلان جا میرسیدیم فلان اتفاق نمیافتاد. نمونه جالبش ادمهایی هستن که به دلایل جالبی از پرواز جا موندن و همون پرواز سقوط کرده!
میخواستم بگم این اثر پروانه ای خیلی با این موضوع مرتبطه. همین تبلیغ سیگار شاید به صورت عمدی و علمی کلمه لایک رو قرار نداده باشه!
یک پادکست انگلیسی گوش میدادم که با ادمهای موفق مصاحبه میکرد، در آخر پادکست میپرسید چند درصد از موفقیت خود را به پشت و کار و خلاقیت و هوش خود مرتبط میدانید و چند درصد به شانس؟! جوابهایی که این آدمها میدادند خیلی جالبه!
دیدگاه تکراری شناسیی شد؟ ! lol
خوب دوست عزیز آخرش نگفتی چی گفتن
سلام علی آقای بندری من سالها رادیو کالج پارک گوش میدادم اونجا هم افشین دو تا شماره راجع به همین نقطه عطف صحبت کرد شیش هفت سال پیش شنیدم
http://radioiranshahr.org/item/tippingpointpart1
http://radioiranshahr.org/item/tippingpointpart2
سلام به همه دوستان bplus و مخصوصا آقای بندری.
آقا همه چی خوب و عالی؛ فقط نکته ای که توی این پادکست به نظرم رسید بگم اینه که شما چرا اینقدر مصرانه میخواستید مفهوم و معنای “نقطه عطف” رو تلطیف کنید و با نامهایی مثل “نقطه اوج” و .. عوضش کنید؟ اتفاقا بهترین تعریف برای چیزی که در کتاب مطرح شده و شما هم لطف کردین و توضیح دادین همون “نقطه عطف” هستش. با همون تعریف استانداردش. به معنای نقطه ای که تا اون نقطه یک منحنی (یا یک جریان اجتماعی و یا هر چیز دیگه ای) با یک شیب کم در حال صعود (یا نزول) هست و از اون نقطه به بعد شیب صعود (یا نزول) به شدت افزایش پیدا میکنه. یعنی اون جریان در حال صعوده، ولی از یک جایی به بعد (که بهش میگن “نقطه عطف”)، سرعت صعودش افزایش پیدا میکنه؛ کاملا مشخصه که این نقطه با “نقطه اوج” کاملا در تضاد و تناقضه.
من خیلی از پادکستهای شما لذت می برم و یاد میگیرم. ممنون از شما. امیدوارم روز به روز موفق تر باشید.
ارادتمند
سعید سلطانی
من یکی از مشتریان پرو پا قرص پادکست هاتون هستم. ممنون از کتاب های خوبی که معرفی می کنید و توضیح میدید. در مورد فناوری هم بیشتر پادکست بگذارید مثل اون کتاب همه دروغ می گویند. شاد و سلامت باشید
سلام و عرض ادب و خسته نباشید.
دوستان امکان داره اون لحن و تبلیغ گوگل هوم رو که علی آقای بندی داره ازش تعریف میکنه رو لینک بدید بشنوم یا آپلود کنید. متاسفانه من هر چی گشتم نتونستم پیداش کنم.
کنچکاو شدم ببینم اون دیگه چه لحنیه که علی بندری هم ازش تعریف میکنه :))))
متشکر.
https://www.youtube.com/watch?v=9pQlG_9griQ
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب بندری عزیز
من از شنوندگان پر و پا قرص هر دوپادکست شما هستم و از شنیدن کارهاتون لذت میبرم.
در مورد ترجمه تیپینگ پوینت با توجه به توضیحاتی که دادید خواستم “نقطه فوران” رو پیشنهاد کنم.
موفق و پیروز و پایدار باشید
حسین
تورنتو
اونایی که کتاب میخونن تا توانایی جدیدی بدست بیارن رو “قلابی” خطاب کردید . چطور انتظار دارید که از شنیدن این پادکست کسی علاقه مند خواندن کتاب بشه ؟
آقای بندری واقعا بی پلاس فوق العاده ستتت. شما منو به کتاب خوندن علاقه مند کردین. ای کاش هر هفته یک قسمت از بی پلاسو منتشر میکردین. واقعا از شما و تیمتون ممنونم به خاطر ای کار فوق العاده
خسته نباشین. خیلی مفید بود. ممنون
راجع به قضیهای که در نیویورک دههی 90 (و نیز سراسر آمریکا) اتفاق افتاد و ارتباطش با اقدامات شهرداری نیویورک در بازداری از جرایم کوچک، که به “تئوری پنجرهی شکسته” موسوم است در لینک زیر موجزترین مقالهی جدی به فارسی را خواهید خواند. از طرف دیگر با جستجوی “Broken windows theory” قطعا به منابع بهتری دست خواهید یافت که در صورت امکان میتوانید ما را هم از آن بهرهمند سازید. من از دوستداران جدی شما هستم و همهی آثار شما را در فیسبوک به دوستان معرفی میکنم. https://analica.ir/broken-windows-theory/
متن اپیزودها رو کجا پیدا کنم؟ یه جا شنیدم که گفتین متن ها تو سایت هست
خیلی ممنونم بابت زحمتی که میکشید و یه پادکست عالی تولید میکنید. خسته نباشید.
متن اپیزودها میتونه خیلی کمکمون کنه برای مرورهای بعدی. یه جا گفتید تو سایت هست. چه طوری میشه اونها رو داشت؟
جناب بندری من نمیتوانم ایمیل شما را پیدا کنم.
خواهشمندم بنویسید که کجا پیدا کنم. در ضمن طریقه پرداخت از کانادا.
ایا میشود etrasfer کرد از طریق ایمیل وبساید.
به این آدرس ایمیل بزنید پاسخ میدیم
bpluspod@gmail.com
سلام
“نقطه بحرانی” عبارت درست تری نبود نسبت به “نقطه عطف”؟
سلام. به نظرم زندگی آدم می تونه به دو بخش قبل از آشنا شدن با علی بندری و بعد از آشنا شدن با علی بندری تقسیم بشه
من این کتاب رو با صدای خود نویسنده گوش دادم. برام خیلی مهم بود که خلاصه فارسی اش رو هم بشنوم.
با اینکه تمام اپیزودهای بی پلاس رو گوش دادم، این یکی به طرز عجیبی نه پلی میشه نه دانلود.
میشه لطفا لینک فایل رو بررسی کنید که مشکلی نداشته باشه
سلام
این کتاب رو پدر من فریبرز آذرنیا، سالها پیش به همین اسم ترجمه کرده، کتاب نقطه عطف از انتشارات روزبهان. تو فیدیبو هم سرچ کنید هست.
یه کتاب دیگه هم از ایشون به اسم کشتن آفتاب تابان وانتشارات نسل روشن چاپ شده که ماجراهای فیلم اوپنهایمر که به زودی اکران میشه هم به طور مبسوط توی این کتاب آورده شده. خوندنش خالی از لطف نیست.