طرز فکر پیشاهنگی

چطور بهتر فکر کنیم؟

خلاصه کتاب طرز فکر پیشاهنگی
توضیحات اپیزود باز کردن

چطور بهتر فکر کنیم؟

نویسنده‌: جولیا گالف

متن: عباس سیدین | روایت: علی بندری | تدوین: امید صدیق‌فر

موسیقی تیتراژ : پیمان عرب‌زاده

موسیقی متن: youtube audio library

یوتیوب بی‌پلاس 

-کتاب‌های بی‌پلاس را از اینجا  بخرید.

خلاصه کتاب طرز فکر پیشاهنگی

جولیا گالف نویسنده کتاب طرز فکر پیشاهنگی میگه ما با دو نگاه می‌تونیم دنیا رو ببینیم و تجربه کنیم. یکی با طرز فکر پیشاهنگی و یکی هم طرز فکر سرباز. با طرز فکر سرباز ما تمام تلاشمون رو می‌کنیم تا از باورها و دانسته‌هامون دفاع کنیم. نگاهمون یک نگاه برنده و بازنده‌اس و فکر می‌کنیم اگر به اطلاعاتی برسیم که دانسته‌های قبلی‌مون رو تائید نکنن بازنده شدیم. اما طرز فکر پیشاهنگی، روشنگر، صریح، کنجکاو، گشوده‌ و پذیرا برخورد می‌‌کنه با اطلاعات جدید. مدام دنبال کشف اطلاعات تازه‌اس و هراسی از تغییر باورهاش نداره. اگر دنبال این هستیم که دنیا رو شفاف‌تر و بهتر درک کنیم و بتونیم با این ادراک تصمیم‌های بهتری بگیریم باید مهارت طرز فکر پیشاهنگی رو در خودمون تقویت کنیم.

چرا کتاب طرز فکر پیشاهنگی را پیشنهاد می‌کنیم؟

خیلی وقت‌ها آدم‌هایی رو می‌بینیم در محیط کار یا در جامعه که خیلی شفاف و روشن فکر می‌کنن. چیزهایی رو می‌بینن که به چشم ما نمی‌آمده و با همین اطلاعات تصمیم‌های به مراتب بهتری می‌گیرن نسبت به ما. این مدل نگاه کردن به پدیده‌ها و اتفاق‌ها یه مهارته. جولیا گالف اسمش رو می‌ذاره طرز فکر پیشاهنگی و توضیح می‌ده که چرا اینقدر این طرز فکر ارزشمنده؟ چرا به طور طبیعی اینطور فکر نمی‌کنیم؟ و چطور می‌تونیم توی این طرز فکر بهتر بشیم؟

نویسنده‌‌‌ کتاب طرز فکر پیشاهنگی کیست؟

جولیا گالف نویسنده، پادکستر و از بنیان‌گذاران موسسه‌ی عقلانیت کاربردیه (Center for Applied Rationality). گالف کارگاه‌های آموزشی درباره‌ی عقلانیت برگزار می‌کنه.

کتاب طرز فکر پیشاهنگی را از کجا بخریم؟

نشر میلکان کتاب The Scout Mindset رو با عنوان «طرز فکر پیشاهنگی؛ چرا برخی همه‌چیز را به‌وضوح می‌بینند و برخی دیگر نه» به فارسی ترجمه و منتشر کرده. برای خرید تلفنی و یا اینترنتی کتاب به صفحه از کجا بخریم سایت بی‌پلاس سر بزنید.

بیشتر کنجکاوی کنیم
تصویر پشت سر یک زن با اشکال هندسی
سندروم آنتون؛ یا من که سوگیری ندارم!

نادیده گرفتن تجربه‌ها کار سختی نیست. فقط کافی است به باورهایت محکم بچسبی تا هیچ تجربه و اطلاعات تازه‌ای نتواند بیشتر بخوانید

تست شخصیت تصویر غیر دقیق در آینه
تست‌های شخصیت، تصویری غیر دقیق در آینه

دونستن این‌که چه ویژگی‌های شخصیتی داریم برای بسیاری یه کنجکاوی جدیه تا جایی که حتی دنبال شخصیت شناسی از روی بیشتر بخوانید

راهنمای تفکر نقادانه
راهنمای تفکر نقادانه

ما هر روز بر اساس شواهد دم دستی تصمیم می‌گیریم. توی دو راهی‌ها قضاوتی می‌کنیم درباره‌‌ی مسیرهایی که مقابلمونه، یک بیشتر بخوانید

لینک‌های خرید

پشتیبانی از بی‌پلاس کمک کنید ما بیشتر و بهتر پادکست درست کنیم

23 نظر برای “طرز فکر پیشاهنگی

  1. برای من هیچ مطلب جدیدی نداشت، مطالب این کتاب رو بسیار عمیق تر میشه در کتاب های دیگه پیدا کرد، من خواهشم اینه که رسالت تون رو از صرفاً کتاب خوانی به کتاب خوب خوانی تغییر بدید، من اگر یک کتاب خوب بخونم بهتر از اینه که چندین کتاب با مطالب سطحی بخونم ، شرط لازم و کافی برای انتخاب کتاب شما نباید صرفاً پرداخت پول از طرف ناشرین باشه، ممنونم از تلاشتون

    1. کاملا موافقم. حرف تازه یا اصیلی نداشت. رسم شده که در دنیای غرب بسیاری افراد با تلاش‌های رسانه‌ای خودشان را مطرح می‌کنند و نه از روی کیفیت بالای کار خودشان. نمونه‌ش همین خانم که من مقداری ویدئوهایش را در یوتیوب دیده ام و صرفا بدیهیات را به زبانی تازه می‌فروشد.

    2. ببخشید این کتابهایی که می گیید این حرفها رو عمیق تر بیان می کنند
      معرفی می فرمایید

  2. ممنونم از کار ارزشمندی که گروه شما انجام میدن ایران به جوانانی چون شما افتخار میکنه. واقعا تلاش و کار گروهیتون مفید و مطمئنا در ارتقا فرهنگ و اگاهی و اشنایی با افکار مختلف و دیدگاه های مختلف تاثیر گذار هست. براتون موفقیت و سربلندی روز افزون ارزو دارم.

    1. ذهنیت ترجمه بهتری برای مایندست هست
      به گفته دکتر آ.مکری

  3. خیلی ممنون از کار فرهنگی بزرگی که می کنید.
    به نظرم اپیزودهای قبلی همه بهتر بودند و این اپیزود خیلی طولانی و تکراری بود مطلبی که شاید در چند جمله می شد عنوان بشه .
    موفق باشید

    1. بنظرم بهتر بود کتاب طرز فکر‌ از دکتر کارل دِوِک رو ارایه میدادین که ۱۳ سال پیش به همین موضوع‌ پرداخته بود .
      ممنون از تیم بی‌پلاس بابت پادکست های جذاب و آموزنده ‌شون

  4. حالا صاف همین اپیزودی که به همه‌ی جهان معرفی کردم و کتابش رو به چند نفر هدیه دادم باید پاک شه؟ :))

  5. روانشناسی ورزشی در واقع یکی از انواع رشته‌ها و گرایشات روانشناسی است که مجموعه‌ای از مفاهیم شامل آموزش مهارت‌های ذهنی، بهبود عملکرد، هدف گذاری، سرسختی برای رسیدن به هدف، ملاحظات روان‌شناختی در صدمات ورزشی و توان‌بخشی، مشاوره با ورزشکاران، ارزیابی استعدادها، پیگیری تمرینات، خودباوری برای موفقیت، ورزش جوانان، خود تنظیمی هیجانی و… را در بر می‌گیرد.

    روانشناسان ورزش در جستجوی شناسایی کودکان و ورزشکاران نخبه و مستعد هستند و به ورزشکاران معلول جسمی و روانی، نخبگان و ورزشکاران عادی کمک می‌کنند تا در فعالیت‌های ورزشی به اوج عملکرد و رضایت شخصی دست پیدا کنند. در کنار این مسئله در صورتی که ورزشکار با آسیب‌های جسمی و روحی نیز مواجه گردید به بازگشت سریع‌تر ورزشکار به میادین ورزشی کمک می‌کنند.
    مهارت‌های روانی برای ورزشکاران به سه دسته تقسیم می‌شوند. دسته نخست مهارت‌های پایه هستند که عبارتند از؛ تعیین هدف، اعتماد به نفس و تعهد. تا زمانی که این ویژگی‌ها در ورزشکاری تثبیت نشود، دستیابی به سایر مهارت‌های روانی ممکن نخواهد بود؛ به همين دليل مهارت‌های پايه نام گرفته‌اند. دسته دوم، مهارت‌های روان تنی هستند که عبارتند از؛ واکنش به استرس، کنترل ترس، آرام سازی و نیروبخشی که با ویژگی‌های فیزیولوژی ورزشکار در ارتباط هستند. دسته سوم مهارت‌های شناختی هستند که شامل تصویرسازی، تمرین ذهنی، تمرکز، کاهش اضطراب و استرس رقابتی و… است؛ زیرا فرایندهای شناختی از قبیل یادگیری، ادراک، حافظه و تفکر در رشته‌های ورزشی نیز حائز اهمیت است.

  6. مهارت‌های روانی برای ورزشکاران به سه دسته تقسیم می‌شوند. دسته نخست مهارت‌های پایه هستند که عبارتند از؛ تعیین هدف، اعتماد به نفس و تعهد. تا زمانی که این ویژگی‌ها در ورزشکاری تثبیت نشود، دستیابی به سایر مهارت‌های روانی ممکن نخواهد بود؛ به همين دليل مهارت‌های پايه نام گرفته‌اند. دسته دوم، مهارت‌های روان تنی هستند که عبارتند از؛ واکنش به استرس، کنترل ترس، آرام سازی و نیروبخشی که با ویژگی‌های فیزیولوژی ورزشکار در ارتباط هستند. دسته سوم مهارت‌های شناختی هستند که شامل تصویرسازی، تمرین ذهنی، تمرکز، کاهش اضطراب و استرس رقابتی و… است؛ زیرا فرایندهای شناختی از قبیل یادگیری، ادراک، حافظه و تفکر در رشته‌های ورزشی نیز حائز اهمیت است.

  7. دسترسی به پخش تمام پلتفرم های گوش کردن به پادکست رو بستن . حتی اینجا هم که آخرین امیدم بود اومدم پلی نمیشه . وی پی ان ها هم بدبختانه ۲ روز بیشتر دوم نمیاره

  8. سپاس از تلاشتان خیلی مطالب ارزنده از شما اموختم و سپاسگزارم
    اپیزود های قبلی خیلی عالی تر بود ولی گاهی یک اپیزود میگزارید که باعث میشه من ۶ ماه دیگه نمیام سراغ بیپلاس
    یکی دیگه هم بود که دیدگاه مذهبی را تایید میکرد که یک فاجعه کامل بود
    در کل قدردان تلاش شما هستم و بسیار محترمید برای من

    1. پیشاهنگی در کل موضوع جالبی هست من فکر کردم در همین مورد باشه ولی دیدم این نیست ، تفکر پیشاهنگی میگه بعد از ترک یک مکان هیچ ردی از خودت جا نگذار و همه چیز رو پشت سرت پاک کن ، احتمالا این کتاب هم در آخر به چنین نتیجه ای باید برسه

  9. اینکه جریان غالب دانش دوستها دیندار نیستند کسانی که به علم برای عموم می‌پردازند رو به اين اشتباه میندازه که علم و دین تضاد دارند باعث بروز گرایش های ضد دینی میشه

  10. نگاه‌کردن به موضوعات مختلف با این رویکرد پیشاهنگی این خطر وسواسی‌شدن رو ممکنه همراه داشته باشه. یعنی اگر در مواجهه با هر خبر یا خطابه یا موضوعی بخواهیم طبق روش پیشنهادی نویسنده رفتار کنیم، تقریبا باید همه‌ی وقت‌مون رو روی این موضوع بگذاریم!

  11. سلام. من چند ساله که پادکستهای آقای علی بندری رو گوش میکنم و خیلی صدا و بیانشو دوست دارم فقط کاشکی که خلاصه ها رو بصورت متنی هم تو سایت میگذاشتید. تازگی ها موقع ویس گوش کردن نمیتونم تمرکز کنم.

  12. من واقعا متشكرم از تلاش خالصانه شما كه واسه اولين بار باعث شده من بعد از مدتها وقتی به ایده یا تفکری از کسی گوش میدم بش شک نکنم و فقط گوش بدم و فکر کنم. انقدر همیشه باید همه چیز رو ممیز میکردم بس‌که پرت و پلا داشت ، الان واقعا با خیال راحت این صدای آقای بندری که مثل لالایی میمونه رو گوش میدم و میدونم که تا‌جایی که بتونه درست حرف میزنه و همین به من بیشترین آرامش خاطر رو میده که بی فکر نیست.🤭

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *