پادشکننده

پادشکنندگی چطور ما و سیستم‌هارو مقاوم‌ می‌کنه؟

پادشکننده
توضیحات اپیزود باز کردن

پادشکنندگی چطور ما و سیستم‌هارو مقاوم‌ می‌کنه؟

نویسنده‌: نسیم نیکلاس طالب

 متن: عباس سیدین | روایت: علی بندری

 تدوین: امید صدیق‌فر | موسیقی : پیمان عرب‌زاده 

وبلاگ بی‌پلاس

یوتیوب بی‌پلاس 

-کتاب‌های بی‌پلاس را از اینجا  بخرید.

خلاصه کتاب پادشکننده Antifragile

متضاد شکننده چیه؟ مقاوم؟ نشکن؟ نسیم طالب می‌گه هیچکدوم. نقطه مقابل لیوانی که با زمین خوردن می‌شکنه لیوانی نیست که نمی‌شکنه، بلکه اون لیوان خیالی‌ایه که با زمین خوردن قوی‌تر می‌شه. متضاد شکننده، پادشکننده است.

 

چرا کتاب پادشکننده را پیشنهاد می‌کنیم؟

چی میشه اگر ما با کوچکترین ناخوشی شروع کنیم به دارو خوردن؟ یا با کمترین احساس بدی سعی کنیم حواسمون رو پرت کنیم؟ کاری که امروز مثلاً با شبکه‌های اجتماعی می‌کنیم. چی میشه اگه نگذاریم بچه‌ها در پارک و زمین بازی، جست‌وخیز کنند چون واقعاً ممکن است آسیب ببینند؟ یا چی میشه اگر بخواهیم نظام اقتصادی و سیاسی‌مان را آنقدر تحت کنترل داشته باشیم که هیچ نوسان و تغییری نداشته باشه؟ هدفی که الان واقعاً داریم. طالب می‌گه اینها کارهایی است که چه در سطح فردی و چه در سطح اجتماعی داریم می‌کنیم چون یک مفهوم اساسی را درک نکرده‌ایم. چیزی که اسمش  را می‌گذاره پادشکنندگی antifragility. 

 

نویسنده‌‌ کتاب پادشکننده کیست؟

نسیم نیکلاس طالب متولد ۱۹۶۰ نویسنده، آماردان و تحلیل‌گر ریسک دانشمندی لبنانی-آمریکایی است. مطالعات و تحقیقاتی که انجام می‌ده بیشتر متمرکزه روی مسائل تصادفی بودن، احتمال و عدم قطعیت. نسیم طالب استاد دانشگاه‌های مختلف بوده الان استاد مهندسی ریسک در مدرسه مهندسی تندن دانشگاه نیویورکه و در زمینه فاینانس، تجارت در وال استریت و مشاوره سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کنه. از طالب در فصل‌های قبلی پادکست بی‌پلاس خلاصه کتاب قوی سیاه و پوست در بازی را تعریف کردیم.

 

خرید کتاب پادشکننده

کتاب Antifragile را نشر نوین با اجازه‌ی رسمی ناشر به عنوان پادشکننده به فارسی ترجمه و منتشر کرده است. لینک‌های خرید کتاب در صفحه‌ی از کجا بخریم هست.

 

بیشتر کنجکاوی کنیم
نسیم طالب ما در ارزیابی ریسک فاجعه ایم
در ارزیابی ریسک فاجعه‌ایم ولی این تنها مشکلمان نیست

ما دنبال قاعده و الگوییم، علاقه‌ی شدیدی به الگوسازی داریم. یا کشف می‌کنیم این الگوها رو یا می‌سازیم. و خیلی بیشتر بخوانید

توصیه نسیم طالب راه انداختن کسب و کار
باید یک کسب‌وکار راه بیندازی!

نیکولاس نسیم طالب سه توصیه و نصیحت برای جوانان دارد: هیچ وقت فضیلت‌فروشی نکن. هیچ‌وقت دنبال رانت‌خوری نرو. «حتماً باید بیشتر بخوانید

خشم اخلاقی ما واقعی است یا ناشی از فضیلت‌فروشی؟
خشمِ اخلاقی ما واقعی است یا ناشی از فضیلت‌فروشی؟

درستکاری ساختگی و جعلی چیزیه که این روزها بخصوص تو شبکه‌های اجتماعی فراوان می‌بینیم. همه می‌تونیم به مواردی فکر کنیم بیشتر بخوانید

لینک‌های خرید

پشتیبانی از بی‌پلاس کمک کنید ما بیشتر و بهتر پادکست درست کنیم

25 نظر برای “پادشکننده

  1. اگر فشار و احتیاج باعث مقاومت و ابداع میشد و این ابداع حاصل تکامل و پیشرفت بود بفرمایید کره شمالی.سخنان نخ نمای ۵۰ سال پیش! شما در آرامش و تفکر خلق میکنید و در فشار و تنش ورزیده میشوید.

    1. شما درست میگید نویسنده هم همون طور که جناب علی بندری توضیح داد نگفته که هر کسی تحت فشار باشه حتما باعث پیشرفت و به نفع اونه … همون جور که توضیح داده شد در مثال ایجاد کسب و کارها که نویسنده برا همه جوان ها این رو توصیه میکرده … ذکر کرده که احتمال این زیاد هست که ایجاد کسب کار شخصی به سرانجام نرسه … شکست های زیاد برای خیلی ها هست …
      به نظر من دیدگاه نویسنده در بعد کلی در یک جامعه هست نه فرد فرد و آیتم به آیتم …
      یعنی شما یه جامعه ای رو در نظر بگیر که مثلا همه در اون کارمند هستن با یه جامعه ای که تو این اکثرا برا خودشون کسب کار دارن حالا تو جامعه اول احتمال رفاه و دردسر کم خواهد بود و برعکس در جامعه دوم ورشکستگی … بدهکاری بیکاری زیاد خواهد بود اما به قول نویسنده وقتی یه بحرانی هر دو جامعه رو تحت تاثیر خودش قرار بده اون موقع جامعه دوم خودش رو بهتر آپدیت میکنه با این پیامد تا جامعه اولی شاید جامعه اول کلا سقوط کنه و جامعه دوم ماندگار باشه .

    2. و در مثال شما همین کره شمالی که می فرمایید اگر بحران های اون کشور یک دهمش در یکی از کشورهای اروپایی باشه جامعه کلا فلج میشه … یه قحطی باشه جوامع پیشرفته بیشتر دچار نابودی میشن تا یه کشور مثل کره شمالی … چون بیچاره ها همیشه تو قحطی هستن دیگه …

  2. سلام. ایران تشریف دارید؟ یه utm از این اپیزود رو تهیه و روی صنعت ایران پیاده بفرمایید. آنگاه تکاملی که حاصل فشار هست رو در یک اپیزود ۱۰ دقیقه ای برای مخاطبان خود تشریح کنید. ممنون. زحمت زیادی می کشید ولی لذت خود میبرید.

  3. سلام . ممنون از تلاشهاتون من صرفا به عنوان یک شنونده این پادکست رو گوش میدم و میخوام یک سری چیز ها را یاد بگیرم و کاری هم به نظرات دو دوست بالا ندارم ولی ویدئویی که در یو تیوب دیدم در مورد مسائل سخت و پیچیده ((complex complicated) که کاوه مدنی خیلی خوب اون رو توضیح میده . باز هم میگم نمیخوام به بحثتون ورود کنم و هیچگونه طرفداری نمیکنم .
    این لینکش هست :

    https://mobile.twitter.com/kavehmadani/status/1259728447368290306?lang=bg

    1. من خودم ادم شکننده ای بودم. روتین و منظم. ولی از یه جایی که شکست واقع شد دارم سعی می کنم به نیل به سمت پادشکننده.البته اونموقع به قول آقای بندری اسمی برای این پدیده نداشتم و بهش میگفتیم زندگی کارمندی. جالبه کسب و کاری راه اندازی کردیم. همراه با کلی فراز و فرود. ولی دوام اوردن خیلی سخته و پادشکننده شدن…
      خلاصه که خیلی لذت بردم. من به شخصه قلم و نگاه آقای طالب رو خیلی دوست دارم و خیلی جذب میکنه من رو.
      تیم b+ هم که مثل همیشه عالی

  4. اینطوری که بنده متوجه شدم یعنی از دید جناب نسیم طالب در تحلیل نهایی به نوعی نباید هیچ بچه ای در هنگام تولد به کمک علم پزشکی زنده بمونه و این کمک توسط دارو ها و پزشکی از دید کلان ایشون ژن بشری رو ضعیف میکنه!!
    یا کسی که مثلآ معلول جسمی نباید از عصا کمک بگیره چون باعث میشه نیروی دستاش پادشکننده نشن؟ همینطور برای خیلی موارد دیگه مثلآ کسی که بیماری های روانی شدید داره و میتونه خطرساز بشه رو ول کنیم تو خیابون تا پادشکننده بشه!
    فکر میکنم خیلی این دید میتونه خطرناک باشه که جمله نیچه رو ورداریم و ازش یک مشت خضعبلات استخراج کنیم و با واقعیات قاطی کنیم و به اسم دید جدید عرضه کنیم!
    روی جناب نسیم طالب خیلی بیشتر ازینها حساب میکردم نه به عنوان کسی که صرفآ به فروش کتابهاش فکر میکنه با عناوین جنجالی…!

  5. بنظرم هر کتابی یه چیزای خوب داره که ازش استفاده کنیم و چیزایی که اصلا با منطق ما جور نیست رو میتونیم بشنویم و ازش بگذریم 🌺این کتاب و یا هرکتابی یک فکر انسانیست و شنیدنش جالبه حتی اگه درست نباشه

  6. بیشتر کتاب ها، برای زندگی بهتر انسان ها (خواننده های اون کتاب طبیعتاً، چون بقیه خبر ندارن از محتوا) نوشته میشن. کتاب های پادکست، همه به اندازه ی کافی موارد خوب دارن که با رعایت اونا در درجه اول زندگی خود و در درجه دوم زندگی بقیه بهتر میشه.
    اتفاقاً مثال کره شمالی مثال نقض نیست. مثال درستی هست از کشوری که صاحبانشون پوست شون در بازی نیست. لایه ی زیرین خراب هستش که پایه ی توضیحات این کتابه.
    سپاس از علی بندری

  7. بسيار عالي و تاثير گذار بود و كتابش را هم خريديم
    نسيم طالب عاليه و گويش شما فوق العاده

  8. پادکست جالبی بود از کتاب پر مغز از یکی که حرفی برای گفتن داره ممنونم اقای بندری و سپاس از تیم بی پلاس
    من این کتاب رو قبلا خوندم چند نکته بود که میخواستم اضافه کنم که مطلب روشن تر بشه اگر علاوه بر این کتاب شما دیگر کتابها و سخنرانی های اقای طالب رو گوش بدید متوجه میشید که منظور اقای طالب از بحرانی که باعث پیشرفت مضاعف میشه تحت شرایطی هست اول اینکه باید بحران منطقی و طبیعی باشه دوم اینکه اراده و منفعتی برای کل سیستم دچار بحران زدگی برای حل بحران وجود داشته باشه سوم اینکه بحران میزان معقول داشته باشه بطور مثال ژاپن با زلزله شدیدی روبرو بوده و هست که صنعت ساخت و ساز جاده و پل و مسکن رو با مشکل روبرو کرده بود پس ما اول یک بحران طبیعی و منطقی داریم دوم یک اراده برای حل مشکل داریم سوم بحران میزان ان تغریبا متعادل و قابل حل است پس با هر زلزله سیستم های ساخت سازه دچار تغییر و پیشرفت و نواوری شد در حدی که یک بحران باعث پیشرفت و قدرت بیشتر سیستم ساخت و ساز ژاپن شد اگر بحران منطقی نبود یا ژاپنی ها اراده نداشتن یا میزان زلزله 70 ریشترن بود که کلن سیستم دچار کلپس میشد
    مثال کره شمالی که تو کامنت ها دیدم شامل این نظریه نیست چون اولا بحران مالی و سیاسی طبیعی نیست مثل بحران رشد نرخ تورم اروپا یا مشکل وام های مسکن امریکا در واقع بحرانی خود ساخته که در اثر بی سوادی اقتصادی و سیاسی و نفع در بستن روابط و ایجاد دیکتاتوری داره و اراده ای هم برای برون رفت از اون نیست اگرم باشه فاجعه اقتصادی و فاصله پیشرفتی با جهان غیر قابل جبران هست و هزار مشکل دیگه ، یعنی بحران لجام گسیخته سیستم رو دچار کلپس کرده
    اما بحران لازمه رشد هست اما با شروط گفته شده مگرنه به فقر و عقب افتادگی و وابستگی در همه عرصه ها منجر میشه
    خوبی اقای طالب این هست که همیشه نشون میده که یک فیل تو اتاق هست و ترسی از تفکر روتین که اگر اونور رو نگاه کنید فیلی نیست رو نداره مثل قوی سیاه که خیلی ها اون رو پنهان کردن اما در نهایت انباشت ریسک به فاجعه رسید

  9. درسته که کتاب در مورد کلیت جامعه و خیر عمومی هست.
    امــــــا
    مثال راننده تاکسی خیلی بد بود!
    خواننده ایرانی اصلا نمی تونه باهاش ارتباط برقرار کنه
    ینی من هر چی فک کردم اگه الان به یه راننده تاکسی بگم، تو از باجناقت که کارمند بانکه خوشبخت تری ولی خودت متوجه نیستی! احتمالا نیم ساعت فقط خیره بهم نگاه می کرد تا بگم غلط کردم.

    1. نگفت بهتره در تمام شرایط.. گفت پادشکننده تره .. و اگر روزی اتفاقی بیوفته( مثل اخراج-جنگ-…) اون راننده تاکسی منعطف تره و پاد شکننده تره و بهتر بلده چطور درامد زایی کنه مثلا

  10. خیلی راحته بگیم دست به ریسک بزنید چون حتی اگه شکست بخورید درس عبرتی برای جامعه میشید و به کل جامعه کمک میکنید ولی اینکه اون فرد شکست خورده به چه حال و روزی میافته و تحت چه فشار و مشکلاتی قرار میگیره رو کلا فراموش کنیم. این حرف دست به ریسک بزنید و کارآفرینی کنید با اینکه میدونید احتمال شکست بالاست یا اینکه بدتر از اون مثل سخنران های انگیزشی حتی احتمال شکست رو هم انکار کنیم واقعا تبعات زیادی داره و باید بیشتر درمورد گفتن اینچین جملاتی فکر کنیم. جناب بندری اگه کتاب فضیلت کناره گرفتن هم در برنامه مطالعه و خلاصه کردن قرار بدیدن ممنون میشم. چون واقعا این نگاه تک بعدی فقط از سمتی که اخیرا هم در جامعه مد شده و طرفدار پیدا بدون شناخت نگاه مقابلش که مشکلاتش رو بیان میکنه واقعا به نتایج جالبی نمیرسه. با تشکر

  11. خیلی خوب بود هر چند که مطالبی که گفته شد رو فکر کنم در تئوری خیلی ها می دانند و اجرایشان در عمل سخت است مثل والد هلیکوپتری نبودن اما یادآوری دوباره این مطالب برای من که خالی از لطف نبود و لذت بردم.

  12. Thanks a lot for this episode. Sorry for writing in English; I don’t have a Persian keyboard at the moment.
    Please also check David Sinclair’s studies about longevity. According to him, our body is very similar and stays healthier, for longer, under adversity! His book “Lifespan” is a good candidate for your next season 🙂
    He hosts a podcast with a similar name, too (https://www.lifespanpodcast.com/).

  13. من خودم ادم شکننده ای بودم. روتین و منظم. ولی از یه جایی که شکست واقع شد دارم سعی می کنم به نیل به سمت پادشکننده.البته اونموقع به قول آقای بندری اسمی برای این پدیده نداشتم و بهش میگفتیم زندگی کارمندی. جالبه کسب و کاری راه اندازی کردیم. همراه با کلی فراز و فرود. ولی دوام اوردن خیلی سخته و پادشکننده شدن…
    خلاصه که خیلی لذت بردم. من به شخصه قلم و نگاه آقای طالب رو خیلی دوست دارم و خیلی جذب میکنه من رو.
    تیم b+ هم که مثل همیشه عالی

  14. خسته نباشید خدمت آقای علی بندری و همکاران گرامیشان
    تقریبا تمامی اپیزود های شما را گوش کرده ام و هر کدام بهتر از دیگری بوده اند
    ممنونم از این که مردم ما را به مطالعه علاقه مند می کنید و باعث می شوید تا روشنگری ایجاد و ترویج پیدا کند
    ممنونم از شما انسان های بی ادعا و مهربان

  15. سلام
    ممنونم از اينكه زحمت مي كشيد و اين مطالب را در اختيار همه قرار ميديد. راستش من مفهوم و محتواي اين اپيزود را از خيلي وقت ميدونستم ولي اسمي براش نداشتم. الان پادشكنندگي را اينطور تعريف مي كنم:
    گاهي نداشتن يك حمايتگر قوي ، ميتواند كمك كند كه حمايت گر بهتري براي خود و ديگران شوي.

  16. بسیار ممنون از زحماتتون . به نظرم اومد این چند بیت از مولانا هم شاید توضیح زیبایی از همین مفهوم پادشکنندگی باشه گفتم برای دوستان شاید شنیدنش خالی از لطف نباشه.
    هست حیوانی که نامش اشغرست ** او به زخم چوب زفت و لمترست

    تا که چوبش می‌زنی به می‌شود ** او ز زخم چوب فربه می‌شود

    نفس مومن اشغری آمد یقین ** کو به زخم رنج زفتست و سمین

    زین سبب بر انبیا رنج و شکست ** از همه خلق جهان افزونترست 100

    تا ز جانها جانشان شد زفت‌تر ** که ندیدند آن بلا قوم دگر

  17. سلام دوستان لطفا راهنمایی کنید. من فایل رو که پلی میکنم توی یک دقیقه خاصی دیگه جلوتر نمیره، هر چند بار میبندم و باز میکنم و از اول شروع میکنم، مشکل حل نمیشه
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

  18. سلام ،ممنون از استاد عزیزی که به معرفی کتاب پادشکننده اقدام کرده اند.بسیار مفید و آموزنده است.
    برای آشنایی بیشتر با موضوع درد و رنج و تاثیر آن بر انسان ،می توان از کتاب نقطه مطلوب ،اثر پل بلوم استفاده کرد.این کتاب نیز به فارسی ترجمه شده است ،استاد آذرخش مکری در صفحه اینستاگرام و پادکست این کتاب را توضیح داده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *