خلاصه کتاب آرمانشهری برای واقع گراها (Utopia for Realists)
یوتوپیا یعنی جایی که همه چیز در آن خوب است. ترسیم آرمانشهر با خیالپردازی بلند پروازانه ممکن میشود که معمولا واقعگراها از آن دوری میکنند. برای همین عنوان کتاب آرمانشهری برای واقع گراها به نظر متناقض میآید. نویسنده در کتاب آرمانشهری برای واقع گراها تلاش میکند نیاز ما به یوتوپیا را توضیح دهد و سه تا از ایدههای اصلی آرمانشهر ترسیمی خودش را توضیح میدهد. در اپیزود ۲۰ پادکست بیپلاس با خلاصه کتاب آرمانشهری برای واقع گراها این ایدههای آرمانشهری را توضیح دادیم.
چرا کتاب آرمانشهری برای واقع گراها را پیشنهادش میکنیم؟
بدون آرمانشهر ادامهی زندگی نه غیر ممکن، ولی سخت میشود. به همین دلیل در اواخر دههی هشتاد و اوایل دههی نود میلادی و مخصوصاً بعد از فروپاشی دیوار برلین و شوروی این ایده مطرح شد که تاریخ به پایان رسیده. این اتفاقات سیاسی و اجتماعی به معنای پایان آرمانشهرهایی بود که ترسیم شده بودند. بدون آرمانشهر نمیدانیم در آینده به کدام سمت برویم و هدف بعدی ما برای آیندهی بشر چیست؟ کتاب آرمانشهری برای واقع گراها کمک میکند تا بفهمیم چرا به آرمانشهر نیاز داریم. و بعد نشان میدهد که چطور با بلند پروازی میتوان آرمانشهر ترسیم کرد. برگمن نویسنده کتاب آرمانشهری برای واقع گراها نشان میدهد که با چه ایدههایی و چگونه میتوان دنیای امروز را بهتر کرد. این از آن سوالهایی است که ما در پادکست بیپلاس دنبال جواب برایش هستیم.
نویسنده کتاب آرمانشهری برای واقع گراها کیست؟
روتگر برگمن هلندی نویسنده کتاب آرمانشهری برای واقع گراها تحصیلاتش را در رشتهی تاریخ هنر شروع کرده و به عنوان مورخ شناخته میشود. اما در کنار این، روزنامهنگار برجستهای هم هست. ایدهی آرمانشهری “درآمد پایه” را اولین بار برگمن در انجمن جهانی اقتصاد در داووس سوئیس مطرح کرد. با این طرز فکر که دورهی ایدههای محدود و راهکارهای کوچک گذشته و باید به دنبال طرح افکار جدید و بنیادین باشیم. هرچند چنین ایدههایی امروز آرمانشهری و تخیلی به نظر میرسد، اما خوب است یادمان بیاید که بسیاری از بدیهیات امروز مانند لغو بردهداری، دموکراسی و برابری حقوق زنان و مردان نیز روزی نه چندان دور خیالبافیهای آرمانشهری بودهاند.
برگمن برای توضیح ایدهی اصلی کتاب آرمانشهری برای واقعگراها، در برنامهی دیلی شو حاضر شد، بخشی از این برنامه رو توی پست اینستاگرام بیپلاس منتشر کرده بودیم.
خرید کتاب آرمانشهری برای واقع گراها
کتاب آرمانشهری برای واقع گراها را نشر نوین در سال ۹۸ منتشر کرد. توی صفحه از کجا بخریم لینکهایی هست برای خرید کتاب آرمانشهری برای واقعگراها.
یک کلام ((عالی))
سلام
در کانال تلگرام موجود نیست!
کتاب قشنگیه… هرکسی از ظن خود شد یار من…
اللهم عجل لولیک الفرج
سلام. مرسی، عالی بود و لذت بردم.
پیشنهاد می کنم کتاب فقر احمق می کند را هم یک نگاهی بندازید. انتشارات ترجمان علوم انسانی ترجمه کرده و در نگاه به فقر، در کنار این کتاب می تواند مکمل خوبی باشد
سلام. مرسی از پادکست های خوبتون. میشه یکم بیشتر در مورد عضویت توی بلینکیست توضیح بدین. راستش سر در نیاوردم
منم اومدم همینو کامنت کنم ک دیگه شما گفتین.ممنون
عالی
ممنون از توضیحات عالی و کلام شیوا
برای من هرگز موضوع و عنوان کتاب آنقدر جذاب نبود که تصمیم به خواندن بگیرم ولی خیلی خیلی خوشحالم که این پادکست رو شنیدم و لذت بردم.
دیدگاه و ایده های جالبی بودن که شما به سادگی تعریفشان کردید، و چراغی در ذهنم روشن کرد.
باز هم از وقت و انرژی که برای ساخت این پادکست گذاشتید ممنونم.
از نظر رواییت اقای بندری و صحبت های شخصی عالی بود واز نظر نظرات نویسنده هم خوب بود….ولی همش حرفای قشنگ سوسیالیست ها و چپ هاست….برنامه های شومی هم دارن یه عده….(تئوری توطئه نیست)
در مورد ازمایشات …اینکه یک طرح و ازمایش در یک قسمت و جز از کل نتیجه بده دلیل نیست که در کل بزرگتر هم نتیجه بده مثلا همین الان در بیشتر کشور ها دانشگاه مجانی هست که انتقادات زیادی هم بهش هست اما این دلیل نمیشه که این رو به کل بزرگتر و جامعه تعمیم داد و مثلا در سیستم های دیگه هم این فرمول رو اجرا کرد…
اینکه دانشگاه ها هم داره خود به خود برای همه رایگان میشه با تولید و ضبط ویدیو ها تو اینترنت از کلاس های بهترین دانشگاه های دنیا خودش تاییدی بر حرف های این کتاب هستش نه در تضاد با حرف های کتاب
خیلی لذت بردم
فقط ی چیزی – اقا اون اوتوپیا هست یا یوتوپیا !؟
ی مورد جالب دیگه اینکه من احساس می کنم اسم انیمیشن زوتوپیا هم از همین کلمه گرفته شده !
اصل واژه از یونانی گرفته شده (ουτοπία) که اوتوپیا تلفّظ میشه. و امّا در زبانهای اروپایی:
– فرانسوی: utopie – اوتوپی
– آلمانی: Utopie – اوتوپی
– روسی: утопия – اوتوپیا
– اسپانیایی: utopía – اوتوپیا
– ایتالیایی: utopia – اوتوپیا
– انگلیسی: utopia – یوتوپیا
موقع انگلیسی صحبت کردن که باید همون /یوتوپیا/ رو تلفّظ کنید. امّا در فارسی، یا همون «آرمانشهر» بگید یا نظر بنده اینه که بر اساس فرانسوی، /اوتوپی/ یا /اوتوپیا/ تلفظ کنید؛ چرا که اکثر واژگان دیگر در حوزهی علوم انسانی هم اگر از عربی وارد فارسی نشده باشند، از فرانسوی شدند. مثلاْ (populism(e و (humanism(e رو ما بر اساس فرانسوی تلفّظ میکنیم و به ترتیب میگیم /پوپولیسْم/ و /اومانیسْم/، نه بر اساس تلفّظ انگلیسی – به ترتیب: /پاپیولیزِم/ و /هیومَنیزِم/. مگر این که فرهنگستان فارسی در این خصوص یک قاعدهی کلّی تعیین کنه که چه باید کرد (البته اگر از ساخت واژگان «رایانک مالشی»طور مرخص شد!).
در خصوص بخش دوّم کامنتتون هم واژهی «توپیا» از τόπος (توپیوس) یونانی گرفته شده و معنای ناحیه یا مکان میده. میتونید قبلش هر پیشوندی بیارید و واژهسازی کنید.
zootopia = باغوحششهر
fairytopia = پریشهر (شهر پریان)
سلام من نه با pc و نهاز با گوشی ، نمیتونم متن کامل پادکست رو ببینم. روی گزینه اش میزنم اما عملی انجام نمیده
سلام من نه با pc و نه با گوشی ، نمیتونم متن کامل پادکست رو ببینم. روی گزینه اش میزنم اما عملی انجام نمیده.
لطفا دسترسیش رو درست کنید.
سلام. متن پادکست را در سایت منتشر نکردیم
سلام. اول اینکه این قسمت عالی بود. دوم هم اینکه یه ترجمه خوب برای واژه پرنتینگ شاید والدگری باشه. این ترجمه توی حیطه کاری کار با کودک زیاد استفاده میشه.
بی نظیر بود
مخصوصا اینکه کاهش ساعت کاری، مساوات واقعی بین زنان و مردان ایجاد می کند
در ارتباط با مطالب عنوان شده در پادکست اشاره به تجربه موفق محمد یونس موسس بانک گرامین در بنگلادش در زمینه تامین مالی قشر فقیر جامعه هم خالی از لطف نیست. در سال ۱۹۸۳ محمد یونس «بانک گرامین» را باهدف اعطای وام های بسیار نا چیز به فقیرترین قشر مردم بنگلادش تاسیس کرد و ۲۳ سال بعد به پاس خدماتی که برای ریشه کن کردن فقر انجام داد ، جایزه صلح نوبل را دریافت نمود. کتاب”بانکدار فقرا” به داستان الهام بخش زندگی محمد یونس پرداخته که دریافته بود حتی وام های اندک نیز می تواند زندگی فقیرترین انسانها را تغییر دهد . یونس با حمایت از ایده های کار آفرینانه و کسب و کارهایی که افراد با راه اندازی آنها می توانستند برای همیشه خود را از چنگال فقر نجات دهند ، به کمک فقرا شتافت. در سال ۱۹۷۶ بود که یونس از پول خود ، ۲۷ دلار به ۴۲ نفر از ساکنین یک روستای کوچک وام داد و همین اتفاق منجر به تاسیس « بانک فقرا» گردید. این روستائیان برای خرید مایحتاج کسب و کار بسیار ابتدایی خود ، تنها به چند دلار ناقابل نیاز داشتند . این وام ناچیز به آنها کمک کرد تا خود را از چرخه ی فقری که گرفتارش بودند نجات دهند . یونس با این باور که دریافت اعتبار حق مسلم همه آنهاست راه حل خود را برای کمک به فقرای سراسر جهان پیشنهاد داد : متناسب با وضعیت فقرا به آن ها وام دهید آنها را با اصول مالی ضروری آشنا سازید و بعد با چشمان خود ببینید که فقرا چطور به خودشان کمک خواهند کرد. ایده های یونس کار ساز بود .«بانک گرامین » در مجموع شش بیلیون دلار به هفت میلیون خانوار در مناطق روستایی بنگلادش اعطای وام کرد . امروز بیش از ۲۵۰ بانک و موسسه مالی در (تقریبا) صد کشور برنامه های اعتباری را که بر گرفته از اصول گرامین است اجرا می کنند . این بانک ها دست به دست هم داده اند تا ریشه های فقر را از این جهان خاکی بیرون بکشندو برای همیشه بخشکانند.
زهرا
مثال خوبی زدید ولی من فکر میکنم بیشتر از اون چند دلاری که به افراد فقیر کمک کرده، همدلی و همراهیه که بهشون جرات داده و حمایتشون کرده و بهشون اعتماد به نفس داده که کاری کنند ! همه دوست دارند کار و درآمد داشته باشند، بیشتر از اونکه وام مهم باشه همراهی و هدایت درست مهم هست به نظر من که متاسفانه این موضوع در کشور ما دست کم گرفته می شه
نکات خیلی جالبی داشت. خیلی خوب و باحال بود. این جی دی پی رو من صد دفعه خوندم ولی آخر با همین تعریف شما در ذهنم خواهد ماند.
مهمترین نکته این پادکست اینه که، از زوایایی به قضایا نگاه میکنه که من خیلی دوست دارم و میپسندم… حال میده
دم شما گرم
با سلام / ممنون از اینکه وقت میگذارید و این پادکستهای خوب را تولید میکنید.
فقط یک نکته کوچک در خصوص این قسمت پادکست : که (GDP = به معنای تولید ناخالص داخلی) و (GNP = به معنای تولید ناخالص ملی ) اندکی از نظر معنا با هم فرق میکنند که در این پادکست به اشتباه GDP به معنای تولید ناخالص ملی ترجمه شده بود.
باز هم تشکر از زحمات همگی به خصوص آقای بندری که بسیار دلنشین و گیرا روایت میکنند.
آقای بندری عزیز خیلی ممنون از تلاش صادقانه و بی غل و غش شما در انتخاب موضوعات خوب و مناسب حال و به اشتراک گذاشتن اون. متاسفانه این منابع خوب در دسترس عموم نیست و نبود آگاهی باعث شده برای حل مشکلات خاص و یا عمومی مدام تجربه و خطا کنیم. من از آشنایی باپادکست بی پلاس و گفتگوی صمیمانه و سیال شما خیلی خوشحالم و امیدوارم با معرفی پادکست شما به آگاهی عمومی کمکی کرده باشیم.
جالب بود، همون نرمش ذهن بود تا حرفای دیگه ای هم بشنویم
سخنرانی جدید علیرضا پناهیان اپیزود اولش در مورد این موضوع هست، اسم سخنرانی که رایگان “عقلانیت ظهور و حکمرانی معنوی” با اپیزود ۳۳ Bplus پادکست هم اوایلش همین حرف یکی، خیلی جالبه حتما هر سه رو گوش کنید بفهمید چی می گم
سه هفته میشه بی پلاس رو کشف کردم و هر روز صبح یه پادکست گوش میدم بعضو اوقات هم دو سه تا در روز اصلا به طرز عجیبی واسم لذت بخشه برخلاف اینکه فکر میکردم از نسخه صوتی متنفرم و فقط باید کتاب رو دستم بگیرم، اپیزود های اول رو یبار اینجا یک بار هم یوتیوب گوش کردم، خلاصه اینکه معرکس!
من به تازگی این اپیزود گوش کردم و امروز خبری خواندم که در راستایی قسمتی است که پول نقد به فقرا دادن را تایید می کنه. این خبر امروز ۷ اکتبر ۲۰۲۰ منتشر شده و میشه گفت از جدیدترین تحقیقات در این زمینه است. به ۱۱۵ بیخانمان در ونکوور کانادا مبلغ ۷۵۰۰ دلار داده میشه و طی یک سال آنها مانیتور میشوند. در مقابل هم گروه کنترل وجود دارد. نتیجه: اول توانسته بودن در انتهای سال بالای ۱۰۰۰ دلار ذخیره کنند و از نظر خانه و غذا به وضعیت ثابتی دست پیدا کنند. برای اطلاعات بیشتر لینک خبر مطالعه کنید:
https://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/new-leaf-project-results-1.5752714
????خب من یه بانکدارم. توی این فکرم واقعا اگر ما اعتصاب کنیم اتفاقی نمیفته؟ میخواید امتحان کنیم؟????????
دوسش داشتم. مرسی از تمام بچه هایی که در تولید این پادکست ها مشارکت دارن.
راستی ایده اول کتاب من رو به یاد مقاله ای از برتراند راسل انداخت به اسم “در ستایش بطالت” که در سال ۱۹۳۵ نوشته شده. مقاله جذابیه که به فارسی هم ترجمه شده.
سلام…بی نهایت سپاسگذارم از معرفی این کتاب و البته توضیحات تان در پادکست معرفی…
سلام. چرا قابلیت امتیازدهی (rating) را نمیاندازید؟ الآن من برای اینکه بفهمم کدوم پادکستها بهترند و دانلود کنم و گوش بدم، مجبورم برم کامنتها رو بخونم که مشکلات خودش رو داره و غالباً به جمعبندی قطعی نمیرسم. با قابلیت امتیازدهی برای خودتون هم مشخص میشه مثلاً ده پادکست برتر کدوها بودند؟
سلام تیم بی پلاس
من ایران نیستم و برای اینکه زبانم رو تقویت کنم خودم رو از تمام کانتنت های فارسی منع کردم فعلا. با اینکه عاشق فیلم، سریال و پادکست ایرانی هستم همه رو قطع کردم تا بتونم در زمان کوتاه انگلیسی به اولویتم که تقویت زبان برسم و تمرکز داشته باشم.
حالا نکته چیه؟ هرکاری کردم نشد پادکست های شما و همچنین ویدئوهای یوتوب شما رو از محتوایی که میبینم حذف کنم و محتوای شما رو به خودم جایزه دادم 🙂 من واقعا به تمام تیم شما افتخار میکنم و ازتون ممنونم برای این همه آگاهی که دارید برای فارسی زبانان فراهم میکنید.
کار خیلی خیلی خیلی بزرگی میکنید و امیدوارم هر روز موفق تر،پر سرمایه تر و سلامت تر باشید.
سلام.ممنون از اعضا بی پلاس.واقعا کارتون عالی هست.نمیخواد نگران تهیه کتاب برای دقیقه های ازادی که طی روز برام پیش میاد باشم.بی پلاس اوقات کوتاه فراغتم رو پربار کرده.بیان شیوای اقای بندری جذابیت کار را بیشتر کرده