صلحی که همه‌ی صلح‌ها را بر باد داد

چطور جنگ اول جغرافیای پیرامون مارو تغییر داد؟

خلاصه کتاب صلحی که همه صلحها را بر باد داد
توضیحات اپیزود باز کردن

کتاب صلحی که همه‌ی صلح‌ها را بر باد داد

صفحه‌ی کتاب در آمازون / صفحه‌ی کتاب در گودریدز

موزیک‌ها

حسین نجفی | Scott Holmes

ثبت‌نام در اپلیکیشن خلاصه‌ی کتاب بلینکیست

پشتیبانی از پادکست بی‌پلاس

خلاصه کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد

کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد با جزئیات به بررسی فروپاشی امپراطوری عثمانی در جریان جنگ جهانی اول می‌پردازه و تاثیری که این فروپاشی بر وضعیت خاورمیانه امروزی گذاشته. جنگ جهانی اول که بهش می‌گفتن جنگ بزرگ قرار بود جنگی باشه که پایان تمام جنگ‌ها در جهان بشه اما در واقع صلحی که بهش رسیدن خط پایان تمام صلح‌ها شد.

ما در فصل اول پادکست بی‌پلاس اپیزود دهم، خلاصه کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد رو تعریف کردیم. اگر طرفدار پادکست تاریخی باشید که حتما شنیدنش لذت‌بخش خواهد بود و اگر فکر می‌کنید خیلی هم اهل پادکست تاریخی نیستید، پیشنهاد می‌کنیم خلاصه این کتاب رو از دست ندید.

چرا کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد را پیشنهاد می‌کنیم؟

موضوع اصلی کتاب جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراطوری عثمانیه اما سوال‌هایی که می‌تونه جوابی واسه‌شون داشته باشه مربوط به وضعیت امروز جهان هم می‌شه. وضعیت قرن نوزدهم خاورمیانه که با شکل امروزش خیلی فرق داره و بخش بزرگیش زیر پرچم عثمانیه از دید اروپایی‌های اون زمان چه شکلیه؟ جنگ جهانی اول چه جوری ساختار قدرت‌ها در جهان و خاورمیانه رو تغییر می‌ده؟ چرچیل چه نقشی در این تغییرات بزرگ داشته؟ همه‌ی این‌ها که در نهایت نقطه‌ی شروع قرن بیستم بود دنیای امروز ما و این خاورمیانه‌ی پر از چالش و مشکل رو شکل داده. کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد پاسخ خیلی از کنجکاوی‌های ما رو در مورد تاریخ و حتی وضعیت امروزی که توش هستیم داره.

نویسنده کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد کیست؟

دیوید فرامکین، پژوهشگر و تاریخ‌نگار امریکایی بود که سال‌ها در دانشگاه بوستون درس تاریخ می‌داد. دیوید فرامکین به ترکیب اتفاقات و حوادث تاریخی معروفه و این‌که تاثیر جریانات مختلف از جاهای مختلف جهان رو در بازه‌های زمانی یکسان روی همدیگه بررسی و مطالعه می‌کرده. فرامکین هفت تا کتاب نوشته که مشهورترینش همین کتاب صلحی که همه صلح‌ها را در باد داد بود که نامزد جایزه‌ی پولیتزر و جایزه‌ی ملی حلقه منتقدان هم شده.

خرید کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد

در صفحه از کجا بخریم می‌تونید لینک مستقیم سفارش آنلاین یا تلفنی کتاب کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد رو ببینید.

بیشتر کنجکاوی کنیم
سایکس پیکو و جغرافیای جدید برای خاورمیانه (چرا خاورمیانه آرام نمی‌شود؟)
سایکس پیکو و جغرافیای جدید برای خاورمیانه

داعش در پیش‌روی‌هایش در سوریه و عراق از پایان قرارداد سایکس پیکو حرف می‌زد و ابوبکر بغدادی می‌خواست آخرین میخ بیشتر بخوانید

لورنس عربستان که بود؟
خبرنامه لورنس عربستان چطور بر سرنوشت جنگ اول اثر گذاشت؟

در خلاصه کتاب صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد، که در اپیزود ۱۰ پادکست بی‌پلاس تعریف کردیم، به بیشتر بخوانید

جوانهای ترک گمشده در ترجمه
گمشده در ترجمه

نویسنده: عباس سیدین دو مسیر در خواندن تاریخ وقتی به تاریخ نگاه می‌کنیم گاهی آن را به صورت خط پیوسته‌ای بیشتر بخوانید

45 نظر برای “صلحی که همه‌ی صلح‌ها را بر باد داد

  1. علی بندری عزیز خیلی وقته تو فکرم که جای یه پادکست تاریخی خیلی خالیه و شما وقتی این پادکستهای مثل این اپیزود رو تعریف می کنید آرزو می کنم ای کاش این کار یعنی تهیه پادکستهای روایتهای تاریخی رو خودتون به عهده می گرفتید

    1. موضوع این پادکست دقیقااا همون چیزی بود که میتونست ادم رو به شدت ترغیب کنه برای شنیدن. و ادم حس میکرد داره یه چیزی دستگیرش میشه، از مسائلی که قبلا براش مبهم بودن.
      اون کتابای چگونه موفق شویم و چگونه احساسات ساخته میشن و این جور چیزا هم خوبن، ولی این موضوع خیلی بهتره!

    2. سلام و درود جناب آقای علی بندری عزیز. واقعاً از شنیدن پادکست های شما لذت می برم. در این اوضاع بغرنج فرهنگ و هنر و اندیشه کار بزرگی می کنید. صمیمانه سپاسگزارم.

  2. خسته نباشید فراوان ،علی بندری عزیز ،این اپیزود عالی بود بهترین مدل معرفی کتاب .

  3. سلام. ممنون از زحمتهای فوق‌العاده‌ای که می‌کشید و خیلی دوست دارم بدونین که چققققدر این کار شما با کیفیته و ما بهش علاقه داریم.
    خواستم یه پیشنهاد بدم، حالا که این کتاب رو گذاشتید، چقدر خوب میشه اگر یک پادکست رو به این موضوع اختصاص بدین که چی شد که ایده تشکیل کشور اسرائیل توسط کشورهای دیگه مورد حمایت قرار گرفت. توی این پادکست اشاره میشه ولی خیلی عمیق نمیشه (چون طبیعتاً موضوع کتاب نیست) اما به نظرم ازون داستانهای جالب تاریخه.
    ممنون از شما

  4. هر وقت یک مطلب تاریخی مهم و جالب میخونم یاد این ضرب المثل میفتم : یه دیوونه یه سنگی میندازه تو چاه که هزار عاقل هم نیمتونن دربیارن ( 500 سال پیش یکی یه کاری میکنه که هنوز که هنوزه باید ما تاوانشو پس بدیم)
    واقعا مزخرف ترین جمله ای که از بزرگترها میشنوم اینه که اگر بخای و تلاش کنی میتونی به دست بیاری! علتش هم اینه که خودشون و پدرانشون بدجوری گند زدن به مملکت و خودشون هم به این موضوع آگاه هستن پس برای اینکه از زیر بار مسئولیت حماقت های خودشون در برن اومدن به صورت سیستماتیک و هماهنگ یه سری جملات رو درست کردن تا به بچه هاشون بگن! ” خواستن توانستن است” ، ” مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد” و از این قبیل جملات و آموزه ها … حتی توجه کنید میان در رسانه ها یه آدمی رو نشون میدن که خیلی فقیر بوده اما با پشت و کار و تلاش الان به جایی رسیده، حالا اگه به صورت آماری این موضوع رو بررسی کنی هزاران نفر مثل همون ادم رو پیدا میکنی که اتفاقا تلاش هم کردن اما به جایی نرسیدن …
    حالا این چیزهایی که گفتم چه ربطی داشت؟ الان میگم
    از همون پایان جنگ جهانی اول یه جوری گند زدن به خاورمیانه که دیگه درست بشو نیست! ” فقر مردم در عین ثروت کشور” ” عقب ماندگی فکری” ” عقب ماندگی از تکنولوژی و علم” ” انواع و اقسام فساد اخلاقی، اداری، اقتصادی، سیاسی” و … حالا اومدن چه کار کردن: اومدن هر چی خزعبل و خرافات و pseudoscience هست به صورت کاملا برنامه ریزی شده ریختن داخل خاورمیانه! یعنی شما هر آموزه ای که در خاورمیانه رواج داره رو برعکس انجام بدی احتمالا درصد بیشتری به درستی زندگی میکنی!
    حالا چرا اومدن این کارو کردن؟ چون خاورمیانه درست بشو نیستتتتتتت ! پس باید ملتهای این ناحیه را سر کار بگذارند … ولش کن ، اعصابم خورد شد!
    مرسی بابت پادکست خوبتون.

  5. سلام و خسته نباشید.
    به نظرم فایلی در اپلیکیشن overcast برای اپیزود صلحی… پخش می‌شه فایل اصلی نیست و فقط تمرینات بخش شروع و پایان اپیزوده. خواستم اطلاع بدم.
    با تشکر از زحماتتون.

  6. خیلی ممنون بابت معرفی کتاب. چند تا نکته به ذهنم رسید که به نظرم بهتره شنوندگان در مورد این کتاب بدونن.
    کتاب نوشته شده با اینکه به اشتباه های دولت های غربی و بالاخص بریتانیا اشاره میکنه ولی در واقع این کتاب محتوای اصلی “مورد تایید” بریتانیا برای آن برهه از تاریخ هستش و به نظر رسمی ترین قرائت از اتفاقات است.
    مثلا کتاب میگه گفته های آقای Fitzmaurize سراسر غلطه ولی اتفاقا این نظر به حقیقت بیشتر شبیه هستش(Dönmeh). میتونید برای پیگیری این قضیه از لینک زیر شروع به مطالعه کنید.
    https://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6nmeh
    این جریان خیانت های بزرگی به عثمانی کردن، من جمله محدود شدن عثمانی به ترکیه فعلی در حالیکه همه اکراد، سوریه و فلسطین فعلی شدیدا در رابطه نزدیک اجتماعی و فرهنگی با ترکیه فعلی بودن. حالا اینکه تو لوزان چه قراردادی بستن یا گالیپولی چیکار کردن و … تماما فرع بر از دست رفتن اراضی به این بزرگی هستش

  7. هیکل روزنامه نگار فقید مصری کتابی داره با عنوان العروش والجیوش که به این موضوع پرداخته؛ ظاهرا کتاب در دست ترجمه به فارسیم هست و به زودی راهی بازار نشر میشه

  8. سلام
    سپاس بابت محصول خوبتون. امیدوارم کتاب هایی مرتبط با تاریخ معاصر بیشتر در لیست کارهاتون قرار بگیرند.
    سرفراز باشید.

  9. سلام
    این نسخه ای که برای فروش گذاشتید، ترجمه ای نیست که توی پادکست معرفی میکنید.
    اون ترجمه هم میشه پیدا کرد ؟
    اسم انتشارات یا شابک یا یک آدرس برای خرید اگه باشه که عالیه.
    باتشکر

    1. ترجمه‌ی آقای افشار را نشر ماهی چاپ گرده و در کتاب‌فروشی‌ها موجوده.

  10. دستتون درد نکنه از پادکستای بی نظیرتون 🙂
    فقط درمورد نسخه‌های الکترونیک، کاش ترجمه‌های بهتر رو از بین بقیه قرار بدین 🙂

  11. سلام علی بندری عزیز
    واقعا عالی بود جوری که ترغیب شدم حتما کتاب رو مطالعه کنم
    دمت گرم

  12. سلام. خیلی لذت بخش و آموزنده برای یک جامعه ی تشنه ی دونستن از همه چیزایی که ندونستنش عقب انداخته بودمون. مرسی مرسی مرسی علی بندری عزیز با کلامی تاثیرگذار و دلچسب

  13. سلام و درود و دو صد بدرود بر علی آقای بندری عزیز
    خسته نباشید میگم به شما و همه دست اندرکاران تیم بی پلاس و چنل بی
    خلاصه برداری عالی، موزیک عالی، صدا و بیان عالی
    واقعا عالی و آموزنده ست.
    شدیدا منتظر شروع فصل دوم بی پلاس هستم و مثل فصل هشتم سریال بازی تاج و تخت، این پادکست رو دنبال می کنم، دیگه خودتون بگیرید چقدر برام ارزشمنده
    “”” فقط ممنون میشم همونطوری که توی هر اپیزود گفتین، خلاصه ی کتاب ها رو هم توی سایت قرار بدین تا بتونیم استفاده کنیم”””.
    خدا قوت

