خلاصه کتاب زنان نامرئی Invisible Women
کرولاین کریادو پرز در کتاب زنان نامرئی نشان میدهد که در جمع کردن دادهها و در تصمیمگیری و سیاستگذاری خیلی جاها فرض را بر این گرفتهایم که «آدم» یعنی «مرد»؛ و «زن» یک واریاسیونی از آدم بودن یا همان مرد بودن است. این فرض هم در موارد زیادی پنهان است و افراد -مخصوصاً مردها- و نهادها و ساختارهای اجتماعی متوجه این پیشفرض نیستند.
برای “منطقی” عمل کردن خیلی وقتها سراغ دیتا میرویم. اما انگار سوگیری در دیتا، و همینطور نبود یا کمبود دیتایی که بر اساس جنسیت تفکیک شده باشد باعث میشود در موارد متنوع و خیلی مهمی حتی نتوانیم متوجه تبعیض جنسی بشویم.
چرا کتاب زنان نامرئی را پیشنهاد میکنیم؟
ما تصور میکنیم اگر تصمیمی میگیریم، اگر محصولی تولید میکنیم، اگر برنامه و طرح اجتماعی یا اقتصادی را طراحی یا اجرا میکنیم داریم برای همه تصمیم میگیریم. اما در عمل انگار داریم فقط برای مردها تصمیم میگیریم. کرولاین کریادو پرز راهی برای مقابله با این خطا معرفی میکند. اینکه در هر زمینه اطلاعات و دادهها را بر اساس جنسیت تفکیک کنیم. تا وقتی این تفکیک اتفاق نیفتد اصلاً نمیتوانیم بفهمیم که آیا کاری که داریم میکنیم آن نتیجهی مورد نظر را میدهد یا نه؛ و اگر نتیجه میدهد، آیا برای زنان هم همانقدر نتیجه میدهد یا نه.
نویسنده کتاب زنان نامرئی کیست؟
کرولاین کریادو پرز نویسنده کتاب زنان نامرئی سال ۱۹۸۴ در انگلستان به دنیا آمد. در کالج بریتانیا ادبیات انگلیسی خواند و مشغول شد به فعالیتهای مدنی، روزنامهنگاری و نویسندگی. کارولین تا کنون دو کتاب منتشر کرده که در هر دوی آنها به مسائل و حقوق زنان میپردازد. کتاب زنان نامرئی کارولین برندهی جایزهی کتاب تجاری سال فایننشال تایمز و کتاب علمی انجمن سلطنتی شده است.
خرید کتاب زنان نامرئی
کتاب Invisible Women را نشر برج با عنوان زنان نامرئی ترجمه و منتشر کرده است. لینکهای خرید کتاب در صفحهی از کجا بخریم هست.
سلام عزیزان بی پلاسی و ممنون بابت پرداختن به موضوعی که همیشه نادیده گرفته میشه.
غیر قابل انکار است، باور اینکه زنان هم بخشی از هر تمدن انسانی هستند و تاثیرگذاری زنجیروار نگاه زنانه باعث رقم خوردن تفاوت های بنیادی در سرنوشت انسانها(چه زن و چه مرد) میشود.
و این نیازی است که هر جامعه خواهان رشد و پیشرفت باید پیرامون آن و بسیار دقیق آگاهی کسب کند.
سلام خدمت تیم بی پلاس ، عالی بود و البته من را بفکر فرو برد که چرا تا حالا اینطور فکر نکرده بودم ولی بهرحال حالا مسئولیت اجتماعی بیشتری روی دوش خودم حس می کنم . دم شما گرم .
می خواهم یه موضوع کلی بگم : شاید برای شما جالب باشه که بدونید ، من همیشه دوست داشتم کتاب بخونم ولی بطور معمول نکردم تا اینکه بطور اتفاقی با ” بی پلاس ” آشنا شدم و ازاون زمانی که به مطالب شما گوش می کنم ، بعضی کتاب ها آنچنان من را جذب کردند که حالا کتاب خواندن جزو برنامه های معمولم شده ، ( البته وجود موبایل و اپ های خرید و مطالعه یا شنیدن کتاب نیز بسیار موثر بودند ) لذا بابت ” کتاب خوان ” شدنم خیلی ممنون .
ممنون از تلاش ثمربخش و تأثیرگذار شما و انتخاب این کتاب ارزشمند.
اما
لطفاً یک نظارت دقیقتری روی متن نهایی اعمال بفرمایید. آقای بندری میگویند این اپیزود در اردیبهشت ۱۴۰۰ منتشر میشه که اشتباه است، اکنون در خرداد هستیم.
و در چندجا نام کتاب را به اشتباه (و حتی با تلفظ اشتباه)
The Invisible Women
معرفی میکنند که آن The اضافه است.
جالب و قابل تأمل بود. درود بر شما
سلام و احترام
واقعا چه اهمیتی داره که اردیبهشت یا خرداد یا هرماه دیگه پخش بشه و مغایرت داشته باشه با توضیج جناب بندری؟؟؟؟
انقققققددددررررررر مطالب عااااالی هستند که وااااقعا کم لطفی این ایرادات سطحی…..
ایا THE باشه یا نباشه…؟؟//
خوب این خانم ستاره اگر بره کمی انگلیسی یاد بگیره چه ایرادی داره؟
استاد گرانقدر ادبیات انگلیسی جواد آقا فیض بردیم با کامنت بسی گرانقدر و ارزنده شما ، ما را از این نمک محروم نفرمایید …
سلام
ممنون از اینکه خیلی خوب نکته های نامرئی وجود زنان را با بیان زیباتون ارائه کردید، موفق باشید
سلام بر تیم خوب و موفق بی پلاس….
من از اپیزود اول شروع کردم حدود 60 روز پیش و خواستن بابت تمام تلاش هاتون تشکر کنم.
اینکه بی قضاوت و جناح گزیده کتاب رو میگید عالیه و یک هنر هستش.
امیدوارم هرروز بهتر از دیروز باشید.
ببخشید تا حالا قسمت نشده بتونم حمایت مالی کنم از بی پلاس عزیز اما باید بدونید همه جا خوب تیم شمارو گفتم و از پادکست شما زیاد آموختم.
گاهی مثل شما صحبت میکنم موقع تعریف گزیده برای دوستان یا همکاران (:
من حتی بعضی اپیزود های شمارو توی آموزش های فرهنگی تیمم قرار دادم.
درکل دمتون گرم از صمیم قلب آرزوی موفقیت براتون دارم.
درضمن دایجستم عالی بود ممنون
دمتون گرم
سلام آقای بندری و دوستان. بسیار انتخاب کتاب و خلاصه کتاب جالب، آگاهی بخش و لازمی بود. خصوصا در بحث عدم تناسب و آسیب های دارویی به بانوان که مدت هاست در زندگی خودم و بسیاری مشاهده و تجربه کردم و باعث رنج های بسیاری شده.
کتاب های بسیار جالبی معرفی می کنین. واقعا سپاسگزارم بابت ایده ی جالبتون در این زمینه و این که به شکلی بنیانگذار فرهنگ معرفی کتاب ها و آگاهی های «جدید، جالب، علمی و فرهنگ ساز» هستین.
کاش در کنار معرفی های بسیار خوبتون، مثل یک پادکست موازی به نام «دایجست» که در مورد «اُتانازی» صحبت کرده بود، شما هم می تونستین کتابی «به روز و حمایت کننده» در این زمینه معرفی کنین.
سلام
خیلی ممنون که به این موضوع پرداختید، چون موضوع نادیده شدن زنان یک مشکل جدی هستش.
هرچند Bplus صرفا روایتگر کتاب هست و دخل و تصرفی در مطلب نداره، اما از اونجا که همیشه دقت کافی در انتخاب یک کتاب میشه، به نظر من این کتاب نسبت به منابع قبلی که معرفی شدند نقاط ضعفی داشت.
مشخصا سوگیری زیادی در نوشتن مطالب وجود داشته. یکی از واضح ترین اونها بحث عدم در نظر گرفتن جنسیت در تحقیقات دارویی هست. که صد درصد با اطمینان میگم این موضوع در دهه های گذشته (نه صرفا زمان نزدیک، از خیلی وقت پیش ها!) یکی از اولیه ترین مواردی هست که در نظر گرفته میشه. سن، جنسیت، شغل، سطح سواد، محل زندگی!، و خیلی از موارد مشابه به عنوان یافته های دموگرافیک یا جمعیت شناختی در مطالعات جمع آوری میشن، همچنین بیماری های زمینه ای، بارداری و موارد بالینی اینچنینی هم در نظر گرفته میشه. بنابراین حد اقل در این قسمت کتاب که بنده سررشته دارم، حتی در درپیتی ترین کارهای تحقیقاتی میدونم جنسیت از اولین و ساده ترین متغیر های یک تحقیق هست.
در قسمت های دیگر نظر شخصی من این هست که بازهم سوگیری وجود داره. به این معنی که نادیده گرفتن زنان در ابعاد بسیار وسیعی وجود داره، اما در این کتاب با یکسری موضوع کلیشه ای این نادیده گرفتن رو سطح پایین تر جلوه داده. برای مثال اینکه موضوع بیزنس و پیشرفت های کاری یک شرکت رو صرفا به مردها نسبت داده، به نظر من اشتباهه. چون امروزه زنان زیادی در سطوح مختلف یک کسب و کار فعالیت دارن. و خود این موضوع یعنی زنان موثر در کسب و کار رو نادیده گرفته!
موارد اینچنینی در کتاب وجود داشت که به نظر من بایاس / سوگیری داشت. هرچند کتاب، کتاب پر فروشی هست ولی به نظر من علت پرفروش بودن، بیشتر «موضوع جنجالی» و « توجه به گوشه های تاریک» زیادی هست که در زندگی روزمره ی ما وجود داره و به اونها عادت کردیم…
ممنونم
این خلاصه رو می شد در یک یا دو جمله جمع بندی کرد کلا اما خوب مثال ها جالب بودند و شاید تا حالا کسی اصلا به این مسائل ذهنش نرسیده بود … در کل ممنونم از تلاش هاتون برای روشنگری
از بی پلاس یه ویدیو منتشر شد به اسم “روان شناسی اخلاق”.پرداخته شده بود به یکی از گرایشات تکاملی انسان در رابطه با هویت و گروه های اجتماعی.
تو این ویدئو گفته شده:
۱_( مهمترین اصل) اخلاق هم پیوند میده هم کور میکنه.
۲_گروه ها حول یک ارزش مقدس، (شعار_آرمان_مانیفست_بیانیه_ارزش) به هم پیوند میخورن و ممکنه نسبت به واقعیت ها “کور” بشن.
میل به قطبیت روانی در انسان! گرایش به هویت گرفتن از گروه …تفکیک کردن…خط کشی بین ما و دیگران…
مثالهاش اونقدر قوی و روشن بود که بتونیم با جرآت بگیم که جزو فکت های روانشناسی اخلاق و اجتماع میتونه باشه…
سوال من از تیم بی پلاس اینجاست…
آیا جنبش ،ایدئوژی، یا پدیده “فمینیسم” رو هم میشه از همین منظر دید؟؟
نویسنده خانم ” کرولاین پرز “با بررسی دوباره سیستم طراحی و حوزه های دیگه، از دیدگاه یک کاربر زن نقص هایی رو از سیستم کشف و افشا کرده!!!ادعای بسیار بزرگی هست که اگر حقیقت داشته باشه قطعا ما در دنیای بسیار دو قطبی ظالم _مظلوم و بدی زندگی میکنیم.
ولی اگر به اینحقیقت از زاویه دیگه ای نگاه کنیم…
تاریخ طراحی صنعتی (جان هسکت)بدون ادعای افشاگری اشاره میکنه به این موضوع ،که در دوران صنعتی شدن ،استانداردها زنانه نبودن ،چون اغلب کاربرها مرد، و مردان نقش فعالتری در اجتماع و کسب و کار داشتن. اغلب نیروی کار ارزان بودن.
زنان در رویای امریکایی (بعد از احیای حق رای) در جایگاه مصرف کننده اصلی،قطب توجه خانه، با شعار “هپی وایف هپی لایف”، غرق در محصولات خانگی و بهداشتی و آرایشی بودن.هدف اصلی از طراحی در صنعت امریکا ،محصولات خانگی و مشخصا زنان خانه دار بودن. از یخچال و پنکه و ماشین لباس شویی و ظرف شویی و چرخ خیاطی و محصولات برقی خانگی و صدها وسیله که رشد بی سابقه ای داشتن ،اونقدر که مصرف گرایی و نتایجش در حد فاجعه پدیدار شدن.
شعاری وجود داشت که همچنان اساتید طراحی محصول روش تاکید دارن.”هر محصولی رو طراحی میکنید زنانه باشه” ،” زنها بپسندن”.حتی هنوز بازار مصرف کننده و تنوع محصولات در حیطه زنان خیلی با اهمیت تر از محصولات مردانه هست.تا حدی که نیازهای سایکولوژیک زنان مطرح شد…صنعت مد و فشن و طیف ست ها و رنگها و صدها شاخه مربوط به محصولات و نیازهای زنان بوجود اومد…
بگذریم…
کی نمیدونه که حضور زنان در عرصه اجتماعی به سرعت تغییر کرده.کار کردن زنان از ضد ارزش به ارزش تبدیل شده و مشارکت زنان در جاهایی بیشتر از مردان شده و پیش بینی میشه بیشتر هم بشه…
بنظرتون این افشاگری هست که دیتاگپ های محیطهای خشن و بی روح کاری سابق، همه بر اساس نیازهای مردانه بودن و مردان اونا رو مینوشتن؟
این یه گذار طبیعی هست.دقیقا همون پروسه تکاملی سیستم…
همین که این خانم الان در زمینه بازنویسی دیتاگپ ها نماینده ویژه زنان هست ،نشون نمیده که حضور زنان نادیده گرفته نشده؟
ولی چرا کتاب به شدت تاثیرات “میل به قطبیت” رو توی ذهن مخاطب تحریک کرده… آقای بندری هم با قدرت بالای گویندگی و تاثیر گذاری بالا ،از زبان یک فمنیسم و دقیقا با همون تاکیدها و منشنهای هیجانی، این کتاب رو معرفی کردن؟🤔
تاثیر این کتاب، حداقل توی جامعه ایرانی، احیای شعارهای قرن بیستمی فمنیسم بود ،که به شدت روی هویت زنان از خودشون تاثیر داشت.همدردی کردن و یادآوری مصائب زنان در دنیای سیاه مردانه!!!
از طرف دیگه هم انتخاب خوبی میتونه باشه برای زنان جامعه ما ،که با این همه مشکلات و سرکوبهای فرهنگی پیچیده و موانع عجیب و غریب که دارن، بتونن چالش و دغدغه های یک زن رو در روند پیشرفت و توسعه لمس کنن و سیمپاتی پیدا کنن.
این کتابو دوست نداشتم به دو دلیل:
چون سوالهایی تو ذهن مخاطب میسازه که اگر دانشش وجود نداشته باشه آدمو به اشتباه میندازه.(دقیقا همون سیستمی که تفکرهای ایدئولوژیک یا افراطی ازش استفاده میکنن) .
و اینکه احساس کردم این اپیزود(کتاب) خواسته یا ناخواسته به اندازه زیادی قطبیت و تفکیک جنسیتی رو بین مخاطب ها بوجود آورده…بدون هیچ نتیجه و راه حلی …
این حجم از شکاف بین جنس زن و جنس مرد آدمو یاد تاریخ شوم خفقان های دینی قرون وسطایی میندازه.برای همه قابل درکه که جامعه ما ، داره قرون وسطای خودشو میگذرونه. و حقوق و جایگاه زنان ما یه کلاف پیچیده ،سر در گم، غم انگیز و تراژیکه…
آقای بندری اشاره کردن اصلا قرار نیست این نوع دیدگاه بوجود بیاد، که مردان سرزنش بشن.ولی چرا رویکرد این کتاب دقیقا مارو اونجا میبره و کاملا رها میکنه؟…
یه جایی خانمی به من جواب داده بودن:”چون مرد هستی اینجوری میگی و فقط مردها هستن که با لایک تاییدت میکنن.”
کی این واقعیت رو نمیدونه که زنان توی جوامع مردسالار نادیده گرفته میشن،
کیه که نمیدونه جوامع مرد سالار و تند رو هنوز وجود دارن.
کی اصلا میتونه منکر بشه؟
تاثیر این کتاب و بازخوردهاش همون نتیجه قطبیت و میل به تفکیک نیست؟؟؟
قطبیت “جنس زن _جنس مرد!”
فمینیسم همونقدر میتونه باگ داشته باشه که اکثر ایدئولوژیهای تند رو داشتن…
یه دوستی (آقا) در مورد مکتب فمنیسم اینطور نظر میداد که :فمنهای تند رو ،جنسیت مرد و فلسفه وجودیش رو اینطور تعریف میکنن:اسپرم متحرک!!! تکاملشون فقط در جهت جفتگیری، و تمام انگیزه هاشون در جهت یک مراسم و رقابت در جهت جفتیابی و تکثیر ژن خودشون معطوف شده.نمونه های زیادی هم از طبیعت براش مثال میزنن ،اونقدرها هم بی خاصیت نیستن و فلسفه وجودی دیگه ای هم دارن،نیروی کار!!! جنس برتر اونی هست که بانک تخمک کمتری داره و ده ها دلیل که ماده ها اهمیتشون بیشتره،زن سالاری راه نجات بشره.
مطمئن هستم خود علی بندری هم دوست نداره توی جامعه فمنیستی زن سالار به عنوان یه مرد زندگی کنه.
خانم پرز یه نویسنده قوی هستن، مثل آقای بندری یه براودکستر تاثیرگذارن ،اونقدر که تاثیر خوبی در تحقیقات و بازنویسی دیتاگپ داشتن.
از اون جاییکه تفکر فمنیسم، موفقیت رو در “مبارزه” و احقاق حقوق از کف رفته زنان میدونه…
و از اونجایی که در گذار صنعتی شدن فمنیزم تاثیر بزرگی روی احقاق حقوق زنان و دیده شدنشون در جامعه و نقششون در توصعه و پیشرفت گذاشت …
نویسنده سعی داره این آپدیت دیتاگپ رو دستاورد فمنیزم بدونه.
این دیتاگپ، نیاز “سیستم طراحی” برای آپدیت شدن دوباره شه.(نیازی به قطبیت و شکاف بیشتر جنسیتی و دید فمنیستی نیست).ما از این دوران عبور کردیم و این شکاف جنسیتی دیگه مطرح نیست(اشاره به نقد کتاب).
دوباره تاکید میکنم ،درپروسه طراحی،این نقص سیستم نیست.از دوران صنعتی به این طرف استاندادها خیلی متغیر بودن و خودشون رو تطابق دادن.اگر سیستم نقص به این بزرگی داشت، علوم و فنون در غرب و شرق (غیر از خاور میانه) اینقدر پیشرفت تصاعدی نداشت و اینقدر زنان حضور موفق نداشتن.
بهتر بود چنل بی مخاطبش رو طبق روال قبل با افکار و ایدئولوژی نویسنده آشنا میکرد.و بعد این کتاب رو معرفی میکردن ،چون قطعا بازخورد بالای مخاطبان در مورد چنین موضوعی قابل پیش بینی هست…
ما تلاش میکنیم این برداشت سیاه و سفید رو از مطالب و کتاب و مفاهیم کنار بذاریم و بتونیم تفکر خاکستری رو جایگزین کنیم.ولی این اپیزود ما رو ترغیب کرد به قطبیت!
نویسنده یه سری باگ ها توی سیستم طراحی یا حوزه های دیگه پیدا کرده (که همیشه بوده و با گذشت زمان اصلاح شده) و به اثبات “افشاگری” و “نادیده گرفته شدن زنان”، دقیقا “هویت زن” رو در مقابل “جنس مرد”! کنار هم گذاشته.
به هر حال باگ بزرگ فمنیزم (مثل تمام “ایسم ها” ی دیگه )؛همینطور رویکرد این نویسنده،( مثل تمام متفکران افراطی که توی همه مکاتب وجود داشتن ) توی این کتاب هم مشخصه.
دقیقا همون ” دو قطبی بودن” که قبلا همین بی پلاس در موردش توی ویدئویی به اسم “روان شناسی اخلاق”مطرحش کرد… توی مذاهب مثالش زد.ولی این مورد نادیده گرفته شد که …
آیا نویسنده باهوش و توانمندی مثل خانم کرولاین پرز در مقام یه “فیمینیست” نمیتونه قطبیت ایجاد کنه؟
سلام
بسیار شگفت انگیز بود این کتاب و از شما ممنونم بابت این اپیزود.
از انتخاب جذاب این کتاب و تموم زحمتی که متحمل شدین واقعا سپاسگذارم.
با سلام و تشکر از آقای بندری
من به عنوان یک خانوم تا به حال به بعضی از این موضوعات فکر کرده بودم و وقتی مطرح کردم بازخورد خیلی خوبی نداشت و به من گفته میشد که زندگی سخت میگیری و بهتره خیلی به این موضوعات توجه نکنی و راحت زندگی کنی.
واقعاً نمیدونم که جامعه ما و به خصوص مردهادوست داشته باشند از این موضوعات چیزی بدونن بدون نگاه جنسیتی،به نظر شما فایده دانستن این چیزها چه زمانی مشخص میشود؟
آیا جامعه ما هم زمانی تمام این تبعیض ها رو میپذیرد؟
کاش وقتی داره اتفاق های خوبی برای زنان میفته اونقدر زمان نگذشته باشه که پیر شده باشم و این موضوعات برام فرقی نداشته باشه.
وقتی درباره تاریخچه مبارزات زنان برای پس گرفتن حقوق شهروندی و فرصت ها مطالعه کنید میتونید وجه اشتراک ترسناکی بین درصد قابل توجهی از مردان ایرانی الان و مردان غربی چند دهه تا صد سال قبل پیدا کنید.
از شعارها و ایراد هایی که به زنان فعال برای حقوق زنان میگیرن تا نقد های وارده به مطالبات زنان (مطالباتی که در کشورهای بروزتر دهه هاست کسب شده اما اینجا هنوز خیلیا قبولش ندارن).
در نتیجه تاریخ بهمون داره نشون میده چه نگرشی شکست خورده هست.
(حساب مردان بروز و آگاه ایرانی جداست اما واضح هست که در ایران به عنوان یک کشور سنتی درصد قابل توجهی نگرش های سنتی دارن)
با سلام و سپاس من به پیشنهاد همسرم با بی پلاس آشنا شدم و امروز اولین اپیزود و گوش کردم و از گوش کردن این کتاب لذت بردم دست حق همراهتون
ممنون
خیلی عالی بود
یه دید تازه تر به من داد
ولی در مورد اسپانسر این اپیزود یعنی فیدیبو، این سرویس فیدی پلاس افتضاح هستش
اگه میشه تو متن صحبت هاتون نیارینش.
من اشتراک گرفتم، کلا کتابهای خیلی سطح پایین رو توش قرار دادن و عملا بی فایده است و این مطلب دروغه که به همه ی کتاب ها دسترسی داری. در واقع به کتابهایی دسترسی داری که کسی به سراغشون نمیره.
تماس هم گرفتم ولی نتیجه ای نداشت.
فکر می کردم انتخاب کتابها رو با تحقیق و بررسی و صحت سنجی نسبی مطالبی که در اون عنوان شده انجام میدین نه صرفا به دلیل پرفروش بودن کتاب. تقریبا نیمی از اطلاعاتی که در این کتاب گفته شده دروغ محض و زایده ذهن نویسنده و همفکرانش هست و نیمی دیگر هم با سوگیری غیر منصفانه ای که البته از یک فمینیست تعجبی نداره نگاشته شده. من قبلا کتاب رو خوندم و به همین دلیل هم این پادکست رو گوش نمیدم تا حداقل ذهنیتم نسبت به علی بندری به عنوان یک فرد فرهیخته تغییری نکنه. امیدوارم در آینده دقت بیشتری در انتخاب کتاب به خرج بدین.
اوکی ولی خود این کامنت مملو از سوگیری، مغلطه و قضاوت بر اساس پیش فرض های نادرست بود
سلام و خدا قوت کتاب مفیدی بود ولی به عنوان یک زن افغانستانی به این فکر میکنم نقش زنان ما در جامعه چه راحت کنار گذاشته شده و همه سکوت کردیم
سلام. تشکر از اشتراک این کتاب بسیار جالب که مثالهای جالبی هم داشت. خاطرم هست چندی پیش یکی از استادان دانشگاه خودمان درباره عدم تناسب کابینتهای آشپزخانه با متوسط قد زنان در یک مصاحبه صحبت کرد که البته مثالهای کاربردی زیادی هم زد. اما در فضای مجازی به مسخره گرفته شد که آیا بزرگترین مشکل زنان ما این است. که البته او هم نگفته بود بزرگترین مشکل بلکه مثل همین نظر در زنان نامرئی بود…کاش خودتحقیری ما کمتر بود و برای اثبات هرچیز نیاز نبود تا از آن طرف آبها بگویند تا باور کنیم و فکر کنیم
با درود به تمامی تیم بی پلاس عزیز. عزیز برای اینکه خیلی بی رویا، با مهربانی وقت و هزینه هایی که میتوانسته برای موارد شخصی استفاده بشه، الان برای رشد همگان صرف شده. از صمیم قلب قدر شما را میدانم.
مرسی بابت این اپیزود مفید و جذاب
درود بر تیم بی پلاس و سپاس از جناب بندری
بسیار مفید و بی نظیر بود. امیدوارم روزی برسه که درکشومون این موارد بشه دغدغه ای که جدا بهش توجه کنن .
واقعاً آدم هر چه قدر بیشتر در مورد مشکلات زنان میخونه، بیشتر به این صفت “هوشمند” که کنار “انسان” میارن شک میکنه، شگفت زده میشه که در دنیای مدرن یک همچین تبعیض هایی علیه نیمی از بشریت وجود داره! ممنون از خلاصه گویی و پادکست خوبتون مشتاق شدم که کتاب رو بخرم
جالبه بعضی مثال ها رو که میزدید یه لحظه حس میکردم اضافیه
انگار تو مغز خودمون هم رفته که به بیشتر از این نیاز نداریم و باید خودمون رو با همین وضعیتی که هست وفق بدیم.
سلام ممنون از مطلب فوق العادتون من با دقت گوش کردم و من رو بفکر برد و متوجه شدم تو همین اپیزود هم شما این برابری رو رعایت نکردید ، و بنظرم نیاز به دقت بیشتری از سمت شما دارد و انتظار اصلاح و پخش دوباره این کتاب ، سپس دوباره نظرات مخاطب هارو بررسی نمایید ، ابتدا بهتر بود این موضوع رو با صدای ی خانوم و با اون احساس رنج از تبعیض در صداشون عنوان میکردن که تاثیر گذار تر بود قطعا ، دوم استفاده از کلمه زن بجای کلمه خانم ها خیلی جالب نیست
سلام ممنون از مطلب فوق العادتون من با دقت گوش کردم و من رو بفکر برد و متوجه شدم تو همین اپیزود هم شما این برابری رو رعایت نکردید ، و بنظرم نیاز به دقت بیشتری از سمت شما دارد و انتظار اصلاح و پخش دوباره این کتاب ، سپس دوباره نظرات مخاطب هارو بررسی نمایید ، ابتدا بهتر بود این موضوع رو با صدای ی خانوم و با اون احساس رنج از تبعیض در صداشون عنوان میکردن که تاثیر گذار تر بود قطعا ، دوم استفاده از کلمه زن بجای کلمه خانم ها خیلی جالب نیست
سلام ممنون از مطلب فوق العادتون من با دقت گوش کردم و من رو بفکر برد و متوجه شدم تو همین اپیزود هم شما این برابری رو رعایت نکردید ، و بنظرم نیاز به دقت بیشتری از سمت شما دارد و انتظار اصلاح و پخش دوباره این کتاب ، سپس دوباره نظرات مخاطب هارو بررسی نمایید ، ابتدا بهتر بود این موضوع رو با صدای ی خانوم و با اون احساس رنج از تبعیض در صداشون عنوان میکردن که تاثیر گذار تر بود قطعا ، دوم استفاده از کلمه زن بجای کلمه خانم ها خیلی جالب نیست و قطعا لازمه اصلاح بشه ، ممنون از زحماتتون