تفکر نامطمئن

چطور بهتر تصمیم بگیریم؟

تفکر نامطمئن
توضیحات اپیزود باز کردن

چطور بهتر تصمیم بگیریم؟

نویسنده‌: آنی دوک 

 متن: عباس سیدین | روایت: علی بندری

 تدوین: امید صدیق‌فر | موسیقی : پیمان عرب‌زاده 

با تشکر از اسپانسرهای این اپیزود: 

نرم افزار سی آر ام دیدار

دیجی‌کالا جت

خلاصه کتاب تفکر نامطمئن  

همیشه تصمیم‌های خوب باعث نمیشه که نتیجه‌ی کار رضایت بخش باشه. درباره‌ی تصمیم‌های بد هم همینطوره. اگر یه نگاهی به تصمیم‌های قبلی خودمون بندازیم می‌بینیم که پیش اومده تصمیم‌های بدی گرفتیم اما قسر در رفتیم. با تصمیم‌های خوب هم پیش میاد که انتخابمون به شکست منتهی بشه. یکی از دلیل‌هاش نقش پررنگ شانسه. انی دوک نویسنده کتاب تفکر نامطمئن میگه باید بتونیم توی هر کدوم از این موقعیت‌ها نقش کیفیت تصمیم و شانس رو از هم جدا کنیم. اگر توانایی تشخیص بین این دو تا نیرو رو به دست بیاریم می‌تونیم کیفیت تصمیم‌هایی که می‌گیریم رو بهتر کنیم. 

به دست آورن این توانایی خیلی مهمه چون ما مدام در موقعیت‌های تصمیم‌گیری قرار می‌گیریم. تصمیم گیری برای انتخاب رشته، انتخاب شریک زندگی، انتخاب شغل، قبول کردن پروژه‌ی کاری و… . و در تمام این موقعیت‌ها ما با آینده‌ای نامعلوم مواجه هستیم که باید دربارش تصمیم بگیریم. 

 

 چرا کتاب تفکر نامطمئن را پیشنهاد می‌کنیم؟

مجموع تصمیم‌هایی که در گذشته گرفتیم ما رو به این جایی رسونده که امروز هستیم. و تصمیم‌های امروزمون هم آینده رو برامون درست می‌کنه. اما مسئله اینجاست که ما بخش قابل توجهی از این تصمیم‌هارو با اطلاعات ناکافی گرفتیم و باز هم مجبوریم در همین شرایط تصمیم بگیریم. خانم انی دوک نویسنده کتاب تفکر نامطمئن کمکمون می‌کنه تا تصمیم‌های بهتری در این موقعیت‌ها بگیریم. 

نویسنده‌‌‌ کتاب تفکر نامطمئن کیست؟

آنی دوک شاید یکی از بحث برانگیزترین شخصیت‌های دنیای پوکر باشه، او توانسته از دانش و تحصیلاتش برای موفقیت در بازی‌های پوکر استفاده کنه و از اعتبار و موفقیتی که در دنیای پوکر به دست آورده بود کمک گرفت تا به عنوان نویسنده و سخنران هم موفق باشه.  

انی دوک به مدت دو دهه، از بهترین بازیکنان پوکر در جهان بود. قبل از تبدیل شدن به یک بازیکن حرفه‌ای پوکر، آنی دکترای روانشناسی شناختی در دانشگاه پنسیلوانیا می‌خواند. در حال حاضر علاوه‌بر فعالیت به عنوان مشاور تصمیم‌گیری و ارزیابی ریسک برای کسب و کارها، موسسه‌ی غیرانتفاعی “How I Decide” را راه‌اندازی کرده تا به نوجوانان مهارت‌های تصمیم‌گیری را آموزش بده. در اکتبر ۲۰۲۱ با وجود اینکه چندین سال از بازنشستگیش در پوکر می‌گذره هنوز جزو چهار پوکر باز برتر دنیاست.

خرید کتاب تفکر نامطمئن

کتاب Thinking in Bets: Making Smarter Decisions When You Don’t Have All the Facts را نشر نوین به نام تفکر نامطمئن: چطور در شرایط عدم قطعیت تصمیمات هوشمندانه‌تری بگیریم در سال ۱۴۰۰ به فارسی ترجمه و منتشر کرده است. لینک خرید کتاب با کد تخفیف در صفحه‌ی از کجا بخریم سایت بی‌پلاس هست. 

بیشتر کنجکاوی کنیم
ارزیابی تصمیم با تفکر نامطمئن
من آینده، من امروز: ارزیابی تصمیم‌ با سفر در زمان

برای تصمیم‌گیریِ بهتر باید بتونیم نتیجه‌ی تصمیم‌هامون رو از قبل تصور و تجسم کنیم. نویسنده: گیتی عاصمی سفر به آینده بیشتر بخوانید

راه‌هایی که کمک می‌کنند بهتر تصمیم بگیریم
راه‌هایی که کمک می‌کنند بهتر تصمیم بگیریم

خیلی از ما به‌طور ناخودآگاه تصمیم‌هایی که می‌گیریم رو بر اساس نتیجه‌ای که دارن ارزیابی می‌کنیم نه اینکه اون نتیجه بیشتر بخوانید

کاربرد احتمالات در زندگی روزمره
برنامه‌ریزی با ارزیابی احتمالات در زندگی روزمره

برای خیلی از ما احتمالات بخشی از درس‌های مدرسه است، نه چیزی که در زندگی روزمره به‌کار بیاید. اما انی بیشتر بخوانید

لینک‌های خرید

پشتیبانی از بی‌پلاس کمک کنید ما بیشتر و بهتر پادکست درست کنیم

26 نظر برای “تفکر نامطمئن

  1. سلام واقعا کتاب جالبی بود. من وقتی این پادکست رو گوش دادم به خاطر تصمیمی که گرفته بودم و نتیجه‌ش مطلوبم نبود ناراحت بودم. وقتی این پادکست رو شنیدم با یک بینش و دیدگاه جدید آشنا شدم و باعث شد به جای ناراحتی، بشینم و علل این نتیجه رو بررسی کنم. واقعا ممنونم ازتون. خسته نباشید و همیشه سلامت و موفق باشید

    1. عالی فقط همینو میشه گفت
      دم شما و تیمتون هم گرم
      ✌🏻💎👌🏻

    1. منم صداتون رو شنیدم و پیشنهادم اینه کمی محکم تر حرف بزنید که انرژی بالا باشه:) موفق باشید

  2. سلام علی بندری عزیز بعد از اینکه این اپیزود گوش کردم دیدم چقدر از نتایج اشتباهاتم دوری می کردم و همین دوری کردن جلوی پیشرفتمو گرفته بود خیلی خیلی حس خوبی دارم از گوش کردن این اپیزود انگار یک چراغی بر سر راهم قرار دادید ❤

  3. سلام درودبرشمامن کارم ساختمانیه خیلی سخته ولی سرکاراپیزودهاتونوباگوشی گوش میکنم کارتون واقعاعالیه برای کسی مثل منکه شبهااصلانای کتاب خواندن نداره انشالاوضعیتم بهتربشه درحدتوانم ایشالابتونم کمکی کنم به تیمتون خداوندنگهدارتون باشه

  4. چقدر آدم میشناسم که سر این شرط‌بندی و قمار تمام زندگی و هست و نیستشون رو دادن
    احمقانه ترین کار دنیاست این کار ها

    1. باور کن من از تک بت تو 4ماه 200میلیون بردم فقط احساساتمو کنترل کردم

  5. سلام مثل همیشه عالی بود و این کتاب رو رفتم خودم متن انگلیسیش رو خوندم واقعا انتخاب های عالی می کنی و صداتم دوست دارم به کار خوبت ادامه بده

  6. سلام عرض ادب
    امکان خرید وجود ندارد . من تمامی مراحل را پر کرده و در آخر گفته شد که امکان ارسال وجود ندارد

  7. درود، بعد از شنیدن پادکست، کتاب رو خریدم، خیلی برام مفید بود. لازم دونستم ازتون تشکر کنم، بابت زحماتی که جهت ارتقاء سطح فرهنگ جامعه متحمل می شید، یک تنه و با عشق تلاش می کنید. دست مریزاد.

  8. من معمولا مطلب بلند نمینویسم اما این پادکست یه جوری بود که هر چند دقیقه یه بار من با خودم میگفتم “نه دیگه، تند نرو، حالا نه اونقدر …”
    1- القا اضطراب: من فکر میکنم حوزه تصمیم گیری عامه جامعه اونقدر بزرگ نیست که منجر به نتایج خیلی متفاوت بشه. شما یه ادمی رو تصمیم بگیر که صبح پا میشه میره نون میخره بعدش میره سر کار و بعدش برمیگرده خونه. معمولا اگه اون ادم به جای نون بربری بیاد نون سنگک بخره واقعا اتفاق خاصی نمیفته یا اگر با مترو بره فرق خاصی با اتوبوس نداره و همینطور در سایر تصمیمات در حوزه های مختلف. ضمنا درسته که اگر من 1000 یورو داشته باشم میتونم هزاران کار مختلف کنم اما شخصیت من به چند تا تصمیم خاص محدود هست و نتایج تصمیمات هم معمولا اونقدری تغییر در زندگی من نمیده. پس فکر میکنم این اپیزود داره میگه اگر صبح سنگ بخری به جای بربری ممکنه زندگیت عوض بشه، که درست نیست به نظر من.
    2- گروههای تصمیم سازی: معمولا نتایج مطلوبی نداره. اما گرفتن مشورت از افراد درست معمولا مطلوب هست.
    3- دنیای نویسنده دنیای کوچیکی هست: همون اشتباهی که عامه مردم میکنن هم این نویسنده هم کرده. اون نیکی یونانی که همیشه همون کار به اصطلاح اشتباه رو میکرد ، نویسنده از کجا مطمئن هست که نیکی به دنبال پول بوده؟ شاید نیکی به دنبال باختن بوده؟
    افرادی مثل نیکی با همین سناریو حال میکنن. با همین داستان خوشحالن. ممکنه همه مردم طوطی وار بگن ما به دنبال پول و ثروت هستیم اما عمیقا و عملا دنبال چنین چیزی نیستن. من فکر میکنم هر فردی یک داستانی برای زندگی خودش داره و در همون داستان خودش زندگی میکنه و لذت میبره. شما فکر میکنید که همه کسانی که از شکست عشقی ناله میکنن واقعا مشکلی دارند؟ خیلی از اونها با همین داستان شکست عشقی کیف میکنن و روز و شب رو با همون داستان زندگی میکنن. حتی اگر عشق اون فرد برگرده، اونها ترجیح میدن که با همون داستان شکست عشقی ادامه بدن. به دیفالت آدمها نباید زیاد دست بزنیم و این خطای محاسباتی که همه از پول لذت میبرن هم باید کنار بگذاریم.
    4- سفر زمانی: مطلب خوبی هست اما تا اونجایی که منجر به این نشه که خودمون رو احمق بشناسیم. یا اضطراب آینده رو به جون بخریم. ضمن اینکه سفر زمانی به آینده خطاهای بیشماری داره.
    نقد های دیگری هم هست که دیگه خیلی طولانی میشه. مطالب خوب و مفید هم زیاد داشت. ای کاش این مطالب صرفا به تجربیات شخصی نویسنده میپرداخت.

  9. ادامه کامنت قبلی: ضمنا یکی دیگه از چیزهایی که میخواستم بگم و الان لازم دیدم که بگم: دقت کردی در پادکست (یک قسمت از کتاب) یک تناقضی داشتید.
    یه جای پادکست میگید که ( مجری برنامه ای میساخت و استقبال نمیشد و میگفت مردم خرند و نمیفهمند و بالاخره از خودش پرسید که نکنه من نمیفهمم و …) همون نکته در رابطه با نیکی هم صدق میکنه ( شاید نویسنده نمیفهمه که نیکی چه کار داره میکنه . چجوری زندگی میکنه)

  10. نگاه بسیار خوبی داری، حتی اگر از نظر خیلی ها اشتباه باشه، قابل تحسین هست

  11. سپاس هم وطن … ممکنه درباره کتاب best loser wins اثر تام هوگارد مطلب بزارین .

  12. انگار کتاب و واسه من نوشته بود که کارم تریده
    یک روز چند بار باید تصمیم گرفت که شاید بعضیاش نتیجه مطلوب نداشته باشه
    واقعا ممنون فوق العاده این

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *