تاریخ جهان در شش لیوان

خلاصه کتاب تاریخ جهان در شش لیوان

خلاصه کتاب تاریخ جهان در شش لیوان

بعضی از نوشیدنی‌ها نقششان در تاریخ بشر بیشتر از رفع تشنگی بوده و اثرات‌شان روی دوره‌های تمدن بشری گسترده و عمیق است.

کتاب تاریخ جهان در شش لیوان از تام استندج، تاریخ جهان را از خلال بررسی داستان شش نوشیدنی محبوب جهان یعنی آبجو، شراب، قهوه، چای، کوکاکولا و سودا مرور می‌کند و می‌پردازد به اینکه پیدایش و گسترش مصرف آبجو و شراب و نوشیدنی‌های الکلی و چای و قهوه و سودا و محبوب شدن و توزیع گسترده‌ی هر کدام از این‌ نوشیدنی‌ها چه طور روی دور‌ه‌های مشخصی از تاریخ تاثیر گذاشته است.


توی این ویدیو نگاه کوتاهی کردیم به تاریخ نوشیدنی‌های الکلی
مدت زمان: ۱۰ دقیقه

 چرا کتاب تاریخ جهان در شش لیوان را پیشنهاد می‌کنیم؟

مغز کتاب تاریخ جهان در شش لیوان این است که تاریخ بشر را از دریچه‌ی تازه‌ای می‌بیند. یکی از روش‌های جالب خواندن تاریخ این است که با تعریف کردن سرگذشت چیزهایی که در نگاه اول خیلی جالب و مهم نیستند تاریخ استفاده انسان از آن‌ها و در نتیجه تاریخ خود آن چیزها را مرور کنیم و از خلال این مرور کردن با تاریخ جهان کمی آشناتر شویم.  در پادکست خلاصه کتاب بی‌پلاس ما کتاب‌های دیگری هم پیشنهاد کرده‌ایم که با این نگاه سراغ تارخ رفته‌اند. مثلا کتاب ژن؛ تاریخ خودمانی یا کتاب تاریخ نمک که در اپیزود ۴  بی‌پلاس معرفی کردیم.

از مهمترین اشکالاتی که به کتاب وارد کرده‌اند تمرکزش روی تاریخ غرب و کم توجهی‌ نسبی به آسیا و آفریقا و آمریکای جنوبی است. تا جایی که نویسنده حتی داستان چای را از دریچه بریتانیایی آن تعریف می‌کند.

بعد از شنیدن اپیزود خلاصه کتاب تاریخ جهان در شش لیوان می‌بینید که نوشیدنی‌هایی که امروز بسیار معمول و در دسترس هستند چه نقش مهم و دوران سازی در توسعه‌ی تمدن بشری داشته اند.

نویسنده کتاب تاریخ جهان در شش لیوان کیست؟

تام استندج نویسنده و روزنامه نگار بریتانیایی که در کنار انتشار شش کتاب، برای نشریات مختلف و از جمله اکونومیست هم مقالات زیادی نوشته است.

خرید کتاب تاریخ جهان در شش لیوان

این کتاب متاسفانه هنوز به فارسی ترجمه نشده‌ و هر وقت که منتشر شد لینک خرید مستقیم آن را مانند باقی کتاب‌های پادکست خلاصه کتاب بی‌پلاس می‌توانید در صفحه‌ی از کجا بخریم سایت پیدا کنید.

بیشتر کنجکاوی کنیم
تاریخ فقط تاریخ جنگ‌ها نیست
پیشنهاد برای کسانی که تاریخ دوست ندارند اما دوست دارند از گذشته بدانند

تاریخ رو معمولاً روی یک نقشه‌ی بزرگ می‌خونیم. داستان کشورها و جنگها و شاهان و فرماندهان و آدمهای مهم و بیشتر بخوانید

چرا خلاصه کتاب می خوانیم
چرا خلاصه کتاب می‌خوانیم؟

احتمالا چند دلیل خوب دارید برای این که ثابت کنید خلاصه کتاب آنقدر نکات منفی دارد که اصلا نباید به بیشتر بخوانید

پیشنهاد پادکست درباره کتاب
معرفی پادکست‌ فارسی درباره کتاب و خلاصه کتاب – قسمت دوم

در قسمت اول این پست، با شش تا از پادکست‌های فارسی آشنا شدیم که کتاب معرفی می‌کنن و یا خلاصه‌ بیشتر بخوانید

56 نظر برای “تاریخ جهان در شش لیوان

  1. انتقاد … خیلی شدید به این کار ( این اپیزود) انتقاد دارم
    آقا تو رو هر کی دوس داری از این اپیزودا نساززز!
    من نمیدونم دقیقا چجوری منظورمو برسونم ولی با یک مثال بگم : تصور کن رفتی کنسرت شجریان ، میبینی شجریان موهاشو با تافت و سشوار سیخ کرده دو تا دختر رقاص هم دست انداختن رو شونش و سپس وارد سن میشه … و بعد بیاد با این وضعیت اهنگ ناز داره چه وای اجرا کنه … به نظرم این اپیزود یه چیزی تو همین مایه هاست …
    شما یک بار از بیرون و از چشم شنونده ها خودت رو ببین … جایگاه شما از دید شنونده … تصور ما و انتظار ما این نیست ! ما میخایم شجریان با لباس سنتی و خیلی با پرستیژ بیاد رو صحنه برامون مرغ سحر بخونه!
    ما اپیزودی میخایم که ما رو آخر شب بچسبونه به تخت ، مو به تنمون سیخ بشه ، به فکر فرو بریم ، کف کنیم ….
    سبک شجریان سنتی است رپ نیست ، شعر شجریان مفهومی ادبیاتی و فلسفی است شیشو هشت نیست .
    یه همچین چارچوبی به نظرم داشته باشید .

    1. دوست عزیز من به عنوان یک شنونده دیگه بهت پیشنهاد میکنم خب گوش نکن مگه مجبوری این همه پادکست دیگه

    2. دوست عزیز، با احترام تمام به نظر شما، بنده اصلا با شما موافق نیستم،
      شما ممکن هست بقولی خوره کتاب باشید و فرصت مطالعه کافی داشته باشید ولی برای بنده گوش کردن به اپیزودهای دانلود شده این وبسایت در ماشین و در مسیرهای نیم تا یکساعته خارج شهر که عالی است، لطفا منصف باشید! مجمع الجزاریر گولاک همون اصطلاح سیخ شدن موها را در من داشت که فرصت های زیادی در طول روز ندارم و با گوش کردن بخصوص کتابهایی که حتی ترجمه فارسی نیز ندارند از لحظاتم لذت میبرم و دانسته هایم را بیشتر میکنم.
      موفق باشید

    3. بسیار عالی بود واقعا لذت بردم
      دید خیلی جالبی داشت نویسنده

      اصلا فکر نمیکردم تاریخ رو بشه از چنین دیدگاهی بررسی کرد
      ممنون که این چنین کتاب هایی رو هم به ما معرفی میکنید
      یک دنیا ممنون

    4. من اصلا منظور شما رو متوجه نشدم و ربط مثال هاتون رو هم به این کتاب و این اپیزود نفهمیدم!؟ کتاب تاریخی و علمی در مورد تاریخچه نوشیدنی های محبوب در دنیا بود. شما احتمالا اشتباهی رادیو جوان گوش ندادی بعد بیای و اینجا کامنتش رو بزاری!؟

    5. به نظر من که یکی از قشنگ ترین اپیزوداش همینه

    6. این کتاب یکی از جالب ترین کتاب در نوع تاریخ انسان و دید ما رو از نظر انقلاب اکولوژیک به چالش میکشه و ناگفته‌ای بسیار وجود داره که انسان از چند انقلاب متفاوت گزر کرد تا به اینجا رسید

  2. من سنتی گوش میدم ، رپ گوش میدیم ، شیش و هشت گوش میدم همه نوع آهنگی گوش میدم… ولی دوست دارم آهنگ شیش و هشت رو از دهن اشکین و ساسی مانکن بشنوم ، سنتی رو از دهن شجریان …
    نه اینکه شیش و هشت شجریان گوش بدم سنتی اشکین!!

    1. این شجریان ئه ولی همایون‌شون. هم بیات اصفهان می‌خونه هم چهارگاه. یکی آواز دوست داره یکی تصنیف. یکی از شب فراق خوشش میاد یکی از «رگ خواب». بعضیام هردو. بعضیام هیچ‌کدوم.

    2. حالا چرا انقد بهت برخورده…موضوع در مسیر سایر موضوعاتع پادکسته…این مقایسه های بچه گانه چیه میکنید شما ! بگو یه متعصب مذهبی و افراطی هستم اسم شراب میشونم کهیر میزنم . خودتو خلاص کن دیگه. بدو برو نمازتو بخون

  3. آقا این بالایی چی میگه؟! شما اسم پادکست جدید رو عوض کردی حتی و این مشخصه که اگر پادکست جنایی میخوای باید برگردی به چنل بی..
    خیلی خوب مطالب رو گلچین شده توضیح داده بودید.. واقعا خسته نباشید

    1. یه زمانی آقای علی بندری گفت ما کیفیت رو فدای کمیت نمیکنیم! برای همین دیر به دیر اپیزود تولید میکنیم.
      اما اینطور که بوش میاد این پادکست جدید دقیقا خلاف گفته آقای بندری هست. واقعا کیفیت کنال بی رو نداره هیچ جوره

  4. من فردا ارائه ای در دانشگاه دارم. و باید در مورد کافه ها و قهوه صحبت کنم. پادکست شما؛ مقدمه ی خوبی برای ارائه ی من خواهد بود.
    بی پلاس هم ایده ی فوق العاده ای هست. مانا بمانید.

  5. در یک کلمه عااااااااالییییییییییی و جذاب بود و امیدوارم از این نوع ایده های پادکست تداوم داشته باشد…
    من نیمی از مسیر سفر را با تمام وجود به این تاریخچه زیبا گوش سپردم…

  6. استاد شما که انقدر خوبی دیگه چرا؟ فلسطین اشغالی آخه؟ مگه تریبون ج.ا ئه برادر من! شما همون بفرمایین اسرائیل، همه هم منتظرتون رو متوجه میشن. بابا دیگه تمام دنیا قبول کرده اسرائیل رو غیر از ج.ا و بی پلاس ????

    1. از لحاظ تاریخی و علمی فلسطین اشغالی درسته که با کمی جستوجو می تونید پیدا کنید منابع رو

      در رضالت رژیم اسرائیل همین بس که تا حالا تعداد زیادی کودک و افراد غیر نظامی رو کشته ، واقعا تلخه که شما از رژیمی که دستش به خون بچه های کوچیک آغشته است حمایت می کنید به استدلال اینکه همه دنیا می کنن. ربطی هم به جکومت نداره بحث سر انسانیته !

    2. از لحاظ تاریخی و علمی فلسطین اشغالی درسته که با کمی جستوجو می تونید پیدا کنید منابع رو

      در رضالت رژیم اسرائیل همین بس که تا حالا تعداد زیادی کودک و افراد غیر نظامی رو کشته ، واقعا تلخه که شما از رژیمی که دستش به خون بچه های کوچیک آغشته است حمایت می کنید به استدلال اینکه همه دنیا می کنن. ربطی هم به حکومت نداره بحث سر انسانیته !

  7. تهیه الکل از راه تقطیر توسط رازی ایرانی کشف شد ولی در این کتاب به اشتباه به اعراب نسبت داده شده…

  8. روش تهیه الکل از طریق تقطیر توسط رازی ایرانی کشف شد ولی در این کتاب به اشتباه به اعراب نسبت داده شده.

    1. اشتباه نیست، در زمان زکریای رازی، ایران جزئی از قلمرو عباسیان بوده و دانشمندان ایزانی از جمله زکریای رازی کتابهاشون رو به زبان رسمی یعنی عربی می نوشتند.

    1. سلام
      با تشکر از لطف شما
      در تاریخ جهان در شش روز نویسن ه میگه الکل از دنیای عرب شروع شد
      گرچه اون موقع بنا به اتفاقات تاریخی وتاب های ما به عربی ندشته میش ه ولی ما جزو دنیای عرب نبودیم.
      میش. حداقل در خلاصه گوییتون این اشتباه نویسنده را تکرار نکنید و بگید با کشف الکل

  9. سلام. بی نهایت از لطف شما بخاطر پادکستهای جذاب و دوست داشتنی تان متشکرم. دست تمامی شما را می بوسم.به کار تون با انرژی و امید و همت زیاد ادامه بدهید. پاینده باشید.

  10. خیلی ممنون از پادکست جالبتون ، من فردا امتحان دارم راجع به تجارت شراب و آبجو ، خلاصه این کتاب اطلاعات عمومی ارزشمندی راجع به تاریخ نوشیندنی ها بهم داد که واقعا لذت بردم

    1. من واقعا از شنیدن این اپیزود لذت بردم،دقیقا همونطور که گفتین یکی از جالب ترین روش های خوندن تاریخ اینه که اونها در قالب اشیا و وسایل ملموس بخونیم.
      مانا باشید

  11. یکی اژ جالب توجه ترین کتاب هایی بود که معرفی کردید،
    اپیزود خیلی خوبی بود سه باز کوش دادمش

  12. عالی است؛ سپاس فراوان؛ امیدوارم تنوع موضوعات، قربانی برخی از بازخوردها نشود. جهان ما در این کشور بیش از اندازه بسته هست…

  13. درود بر شما ….من زیاد اهل مطالعه نیستم ولی این کار شما باعث شده تشویق بشم حداقل پیگیر کتابهایی که معرفی میکنید بشم ……..بسیار سپاسگزارم

  14. عرض سلام و تشکر از بابت پادکست زیباتون
    میخواستم از همین جا استفاده کنم و از یک دوست عزیز و صمیمی تشکر کنم که این سایت و این امکان رو برام معرفی کرد تا بتونم از این همه کتاب زیبا استفاده کنم.
    ممنون جناب مهندس محمدرضا کاظمی

  15. خیلی کتاب خوبی بود. خیلی از توضیحات شما و این پادکست لذت بردم. قطعا کتاب خوندنی یی هست و مشتاق هستم که هرچه سریعتر بخونمش. موفق باشید.

  16. سلام
    ممنون بابت معرفی این کتاب. اگر من اشتباه نکرده باشم یه اشتباه کوچیک تو این اپیزود احتمالا وجود داره. اونم ماجرای «اومدن کوکاکولا به ایران و شلوغی در دهه ۷۰». اگر من اشتباه نکرده باشم کوکاکولا از سالهای قبل از انقلاب در ایران بود و کارخونه اون در شهرهای مختلف هم وجود داشت و حتی بعد از تحریم ایران از طرق مختلف مثل ایرلند مواد اولیه رو وارد میکردن و همچنان با برند کوکاکولا وارد بازار میشد و کوکاکولای اصل هم از کشورهای دیگه وارد یا قاچاق میشد به ایران. سال ۲۰۰۹ به سازنده ایرانی کوکاکولا در مجلس گیر داده شده که «رابطش رو با سازنده اسراییلی کوکاکولا» روشن کنه که بعد از مدتی «ثابت کردن» شرکت خوشگوار ربطی به کوکاکولای جهانی ندارد. اگر اشتباه نکنم چیزی که دهه هفتاد قرار بود بیاد و با تحریک کیهان و… به مغازش حمله شد و کلا داستانش بسته شد « مک دونالند» بود مگر اشاره شما به ماجرای دیگه ای بوده و من اشتباه کردم.
    ارادت

  17. اول از همه تشکر از عوامل بی پلاس که واقعا کاراتون عالیه
    من بخاطر وقت کمی ک دارم وقت نمیکنم درست کتاب بخونم قبل از این پادکست هم امتحان کردم ولی جواب نداد تا اینکه توی یوتیوب پادکست های شما رو شنیدم و خیلی برام جالب و خوب بود به امید موفقیت و پیشرفت بی پلاس

  18. خیلی ممنونم از زحماتتون و این ارزش زیبایی که خلق کردین …
    یک نکته قابل توجه برای من این مدل صحبت شماست … دقیقا مشخصه که شاید چندین بار کتاب رو بررسی کردین و به یک نگاه خلاصه ولی پربار رسیدین و این دیدگاه و درک در اختیار بقیه قرار میدین… عالی آقا

  19. به دوستان خواننده اصلا توصیه نمی کنم گوش دادن به این کتاب رو. نمی دونم چطوری این کتاب برگزیده شده، بیشتر شبیه شوخی بودش. جنبه ی سرگرمی داشت تا جنبه مطالعاتی. لطفا در انتخاب کتاب ها بیشتر وسواس خرج دهید.

  20. خستە نباشيددوستان
    من تا الان شنوندە پر و پا قرص پادكستھاى شما بودم خيلى لذت بردم اما در اين پادكست شنيدم آقايى بندرى از واژەى «فلسطين اشغالى» استفادە كردند. بە عنوان يك ايرانى يھودى كە در نروژ زندگى ميكنە خيلى ناراحت شدم. چون از زبان شما شنيدم. گوش ما از استعمال اين قبيل توھمھا پرە حالا اگە سردمداران جمھورى اسلامى ميگفتن اشكالى نداشت ولى شما ديگە چرا؟ شما كە ادعا ميكنين بە صورت حرفەاى كار ميكنين چرا؟ آيا واقعا اينو آقاى سيدين نوشتە بود يا خودتون اضافە كرديد؟ من نميخوام بگم شما اولين نفر بودين كە اينو كشف كرديد يا گفتيد، ولى واقعا لازم نيست نظرات شخصيتون رو در پادكستى كە اتفاقا سياسى ھم نبود دخيل كنيد. ايرانيا كە دە برابر اسرائيليا از اعراب ضربە خوردن نميدونم تا چە حدى ميخواين براشون ھزينە كنين. اين گفتمان و ادبيات مال جمھورى اسلاميە مال مردم ايران نيست. چھل سال قبل مردم ايران اينجورى فكر نميكردن. پايندە باشيد.????

  21. واقعا بنظرم روایت آقای بندری به دل میشینه و تاثیرگذاری خاصی داره. ممنون از تیم زحمتکش بی پلاس و چنل بی

  22. آقای «بندری» کار شما و تیم دوست‌داشتنی‌تون عاااالیه. دست همگی درد نکنه واقعاً.
    من مشتری دائم پادکست‌هاتون شدم و فقط امروز چهار کار از فصل اوّل رو بدون ترتیب شنیدم و لذّت بردم.

    فقط جناب «بندری» جسارتاً در به‌کاربردن واژه‌های «همه» یا «هیچ» و امثال اون خیییلی دقّت کنید.

    در دقیقه‌ی ٣۶ «تاریخ جهان در شش لیوان» شنیده می‌شه که «تا قرن‌ها «تنها» نوشیدنی بشر آب بود.»

    پس شیر چی؟ بخصوص در اعراب که مدام در بیابون بودن.
    یا انواع آب و شیر میوه؛ بخصوص، در مناطق استوایی.

    سپاس.
    محمّد اعمّی، مشهد

  23. ممنونم از پادکست های بسیار زیباتون
    بر خلاف نظر بعضی از دوستان من این پادکست را خیلی دوست داشتم و دوبار گوش دادم . و وقتی با اطرافیانم در موردش صحبت کردم خیلی برای اونا هم جالب بود .
    به نظرم این خیلی خوبه که پادکست ها از شاخه ها و موضاعات مختلف و برای همه سطح شنونده اماده میشه .
    اگه ممکنه از کتاب های خیلی معروف که مثلا میگن 50 کتابی که باید حتما بخونید . از اونها هم پادکست تهیه کنید . برای ما که وقت کتاب خوندن نداریم خیلی عالیه .
    بازم تشکر میکنم از همه

  24. سلام آقای بندری واقعا کارت عالی هست و هر کتابی را جوری بیان میکنی و در آن جنبه ای مهم و با ارزشی را به شنونده گان انتقال میدهید. سپاس

  25. با سلام و سپاس
    به نظرم تاریخ باید دقیق، جامع و درست باشه. منظورم به نویسنده ی کتاب هست که زیاد رعایت نکرده.
    ممنون از آقای بندری و همکاران.
    در حال شنیدنش خالی از لطف نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *