اقتصاد روایی

روایت‌ها چطور رکود اقتصادی را ماندگار می‌کنند؟

خلاصه کتاب اقتصاد روایی
توضیحات اپیزود باز کردن

روایت‌ها چطور رکود اقتصادی را ماندگار می‌کنند؟

نویسنده: رابرت جی شيلر

متن: عباس سیدین |روایت: علی بندری

تدوین: امید صدیق‌فر | موسیقی : پیمان عرب‌زاده

کتاب‌های بی‌پلاس را از  اینجا بخرید

پشتیبانی از بی‌پلاس

 انتشارات آموخته

با تشکر از اسپانسرهای این اپیزود:

سولاته کاله

ایستکول | اینستاگرام ایستکول | فیسبوک ایستکول

خلاصه کتاب اقتصاد روایی (Narrative economics)

تا امروز تقریباً تمام توجه علم اقتصاد بر این بوده که از دل آمار و اطلاعات مدل‌هایی را برای توضیح و تبیین و پیش‌بینی تحولات اقتصادی بسازد. یعنی چه؟ یعنی مدام اطلاعات اقتصادی را جمع‌آوری می‌کند، مدام معیارها و مترهای مختلف می‌سازد تا بتواند نیروهای دخیل در تحولات اقتصادی را درک کند. نویسنده‌ی کتاب اقتصاد روایی می‌گوید که من به یک عامل و نیروی دیگر برخورده‌ام که به نظرم خیلی مهم است و باید آن را هم در معادلات و تحلیل‌های اقتصادیمان وارد کنیم. عاملی که به دلایل مختلف تا حالا به آن توجه نشده. این عامل چیست؟ روایت (Narrative). 

   

چرا کتاب اقتصاد روایی را پیشنهاد می‌کنیم؟

درباره‌ی اهمیت روایت‌ها زیاد صحبت شده. کتاب اقتصاد روایی اما به ما نشان می‌دهد که این روایت‌ها با ذهن، هورمون‌ها و رفتار اقتصادی ما چه می‌کنند. ما درباره‌ی تاثیر روندها و تحولات اقتصادی بر روایت‌ها و قصه‌ها زیاد شنیدیم، اما رابرت شیلر نویسنده‌ی کتاب اقتصاد روایی، می‌گوید این رابطه دو طرفه است. یعنی هم تغییرات اقتصادی روی روایت‌ها تاثیر می‌گذارند و هم بالعکس، روایت‌ها روی روندهای اقتصادی اثر می‌کنند. تا امروز کمتر کسی به این وجه دوم -یعنی اثرگذاری روایت‌ها بر اقتصاد- توجه کرده. کتاب اقتصاد روایی درباره‌ی این وجه دوم حرف می‌زند. 

نویسنده‌ کتاب اقتصاد روایی کیست؟

رابرت جی شيلر نویسنده کتاب اقتصاد روایی است. شیلر استاد دانشگاه ییل است و سال ۲۰۱۳ به صورت مشترک با دو اقتصاددان دیگر برنده‌ی جایزه نوبل اقتصاد شد.

خرید کتاب اقتصاد روایی

کتاب اقتصاد روایی شیلر را نشر آموخته سال ۹۹ منتشر کرد. لینک‌های خرید کتاب در صفحه از کجا بخریم هست.

بیشتر کنجکاوی کنیم
جنون گل لاله حباب هایی که می‌ترکند
قصه حباب‌هایی که می‌ترکند

حتما شنیدین که می‌گن افزایش قیمت سکه و ارز حبابه، با معرفی بیت‌کوین هم گروهی گفتند که رشد قیمتش یک بیشتر بخوانید

روایت پرتکرار شرکت‌های هرمی
روایت تکرارشونده شرکت‌های هرمی

از روایت‌هایی که چندوقت یک بار در شکل‌های گوناگون فراگیر می‌شود امکان ثروتمند شدن سریع و یک شبه ره صد بیشتر بخوانید

ربات‌ها ما را خانه نشین می‌کنند
روایت‌هایی درباره شغل و کار از عهد باستان تا دنیای مدرن

لیست شغل‌هایی که تا ۱۰ سال آینده نابود میشن رو دیدید، شغل‌های رو به افول؟ اگه یک گشتی در اینترنت بیشتر بخوانید

لینک‌های خرید

پشتیبانی از بی‌پلاس کمک کنید ما بیشتر و بهتر پادکست درست کنیم

14 نظر برای “اقتصاد روایی

  1. با این روند باید منتظر این باشیم : سلام من علی بندری هستم این اپیزود شصت و نهم پادکست چنل بیه که در خرداد ۱۴۰۰ منتشر میشه.????????????

  2. سلام اقای بندری
    ممنون از معرفی یک کتاب دیگر
    در خصوص پوستر این پادکست به نطر می رسد دیکته انگلیسی ان اشتباه است
    narrative بایستی باشد

  3. انتظارم از یک کتاب نوشته شده توسط نوبلیست اقتصاد با یک موضوع جذاب بیشتر بود. تقریبا حرف این کتاب را اگر من درست متوجه شده باشم از قبل هم می‌دانستیم (و احتمالا خیلی‌های دیگر هم می‌دانند) که اقتصاد تحت تاثیر حرف‌هایی که انسان‌ها می‌زنند و شایعاتی که پخش می‌شود است.

  4. هیچ کدوم از لینک های حرید حتی آخرین اپیزود مطابق با درصدتخفیفی که در لینک نوشته شده تخفیف نمیدن اگه تخفیفی در کار باشه 10% هست 18% و 20% خالی بندیه انگار

  5. اپیزود خوبی بود. احتمالا کتاب جالبی هم هست. ولی یک انتقاد دارم. احساس میکنم مطالب کتاب رو یک مقدار با جهت گیری های شخصی به هم چسبونده شده! با شناختی که من از علی بندری دارم احتمالا خود علی بندری کتاب رو نخونده و احتمالا مطالب کتاب رو یک نفر دیگه بهم چسبونده و استاد بندری فقط متن رو تحویل گرفته و روایت کرده.
    این که شما اومدید اول و آخر اپیزود رو با بیت کوین شروع کردین و وسطش تکه هایی از کتاب رو گذاشتید وسطش، این مفهوم رو به طور غیر مستقیم القا میکنه که بیت کوین همون مثل داستان شرکت های هرمی هست که مردم اومدن یه سری روایت به هم چسبوندن و یک حبابی به نام بیت کوین درست شده. … راستش خیلی هم بی راه نیست! به نظرم درسته! ولی در انتها و نتیجه ماجرا چیز بدی اتفاق نیفتاده یا حداقل الان اتفاق بدی برای بیت کوین نیفتاده. بعد از 10 سال هنوز قیمت بیت کوین داره بالا میره ( به طور کلی )
    حالا علتش چیه که اتفاق بدی برای بیت کوین نیفتاده و به نظرم حالا حالاها نمیفته؟ . این که گفتید هر چیزی فراز و فرودی داره، کاملا درسته. رمز ارزها به وجود امدن، در حال اوج گیری هستن و روزی هم میاد که ناپدید خواهند شد ولی نه به این زودی! چون این حرکات و جنبش های به قول شما آنارشیستی از قدیم اتفاق افتاده و به نحوی سرکوب شده به خاطر اینکه زور و حمایت دولت ها غالب بوده. حالا چرا زور دولتها به این ماجرای رمز ارز نمیرسه و دولتها کژدار و مریز دارن باهاش کنار میان؟ چون مرکزی یا سروری یا شخصی برای بیت کوین وجود نداره که بتونن از طریق اون بیت کوین رو نابود یا کنترل کنن دقیقا مثل کرونا!
    اصلا شما رفتار موجودات دسنترالایز رو نگاه کنید ببینید چقدر شبیه هم هستن! نمودار پاندمی کرونا رو با نمودار قیمت بیت کوین بزارید بغل هم و ببینید چه اتفاقی افتاده! به نظرم یک اتحاد ناگفته و نانوشته ای بین دسنتر ها داره به وجود میاد.
    پس به نظرم شناختی که از بیت کوین دارید رو از یک موجود هرمی به یک موجود دسنترلایز تغییر بدین!

  6. سلام …خیلی ممنون از زحمات شما خیلی مفید و عالی…لطفا قابلیت دور تند گذاشتن صدای گوینده رو هم اگر مقدوره اضافه کنید بهتر میشه…بعضی وقتا دنبال ی نکته ای هستم ک یادم رفته اگر دور تند باشه راحت تر پیدا میشه برای دوره کردن هم خوبه..
    مرسی عشقید عشق

  7. سلام …خیلی ممنون از زحمات شما خیلی مفید و عالی…لطفا قابلیت دور تند گذاشتن صدای گوینده رو هم اگر مقدوره اضافه کنید بهتر میشه…بعضی وقتا دنبال ی نکته ای هستم ک یادم رفته اگر دور تند باشه راحت تر پیدا میشه برای دوره کردن هم خوبه.

  8. سلام،به نظرتون میشه گفت موجودات (که شامل انسان هم مشه) هر چقدر سیستم عصبی‌شان پیچیده باشه از اجتماعی بودنشون کاسته میشه؟
    یعنی انسان هایی که فردگرا و تنها هستن ،باهوش ترند؟

  9. سلام،به نظرتون میشه گفت موجودات (که شامل انسان هم مشه) هر چقدر سیستم عصبی‌شان پیچیده باشه از اجتماعی بودنشون کاسته میشه؟
    یعنی انسان هایی که فردگرا و تنها هستن ،باهوش ترند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *