خلاصه کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند (How Emotions Are Made)
منشاء احساس ما کجاست؟ یا احساسات چگونه ایجاد میشوند؟ سالهاست که دانشمندان ادعا میکنند احساسات چیزی هستند که توی مغز ما ساخته میشوند. و جایی توی مغزمان مختص احساسات مختلف داریم که در مقابل محرکهای بیرونی تحریک میشوند. ما هم بدون آن که کنترلی روی آنها داشته باشیم اتوماتیک واکنش نشان میدهیم. اما لیزا بارت نویسنده کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند، یا هیجانات چگونه ساخته میشوند؟، صدها مطالعه مختلف را مبنا قرار میدهد و ادعا میکند دربارهی منشاء احساسات اشتباه کردهایم. احساسات چگونه ایجاد میشوند در فارسی به نام هیجانات چگونه ساخته میشوند ترجمه شده.
در کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند لیزا بارت از عملکرد مغز صحبت میکنه.
توی این ویدیو بیشتر دربارهی این بخش کتاب حرف زدیم.
مدت زمان ویدیو: ۹ دقیقه
کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند را چرا پیشنهاد میکنیم؟
مهمه که فکر کنیم روی احساساتمان کنترلی داریم یا نه؟ باورهای ما روی چگونگی مواجههمان با دنیای بیرون اثر دارد. مثلا اینکه باور داشته باشیم همهی انسانها وقتی میترسند، خوشحالند، غمگینند واکنشهای یکسانی در چهرهشان نمایان میشود، یا واکنشهای متفاوتی دارند. برای همین اگر این باورها در ما تغییر کند پیامدهایش نه تنها روانشناسی بلکه پزشکی، نظام حقوقی و حتی امنیت فرودگاه را دستخوش تغییرات جدی میکند. با تغییر این باورها ما مسئولیت بیشتری در مقابل بروز احساساتمان خواهیم داشت. و همین طور فهم بهتری در روابط اجتماعی از بروز احساسات طرفهای مقابلمان. کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند به تغییر این مدل باورها کمک میکند. یا دست کم باعث میشود کمی دقیقتر دربارهشان فکر کنیم.
نویسنده کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند کیست؟
دکتر ليزا فلدمن بارت (Lisa Feldman Barrett)، نویسنده کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند یا هیجانات چگونه ساخته میشوند، استاد روانشناسی دانشگاه است. لیزا بارت پروژههای مشترکی با دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست در حوزهی روانپزشکی دارد. به دلیل تحقیقات پیشگامانهای که در مورد احساسات در مغز انجام داده، عضو منتخب انجمن سلطنتی کانادا شده و جایزه پایونیر مؤسسه ملی بهداشت را دریافت کرد.
علاوه بر کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند، لیزا بارت بیش از 200 مقاله علمی پژوهشی منتشر کرده که در Science ، Nature Neuroscience و سایر مجلههای برتر روانشناسی و علوم اعصاب شناختی برتر منتشر شدهاند. بارت نتایج مطالعات خود را برای FBI ارسال کرده تا در تحقیقاتشان از این نتایج استفاده کنند. لیزا بارت در سخنرانی تد تاکی توضیح میدهد که نتایج مطالعات درباره منشاء احساسات، چطور میتواند روی رای هیئت منصفه تاثیر بگذارد برای نمونه هم به ماجرای دادگاه پروندهی بمب گذاری مارتن بوستون و اتهامهای جوهر سارنایف اشاره میکند. از اینجا میتوانید اپیزود ۴ پادکست فارسی چنلبی دربارهی دادگاه جوهر سارنایف را بشنوید. اینجا هم ویدیوی تد تاک لیزا بارت دربارهی این پرونده را ببینید.
خرید کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند؟
کتاب احساسات چگونه ایجاد میشوند، با عنوان هیجانات چگونه ساخته میشوند به فارسی ترجمه شده. برای خرید کتاب اینترنتی و تلفنی کتاب صفحه از کجا بخریم را ببینید.
به عنوان یک کارشناس ارشد روان شناسی می خوام بگم که در دروس مربوط به هیجانات در رشته روان شناسی، روان شناسی فیزیولوژیک و روش های درمانی هیجان مدار، تجربه های مختلف هیجانی یا به کلام شما احساسات هیچوقت محدود در حد یک ایموجی نبوده و صحبت از مجموعه ای از نشانه ها و مسیرهای جریان انرژی در بدن بوده است که ممکن است نمود بیرونی هم نداشته باشند مثلا در روان درمانی پویشی مرتبا از مراجع خواسته می شود که توصیف کند احساسش رو چطوری در بدنش تجربه میکند. در واقع هر یک از ما از کودکی بنا به شرایطی که در آن قرار داریم (خانواده، فرهنگ،محیط) یادگیری هیجانی خودمون را داریم برای همین هم در بزرگسالی افراد در بروز مثلا خشم شیوه های مختلفی را به کار می گیرند. خلاصه حرف این کتاب مبنی بر نگاه تاکنون غلط و ساده انگارانه به احساسات پذیرفتنی نیست…امیدوارم در انتخاب کتاب حسن سلیقه تون حفظ کنید به ویژه کاربردی بودن آن.
سلام
احتراما لطفا کتاب طرز فکر رو بررسی کنید
امیدوارم هستم همونطور که منو خیلی کیفور کرد شما هم باهاش حال کنید
من از این روش درمان کمک گرفتم و بسیار مفید بوده… به نظرم کتاب جالبیه. باید در نظر داشته باشیم که در خلاصه کردن کتاب بسیاری از پیچیدگی های موضوع حذف می شود. قطعا کتاب نمی خواهد بگذرد درک نظریه سنتی از احساسات در حد ایموجی است..
سلام دقیقا همینطور هست خیلی از کتابهای جناب بندری انتخاب های اشتباهی هستن وصرفا بخاطر تبلیغ چپول اینکارو میکنن
علاقمند واقعی
یکی از بی محتواترین و خسته کننده ترین اپیزودها، مطلبی که میشد در 7 خط بیان بشه در مدت طولانی فقط با کلمات متفاوت تکرار شد.
به نظر بنده واقعا جذاب بود و درک کاملش و پی بردن به وسعت موضوع حتی به زمان بیشتری لازم داره
فکر کنم شما خیلی باهوشید.
چون خوده من تا چندبار با کلمات متفاوت نشنیدم موضوعو درک نکردم :))))
دقیقا
سلام، ممنون…
نظریه ی جالبی بود…به فکر فرو رفتم…
با سلام
متاسفانه کتاب این قسمت طوری انتخاب شده بود که فقط بخشی که علاقه مند به روانشناسی هستند، شاید جذب شده باشند! برای بنده خسته کننده و غیر جذاب بود! علاوه بر این، نکات قابل تامل نسبت به قسمت های قبلی بسیار کمتر و حتی غیر جذاب برای فکر کردن بودند!
با تشکر
سلام
من توی پخش و دانلود پادکست مشکل دارم
نه در ناملیک پخش میشه نه توی سایت
کتاب پر بار وآموزنده ای بود. کتاب ((ذهن فریبکار شما)) اثر استون نولا هم کتاب خوبی در رابطه با کارکرد مغز هست به نظرم کتاب خوبی برای بی پلاس هست
باسلام
این اولین اپیزودی بود که تا اخرگوش نکردم بنظرم باوجودی که موضوع مهمی بود ولی میشد تو چند دقیقه موضوع رو به مخاطب منعکس کرد…
واقعا خسته کننده شده بود…
نظرات مخالف با این قسمت زیاده، جالبه که دلیل مخالفت تو همین اپیزود بهش پرداخته شده : مغزمون قافلگیر شد! به نظرم انتظارمون موضوعی غیر از این بود.
از نظر زمانی هم متفاوت بود حدود یک و نیم ساعت!
سلام. یه توضیحی لازم هست که درباره تفاوت بین هیجان ها (emotions) و احساسات (feelings) بدیم. این دو واژه مفاهیمی مرتبط به هم و در عین حال متمایز هستند. در واقع هیجان ها و احساسات دو روی یک سکه هستند. یک روی سکه، هیجان است: پاسخ فیزیکی به تغییر که فراشخصیتی و همگانی است. روی دیگر سکه، احساس است: واکنش های ذهنی به یک هیجان که شخصی بوده و از طریق تجربه حاصل می شوند. هیجان ها فرآیندهایی بیولوژیک هستند و می توان آنها را از طریق فعالیت مغزی، جریان خون، ترشح هورمونی، ابزارهای چهره ای و حالت های بدن اندازه گیری کرد. از آنجا که احساسات ذهنی هستند نمی توان آنها را به دقت اندازه گیری کرد. هیجان ها به طور کلی قابل پیش بینی هستند و به سادگیدرک می شوند، در حالی که احساسات منحصر به فرد بوده و گیج کننده هستند.
احساسات توسط هیجان ها برانگیخته می شوند، به عبارت دیگر احساسات از طریق افکار یا تصاویری به وجود می آیند که با یک هیجان خاص جفت شده اند.
اگرچه هیجان ها برای همه انسان ها ذاتی و مشترک هستند، اما احساساتی که به وجود می آورند به شدت شخصی هستند. احساسات براساس مزاج و تجربه فرد شکل می گیرند. در نتیجه راه های زیادی برای حس کردن یکهیجان خاص وجود دارد.
برگرفته از پاورقی مترجمان در کتاب «عقل و عقلانیت» نوشته یون الستر
طبق این توضیحات مثلا انسان ها در مواجهه با هیجان ترس احساسات گوناگونی دارند. مثلا با اینکه به علت ترس همه انسان ها حالت چهره یکسانی دارند، ضربان قلبشون میره بالا و سرخ میشن و… اما به علت تفاوت های شخصیتی و تجربه های فردی احساسات متفاوتی از خود بروز میدهند، مثلا یک فرد به علت ترس احساس خشم می کند یا یک فرد دیگر احساس ضعف و ناتوانی دارد.
به دلیل همین توضیحات هست که فکر می کنم عنوان کتاب اینه که «هیجان ها چگونه ایجاد می شوند؟» و هدف نویسنده هم استفاده از همین مفهوم مشترک بودن ماهیت هیجان ها بین انسان های مختلف است.
بلی واقعاً بسیار عالی فرمودین این جیزی بوده که گفتین از خوندن این موضوع خیلی خرسندم و انشالله از این استفاده خواهیم کرد تشکر وسپاس
با سلام و تشکر فراوان از علی بندری عزیز و تیم بی پلاس ، در دقیقه حدود 28 جائی اصطلاح “دل پیچه” به کار رفته بود که با معنی مد نظر مطابقت نداشت. به نظر می آمد منظور دلهره، اضطراب و نگرانی است که “دل شوره” به این معنی نزدیکتر است.
معنی دل پیچه:دل درد. پیچش . زور نشستن به معده و روده در نتیجه ٔ بیماریهای دستگاه گوارش مانند اسهال و اسهال خونی و گاستریت و جز آن . (فرهنگ لغات عامیانه ).
سلام و درود و خسته نباشید.
علی بندری گفت باید کتاب را خواند. کتاب را خواندم انصافا کتاب خوبی بود و در خلاصه جمع نمی شود…. ممنون. ببخشی از کتاب:
مردم یک بعد عقلانی و یک بعد هیجانی ندارند که اولی دومی راتنظیم کند.
ما در قبال مفاهیمی که به مغزهای نسل های آینده منتقل می کنیم مسئولیت داریم
هنگامی که یک ایده در ذهن شما حک شده باشد ممکن است در موقعیتی نباشید که به راحتی آنرا رد کنید.
هئیت منصفه هم تحت تاثیر هیجانات حکم می دهند این رویه باید جایگزین شود.
مثلا آزمایش DNA
هیئت منصفه باید هیجاناتش دانه بندی باشد.
آزمایش فیلمی تظاهرات سقط جنین.
گروهی آنرا حق می دیدند
گروهی آنرا اغتشاش.
چگونه قاضی می تواند بدون جهت گیری سیاسی حکم دهد!؟
اگر تنها یک چیز باشد که از این کتاب یاد گرفته باشید اینکه مرزی بین ذهن و جسم متخلخل است یعنی یکی هستند.
اگر در مقابل خیانت مردی دست به خشونت بزند قابل قبول تر است تا زنی این کار را بکند.
قتل عمد و غیر عمد رو نویسنده قبول کرد اما اینکه ساختار مغز مسئولیت رو کم کند خیر
سلام خسته نباشید کتاب تئوری انتخاب هم کتاب خوبی هست در این زمینه ممنونم از زحمتی که می کشید بابت انتخابهای خوبتون
سلام. این اپیزود خیلی جالبه و البته حساسیت زا. ساختارهای ذهنی رو تغییر میده، من دو بار کامل گوش دادم. خیلی ممنون از شما.
سلام خسته نباشید این کتاب میتونه به ابزار احساسات در خوانندگیم کمک کنه یعنی میتونه به یک خواننده کمک کنه که انتقال حس بهتری به مخاطبینش بده؟
خیلی عالی
فقط اون بخشای آخر در مورد affect یه توضیحی داده شد که بنظرم از نظر ترمینولوژی روانپزشکی اشتباهه. تو روانپزشکی به حس درونی فرد moodگفته میشه و به تاثیر اون mood روی حالت چهره و احتمالا زبان بدن affect گفته میشه
نکته نا امیدکننده این اپیزود افتضاح این بود که دقیقا بعد از نظرسنجی شناخت مخاطب منتشر شد و این واقعا من را نسبت به اینده این پادکست مردد و ناامید کرد. فکر کنم همچین انتخاب بد و اشتباهی واقعا هنر میخواد
اینکه بعضی دوستان کتاب با سلیقه شون جور نیست دلیل نداره به کتاب و پادکست توهین کنین منتظره ایزودی که براتون مناسبه باشید اگر اینقدر صبر ندارین زحمت کتاب خوندن به خودتون بدین و اونوقت هرچی دلتون بخواد و می خونین!
به نظر من پادکست مفید متفاوتی بود برای من که توو زمینه روانشناسی کمی مطالعه داشتم قابل تامل بود ممنون از بچه های بی پلاس واقعا دوستون دارم بازده یادگیری رو برای من زیاد کردین اون زمان مورد نیاز برای این کتاب شاید 6 7 ساعت باشه توو مدت کم بصورت شیوا اصل مطلب رو رسوندین باعث میشه وقت بیشتری برای خوندن کتابای دیگه داشته باشم!
موفق باشید و همین طور ادامه بدین در ضمن کتابای اروین یالوم و هم یه نگاهی بندازین پادکستای خوبی ازش در میاد روان درومانی اگزیستانسیال یا وقتی نیچه گریست ، دروغ گویی روی مبل و درمان شوپنهاور و….
من از این لذت بسیار زیادی بردم ممنون واقعا
لحن معلمگونهی گوینده آزار دهنده است.
ولی دمشون گرم که زحمت کشیدند اینا رو مفتی در اختیار گذاشتند
در مورد این پادکست پیشنهاد می کنم سخنرانی TED خانم فلدمن بارت رو هم ببینید، خیی خوبه که افراد دارای اطلاعات نظراتشون رو به اشتراک می ذارن اما قطعا قرار نیست که تمام کتاب هایی که معرفی میشن مطابق سلیقه ما و یا مشابه هم باشن که خود این موضوع می تونه روند پادکست رو کسل کننده کنه، در مجموع فکر میکنم کمی وقت گذاشتن برای شنیدن پادکست و دیدن ویدئو کسی که 25 سال سابقه تحقیق داره، میتونه مفید باشه
عاشق تونم و ممنون ازتون که انقد خوبید
کتاب ” هیجانات چگونه ساخته می شوند. ” نوشته لیزا فلدمن بارت توسط میرجواد سید حسینی و انتشارات تمدن علمی ترجمه شده است .
نگاه جالب و نويي است كه به بسياري از مشكلات ارتباطي جواب ميدهد. البته هيچ نظر يا تئوري اي به همه نارسايي ها پاسخ نميدهد. مهم حد پوشش سوالات بي جواب در اين زمينه است كه كتاب بخوبي از پس آن برآمده است.
سلام، ممنون از وقت و انرژی خوبتون
عالی مثل هم-یشه. من کلی فک کردم در موردش!
مخصوصا اونجا که از قدرت تخیل گفت، من خیلی در موردش خوندم، حتی شاید اثرگذاریش را هم چند مورد دیدم، اما اینکه بخواهیم قبول کنیم خودمون اینقدر قدرتمند هستیم، ترسناک میکنه قضیه را !
اینطوری فک میکنیم باید مسئولیت فکرامون توذهنمون داشته باشیم و ترسناک میشه
بسیار جالب بود. من مدتها بود که دنبال جواب این سوال بودم که چرا ایرانیهایی که در ایران زندگی میکنند با ایرانیهایی که خارج از ایران زندگی میکنند، واکنششان به وقایع زندگی اینقدرمتفاوت هست. ممنون از وقتی که گذاشتید. به نظرم توضیح این کتاب کار پیچیده ای بود.
سلام
از جناب بندری تشکر فروان دارم
من از برخی کامنت ها که نگاه طلب کارانه دارند دلخور شدم . سطح پادکست ها واقعا بالاست . من لذت بردم
قانع کننده بود .
نمیدونم چرا اینقدر از لغات انگلیسی استفاده میشه در حالی که لغات زیبا و دلنشین فارسی رو بکار نمی گیریم.
از شما که کتابخوان هستید انتظار میره دامنه لغات فارسی تون گسترده تر باشه.
Introspection – (دروننگری)
Episode – قسمت
با سلام و تشکر بابت کتابهای خوبی که معرفی میکنید و همچنین روایتگری عالی آقای بندری.
واقعیتش وقتی این اپیزود رو گوش دادم، یاد تست بازیگری آقای مهران مدیری در برنامه دورهمی افتادم و در افق دید بازتر، تمام تست بازیگریها که خواهان این مدل عکسالعملهایی هستند که باعث یکجور فریب در ذهن آدمها میشه.
سپاس بیکران
سلام من یک سوال دارم ایا انسان ها میتونن بعد از تولد خالی از احساسات باشن و هیچی براشون مهم نباشه هیچی هیچی البته انسان عادی رو نمیگم معلومه که این انسان عادی نیست و مشکل داره ایا همچین انسانی هست یا تمام انسان ها احساسات دارن بعد از تولدشون یا بنابه مشکلاتی که پیش میاد خالی از احساسات میشن
یعتی حتی انسان هایی عیر عادی و بینار هم بعد از تولدشون احساسات دارن؟
با سلام. بسیار سپاسگزار می شوم اگر مطالبی درباره توانایی نه گفتن و تحمل نه شنیدن بگذارید. و نیز مشکل نیاز به راضی نگهداشتن دیگران. این برای افرادی که دوست دارند به دیگران کمک کنند اما این کنک ها به قیمت سوزاندن خود و غافل شدن از کمک کردن به موارد مهم تر است ضروری است.
با سلام و تشکر
این موضوعی که تو کتاب بحث شده، در مکاتب عرفانی به عنوان بینش استفاده می شه که فکر میکنم بهترین کلمه برای رساندن معنی مطلب هست.
فوق العاده بود و بسیار لذت بردم