  14. سلام دوستان عزیز بی پلاس

    آقای بندری مثل همیشه صداتون و لحن روایتتون عالی است

    ولی متاسفانه مطالب این کتاب برای من اصلا و ابدا قابل باور نیست

    انگلستان رابطه اش با شرق خیلی خیلی عمیق تر از این حرفهاست که تحت تاثیر اشتباه یک مترجم قرار بگیرد. خیلی از نمایندگان ملکه زبان کشور مورد نظر را مثل زبان مادری شان می اموختند. حتی خانواده هایی در کشورهای شرقی داشتند که چند نسل در ان کشورها حضور داشتند. اصولاتصور این که امپراطوری بریتانیا تحت تاثیر حرفهای یک مترجم فکر کند یک گروه از ترکها یهودی هستند ( در حالیکه عثمانی از قدیم الایمام اسلامی بوده) جزو چیزهایی است که اصلا و ابدا باور پذیر نیست.

    این احساس به ادم دست می دهد که کشور بریتانیا به دنبال توجیه تاریخی خودش است و حاضر نیست مسیولیت کاری که در تاسیس اسراییل انجام داده را قبول کند. ان قدر توجیهی که پیدا کرده بچه گانه است که ادم خنده اش می گیرد.

    1. سلام و سپاس فراوان خدمت شما دوستان عزیز مخصوصاً جناب علی آقا
      ممنون بابت زحماتتون
      میخواستم از لینکی که گذاشتین نسخه کاغذی کتاب رو سفارش بدم اما تو سایت یک کتاب دیگه رو میاره به نام صلح کردند که جنگ بماند ، تو خود سایت جستجو زدم اما نبود .

  15. دمتون گرم…چقدر شما آدم حسابی هستید…این کار یعنی کار فرهنگی با کمترین امکانات…قطعا اثر بخش خواهد بود…سپاس از وقت و انرژی که برای کار اذزشمندتان می گذارید.

  16. دوست عزیز چی میگید من این کتاب را کامل خواندم نتیجه تشکلیل دولت یهود این چیزی که شما میگید را که تو کتاب نگفته بود من نمی‌گم شما اشتباه میکنید یا نه ولی تو کتاب این را ننوشته بود

  17. پادکست خوبی است. ممنون. ولی کاربرد کلمۀ «جهود» توهین آمیز است. لطفاً از کاربرد تعابیر توهین آمیز پرهیز کنید.

  18. سلام آقای بندری عزیز و تهیه کنندگان محترم
    واقعا حق مطلب را ادا کردید.هر کس در خاورمیانه زندگی میکنه باید این کتاب را بخونه یا اگه مثل من همتش را نداره این پادکست راگوش بده.
    من هر روز با ماشین یه مسیر طولانی را میرم سرکار .برگشتم 12 شبه و تنها هم هستم .چیزی که رانندگی در این مسیر طولانی را برام خیلی لذت بخش میکنه پادکست های خوب شما و روایت زیبا و بینظیر اقای بندریه.
    واقعا ممنون که در این شرایط سخت به این کار فرهنگی با ارزش میپردازین .پولی هم که بابت پشتیبانی میگیرین واقعا خیلی کمه و جبران این همه وقت و زحمت نیست.زنده و پاینده و سالم و شاد باشید

  19. Excellent items from you, man. I’ve have in mind your stuff prior to
    and you are just extremely great. I really
    like what you have obtained right here, certainly like what
    you are saying and the way in which you assert it. You make it enjoyable and
    you still care for to stay it smart. I can not wait to learn far more from you.
    This is really a wonderful web site.

    Se você quiser saber pouco mais de detalhes, recomendo
    que encontre este web-site: como ganhar dinheiro pela internet de forma segura

  20. با سپاس فراوان
    واقعا معرفی کتاب و خلاصه بسیار عالی
    ممنون از زحمات جنابعالی

  21. سلام
    خسته نباشید
    لطفا درخصوص دسترسی به موسیقی متن همین اپیزودهای دیگر راهنمایی فرمائید. باسپاس

  22. خیلی عالی بود
    فقط احتراما و جسارتا به نظرم یکی دو بار کلمه انگلیسی Focus را بد تلفظ کردید – شاید هم به فارسی گفتید، چون من شنیدم که گفتید فوکوس، ولی در انگلیسی “فکس Fokes” تلفظ میشه

  23. اقای بندری عزیز سلام ، من یکی از هواداران پادکست های شما هستم . ضمن تشکر از اجرای پادکستهای مفیدتان لازم دیدم یک نکته ای را در مورد خلاصه کتاب صلحی که همه صلح ها را بر باد داد ، بگویم . بنظرم در دقیقه 29:06 همان پادکست یک اشتباه لپی شده و اینکه بعداز فراری داده دوکشتی المانی توسط عثمانی ها ، شما میگویید : اینطوریکه کمک کردند به بریتانیا ، در صورتیکه کمک به المانی ها بوده نه بریتانیا . البته که ااستنباط من اینه، خواهش میکنم اگه غیر از این بود ممنون میشم که بنده را راهنمایی فر مایید .
    با احترام و تشکر فراوان : احمد ریاضی
    ۹۹/۰۶/۱۵

  24. مارکز جمله جالبی داره که شنیدن این اپیزود برام تداعی کرد. میگه گاهی جریان واقعی زندگی از ادبیات درجه دو هم سبقت میگیره.
    واقعا مبهوت کننده است که سرنوشت جهان این شکلی به دست یک مشت آزمند احمق زیر و رو بشه و تاریخ ملتها را بسازه که تو تصورمون انقدر جدی میگیریمش.
    بسیار ممنون از تلاش زیبایتان

  25. یکی از بهترین اپیزودهایی بود که شنیدم. اونقدر برام جذاب بود که دوست داشتم کل کتاب رو به صورت صوتی با صدای اقای بندری گوش بدم. خدا قوت. مانا باشید و موفق

  26. جناب بندری واقعا عالی هستین.زبان شیوا و بیان کامل شما ستودنی هست.مانا باشید

  27. علی بندری باید بیشتر از اینها شناخته بشه ، اپیزودها رو شر کنید. با این کار فرهنگ کتابخوانی زیاد میشه

  28. پادکست جالب و اموزنده ای بود
    ولی یه سوال باقی موند خب نقش ایران چی بود؟ چرا ایران هم مثل بقیه کشور های خاورمیانه انقدر مشکل و بدبختی داره؟
    و یه نکته دیگه اینکه کلا به کتاب های تاریخی نمیشه اعتماد کرد چون هرکس هرچی بخواد میتونه به عنوان مطلب تاریخی بگه و بقیه هم قبول میکنن

    1. اجازه بدید سوال شما را با یک سوال جواب بدم:آیا کشور آفریقایی پیشرفته ای وجود دارد؟آیا کشور اروپای غربی عقب افتاده ای وجود دارد؟آیا در محدوده بالای پارک وی تهران،پاتوق معتاد وجود دارد؟….
      ایران علیرغم حضور دولت مرکزی و مجلس قانونگذاری با قدمت بیش از یکصد سال ،به دلیل همسایگی با کشورهای فقیر(اقتصادی،فرهنگی،سیاسی)توان بالاتر رفتن را به سختی و با صرف هزینه های مهلک بدست خواهد آورد.

  29. این پادکست بهترین پادکست شما بود.
    شما خیلی روی کست باکس و … تبلیغ میکنید و میگید اونجا بهتره و از اونجا گوش بکنین اما برای من بهترین روش گوش کردن به پادکست های شما سایتتون هست.
    سایتتون خیلی زیبا و خوبه و همه چیزش عالیه.
    و من پادکست های شما رو فقط و فقط از طریق وبسایتتون گوش میکنم. خیلی ممنونم بابت پادکست ها
    روی مسائل اقتصاد رفتاری و کتابهای این دست هم کار کنین

  30. فیلم سینمایی لورنس عربستان در همین راستا ساخته شده و اطلاعات ارزشمندی درونش میبینید
    فیلم سینمایی لورنس عربستان
    ساخته کارگردان
    دیوید لین

  31. درود بیکران بر علی بندری و همه عوامل این ایپزود یک سوال نقش ایران در کتاب بیان نشده بود و ایران در این تصمیم گیری ها چه نقشی داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *