پزشکی شدن جامعه

تعریف بیماری چیه؟ چطور مرز شرایط طبیعی و بیماری مشخص میشه؟

پزشکی شدن جامعه
توضیحات اپیزود باز کردن

تعریف بیماری چیه؟ چطور مرز شرایط طبیعی و بیماری مشخص میشه؟

 نویسنده‌: ﭘﯿﺘﺮ ﮐﺎﻧﺮاد

 متن: عباس سیدین | روایت: علی بندری

 تدوین: امید صدیق‌فر | موسیقی : پیمان عرب‌زاده

وبلاگ بی‌پلاس

یوتیوب بی‌پلاس 

 کتاب‌های بی‌پلاس را از اینجا  بخرید.

     

با تشکر از اسپانسرهای این اپیزود: 

Sarvcm website / sarvcrm instagram

اپلیکیشن کرفس

خلاصه کتاب پزشکی شدن جامعه The Medicalization of Society

شرایط و پدیده‌هایی در زندگی ما هست که امروز به عنوان مشکلات پزشکی معرفی میشه، مثل تمرکز نداشتن یا چاقی. ۵۰ سال پیش این‌ها اختلال یا مسئله‌ی پزشکی نبودن. برای همین هم نسخه‌ی درمانی و دارویی براشون وجود نداشت. جزو وضعیت و شرایط طبیعی بشر فرض می‌شدن. اما طی یک فرآیندی این پدیده‌ها به عنوان اختلال تعریف شدن. پیتر کنراد نویسنده کتاب پزشکی شدن جامعه حرفش اینه که توی این فرایند پزشک‌ها و متخصص‌ها نقش کمرنگی داشتن. جای متخصص‌هارو صنعت دارو و شرکت‌های بیمه پر کردن. 

 چرا کتاب پزشکی شدن جامعه را پیشنهاد می‌کنیم؟

 تا چند دهه پیش هیچ اسمی از بعضی اختلال‌های شایع امروزی نبود؛ چیزهایی مثل اختلال تمرکز/بیش‌فعالی یا ADHD، اختلال اضطراب پس از سانحه PTSD یا مثلاً سندروم پیش از قاعدگی PMS. امروز این اختلال‌ها را می‌شناسیم و ممکنه فکر کنیم که به چندتایی‌شان هم دچاریم. اما چی باعث شده که ما امروز اسم اختلال بذاریم روی این پدیده‌ها و این روند چه پیامدی برای جامعه داره؟

نویسنده‌‌ کتاب پزشکی شدن جامعه کیست؟

پیتر کنراد سال ۱۹۷۰ با مدرک دکترای جامعه‌شناسی از دانشگاه بوستون فارغ‌التحصیل شد و از سال ۷۹ هم به عنوان هیئت علمی دانشگاه برندیس فعالیت کرد. همچنین سابقه‌ی تدریس در دانشگاه‌های هری کوپلان، سافلوک در بوستون، ماساچوست، رویال هالوی، کوئیز بلفاست، گادچه مادا، نیویورک و آیووا رو داره. 

کنراد تا حالا ۱۱ کتاب و بیشتر از ۱۰۰ تا مقاله منتشر کرده. همچنین به عنوان رئیس بخش جامعه شناسی پزشکی انجمن جامعه شناسی آمریکا (۱۹۹۰- ۱۹۸۹) و رئیس انجمن مطالعه مشکلات اجتماعی (۱۹۹۶- ۱۹۹۵) فعالیت کرده. در سال ۲۰۰۴ هم، کنراد جایزه Leo G. Reeder رو از بخش جامعه‌شناسی پزشکی انجمن جامعه‌شناسی آمریکا گرفت این جایزه سالانه رو به «مشارکت موثر در زمینه جامعه‌شناسی پزشکی» می‌دن.

خرید کتاب پزشکی شدن جامعه

کتاب پزشکی شدن جامعه را نشریار سال ۱۴۰۰ ترجمه و منتشر کرد. 

بیشتر کنجکاوی کنیم
پزشکی شدن جامعه و افسانه سیتی کولین 768x484
زالوهای مدرن پزشکی را پوپولیستی می‌کنند

با شنیدن خلاصه کتاب پزشکی شدن جامعه در اپیزود ۶۲ پادکست بی‌پلاس یاد زالوهای مدرن و افسانه‌ی سیتی کولین و بیشتر بخوانید

دلایل خوب برای حس‌های بد
دلایل خوب برای احساس های بد

خلاصه کتاب دلایل خوب برای احساس‌های بد Good Reasons for Bad Feelings احساس‌ها و عواطف ما چه مثبت و چه بیشتر بخوانید

خلاصه کتاب روابط گمشده
روابط از دست رفته

خلاصه کتاب روابط از دست رفته (Lost connections) اگر خودمون هم تا حالا با افسردگی و اضطراب مواجه نشده باشیم، بیشتر بخوانید

14 نظر برای “پزشکی شدن جامعه

  1. کاری که دارید میکنین عالیه.
    سپاس از همه شما.
    اما بعد از شنیدن مجمع الجزایر گولاک و صلحی که همه صلح ها را بر باد داد یا چین، احساس میکنم استعدادی به مراتب بهتر، در گفتن تاریخ دارید .
    امیدوارم مجموعه بعدیتون درباره تاریخ باشه.

  2. سلام
    با سپاس فراوان از تلاشتون و همت پیگیرتون برای اینکه برای لحظاتی نگاه ما را به سمت حقیقت و واقع بینی سوق بدید، مبحث بسیار قابل تاملی برای من رقم زدید، انشاالله تو روزگاری که قالب اتفاقات در راستای به هم ریختن تمرکز انسان رخ میدهد، روزگار شما پر از اگاهی روزافزون رقم بخوره

  3. سلام ممنون بابت انتخاب شغل پایدار و خویش فرما برای کودکان راهنمای خوبی بود . برداشت من محمد سپاس

  4. این کتاب در سال ۲۰۰۴ منتشر شده و حالا بعد از ۱۷ سال داره به عنوان مطالعات جدید به خورد ملت داده می شه. در حقیقت مترجمین ایرانی دارن کتابهای تاریخ مصرف گذشته رو که دانلودشون رایگان شده ترجمه می کنن و به خورد مصرف کننده ایرانی می دن. دوست عزیز مترجم این بزرگترین خیانتی است که شما به مردم خودت می کنی. برای درک موارد منسوخ این کتاب سیستم نوروفیدبک در درمان اختلال بیش فعالی یا گرفتن نقشه مغزی برای تشخیص پزشکی انواع اختلالات روان رو سرچ کنید. این دستگاه ها در زمان نوشته شدن این کتاب افسانه بودند و خود نویسنده می گوید بعید است به وجود بیاید. اما به وجود آمد و امروزه پزشکان ایرانی هم از آن استفاده می کنند. تا کی مترجمین ایران می خواهند از این قرصهای فاسد برای جیب خودشان استفاده کنند خدا می داند.

    1. البته به طور خاص نظر سرکار خانم کاکی اشتباه نیست ولی کتاب نگاه اختصاصی نداشته ، یک فرایند را برسی نمو‌ده و به چند مثال اشاره شده. به همین خاطر زمان نوشتن کتاب تاثیر شرگرفی در مفهوم نخواهد داشت. اگر تاریخ پزشکی دارویی را برسی کنید پر از سعی و خطا هست. مثال ؛ زمانی از رادیو اکتیو به عنوان ماده مؤثر آرایشی استفاده میشد چون پوست را براق و زیبا میکرد ولی بعد متوجه شدند که سرطان زا ست منتها تا قبل از آن فروش هنگفتی داشت.
      ضمنا همین مورد نورو فیدبک بین علمای روانشناسی، روانپزشکی و علوم اعصاب محل اختلاف نطر هست ولی نقشه مغزی جای ابهام ندارد و آینده بسیار زیبایی نیز خواهد داشت.

  5. صحبت های ابتدایی خیلی بد بود. کاملا بی ربط! معرفی این کتاب چه ربطی به غر زدن درباره شرایط کشور داشت؟ بنظرم حرکت بی سلیقه ای بود. می خواستم پادکست رو برای دوستی بفرستم که در شرایطی نبود که بخواد دو دقیقه آه و ناله بشنوه. خودش ناراحتی زیاد داشت.

    1. غر زدن؟ آه و ناله؟ در مقابل فاجعه ای که بر سر مردم ایران اومده ابراز نارضایتی و واکنش نشون دادن رو به چنین حرکات پستی باید تشبیه کرد.
      این واکنش ایشون به خصوص به عنوان یک فرد دارای تریبونی هرچند کوچیک خیلی ارزش داره چون به معنی عادی نشدن این شر هست. این حداقل وظیفه شهروندیست.

  6. آقای بندری عزیز سلام. امروز فرصتی شد و اپیزود پزشکی شدن را شنیدم. مثل همیشه عالی بود.
    آقای نویسنده کتاب داستان قرص ویاگرا را آنطوریکه باید ننوشته بود.
    همانطوریکه می دانی هنوز هم FDA این قرص را فقط برای بعضی از بیماریهای قلبی تایید کرده است. جریان فروش زیاد فایزر به این علت بوده که شرکت فایزر مجوّز ساخت ویاگرا را برای بعضی از بیماریهای عروقی قلبی می گیرد و پس از ساخت روانه بازار می کند. بعد از مدتی متوجه می شود که درخواست خرید ویاگرا روز به روز و ماه به ماه بیشتر و بیشتر می شود. شروع به بررسی علت می کنند و متوجه می شوند که این فروش زیاد به علت تجویز پزشکان نیست و خود مردم بطور خودجوش و دیدن اثر کمک به erection از داروخانه ها می خرند و یواش یواش ویاگرا بعنوان داروی کمکی در افزایش نعوذ معرفی می شود که هنوز در آمار ، بیشترین فروش دارو در دنیا را دارد.

  7. عالی بود بخصوص شروع همدلی تان به دل نشست…..
    و ممنون اززحماتی که می کشید
    خیلی آموختم از لحظه اول …….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *