خلاصه کتاب بازارهای رادیکال Radical Markets
نویسندگان کتاب بازارهای رادیکال بحرانی در دنیا میبینند که سه جزء اصلی دارد. اول، افزایش نابرابری در کشورهای ثروتمند. دوم، کاهش نرخ رشد اقتصادی، بهرهوری و اشتغال در سطح کلان. و سوم ناکارآمدی نسبی نظام سیاسی دموکراتیک. این نظام سیاسی فعلی نمیتواند پاسخ مناسبی به درگیریهای بین اقلیتها و اکثریت بدهد. برای همین بیشتر نظامهای سیاسی در گوشه و کنار دنیا وارد فضای دو قطبی شدهاند. و نتیجهی این فضا سر برآوردن سیاستمدارها و نظامهای سیاسی پوپولیستی است.
ابزاری که نویسندهها برای حل این بحرانها پیشنهاد میکنند ابزاریست قدیمی با طراحیها و مکانیزمهای جدید؛ بازارهای رادیکال.
چرا کتاب بازارهای رادیکال را پیشنهاد میکنیم؟
دنیایی که در آن زندگی میکنیم پر از مشکلات اقتصادی و اجتماعی بزرگ و کوچک است. شاید شما معتقد باشید که چون با وجود این مشکلات همچنان نظم و نظامی هست هر تغییری در آن غیرضروری است. و فکر کنید با وجود مشکلاتی که میبینید، ثبات نسبی ایجاد شده پس هر تغییری به معنای قدم گذاشتن در مسیر ناشناخته و پرریسک و خطرناک است. اما نویسندگان کتاب بازارهای رادیکال معتقدند کشورهای ثروتمند در لحظه بحران اساسی هستند که مشروعیت و ثبات ارزشها و نهادها را تهدید میکند. برای همین باید به نظم و نظامهای جایگزین فکر کنیم تا برای امتحان کردن مسیرهای جدید آماده باشیم.
ایدههایی که در این کتاب مطرح میشود الزاما به صورت کامل در شرایط فعلی قابل اجرا نیستند اما مهم این است که شروع کنیم به فکر کردن ایدهها و راه حلهای جدید برای مسائل قدیمی.
نویسندههای کتاب بازارهای رادیکال چه کسانی هستند؟
کتاب بازارهای رادیکال را اریک پوزنر و گلن ویل نوشتهاند. گلن ویل محقق دانشکده حقوق دانشگاه ییل و پژوهشگر Microsoft Research است. پوزنر در دانشگاه پرینستون دکترای اقتصاد خوانده و در دانشگاه شیکاگو اقتصاد تدریس میکند.
اریک پوزنر نویسندهی دیگر کتاب بازارهای رادیکال استاد حقوق دانشگاه شیکاگو، استاد مدعو در دانشکده حقوق کلمبیا و دانشکده حقوق NYU است. از ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۱ سردبیر مجله مطالعات حقوقی بود. پوزنر چندین کتاب در زمینهی حقوق بین الملل و عدالت اجتماعی نوشته و عضو آکادمی علوم و هنرهای آمریکا و عضو موسسه حقوق آمریکا است.
خرید کتاب بازارهای رادیکال
کتاب بازارهای رادیکال را نشر هورمزد سال ۱۴۰۰ ترجمه و منتشر کرده است. لینکهای خرید مستقیم و با تخفیف کتاب رو میتونید توی صفحه از کجا بخریم ببینید.
اقای بندری خسته نباشید پادکست عالی بود اما چند مورد ر مورد این گمانه زنی ها در مورد اینده اقتصادی کشورها و سیستم های اقتصادی چند مورد بنظرم رسید
من کتاب رو هنوز نخوندم جناب بندری اما حتما تهیه میکنم چون موضوع بسیار جالب هست اما با توجه به گفته های شما بنظرم این مباحث بر خلاف نظریات ادام اسمیت بیشتر رو به عقب هست تا جلو البته من سعی کردم با دید باز به مسئله نگاه کنم اما متاسفانه اصل موضوع مشکل هست شاید با خوندن کتاب رفع بشه
اگر شما بخواهید روی اموال حق فردی را وردارید اون رو به حراج بذارید دو مشکل خیلی اساسی پیش میاد اول این هست که افراد صرفا به دلیل نگهداری برای بالا رفتن قیمت کالا و فروش ان در اینده در بخش املاک و مستغلات سرمایه گذاری میکنند اگر این کار که صرفا رهن است و شما فردا صاحب ملک یا اموال خود نیستید چون قیمت بالاتر برای اون پرداخت شده نا امنی و بی ثباتی در معاملات می اورد پایه هر معامله بر خرید در یک قیمت نگهداری در زمان مناسب و فروش و کسب سود هست شما اینجا مالکیت و زمان فروش را از دست میدهید پس هیچ سرمایه گذار عاقلی در طرحی که زمان فروش و مالکیت ان معلوم نیست وارد نمیشود چون نا امن هست مشکل بعدی مسئله ارث هست خیلی از افراد هدفشان از خرید املاک ارث گذاشتن ان هست خیلی از املاک و مستغلات الان در مالکیت فردی یا شرکتی هست چجوری میخوان این املاک را از حالت خصوصی به حالت عمومی رهنی تبدیل کنن ؟ چه شخصی از حق مالکیت خودش میگذره؟ حتی اگر بخوان عدالت رو در مورد تصاحب املاک خوب بین طبقه فقیر و ثروتمند رعایت کنن باز بی فایده هست اون کسی که بیشتر پول داده ملک رو خریده نگهداشته حالا هم پول بیشتری در حالت رهنی میده تصاحب میکنه چه در حالت خریده شده چه در حالت رهنی ملک رو نگه میداره چون منابع بالاتر مالی داره پس فرقی نداره فقط اسمش عوض شده
مسئله بعدی تورم زا بودن این طرح هست که افراد به طور مدام برای ملک بهتر پول بیشتر میدهند که ارزش پول نسبت به ملک و کالا پایین میاد و شما مجبورید بیشتر شارژ کنید و این یعنی تورم و اگر این پول درامد از این کار بین مردم تقسیم بشه که فاجعه هست اولا میشه مثل یارانه خودمون انباشت پول پایین امدن تولید و ساخت و ساز بالاتر رفتن قیمت املاک و تورم بیشتر بعد حتی اگر بخوان مالیات از رفع رهن و انتقال به مالک جدید رو هم بدن ملت میشه یک کار بدون درامدی برای دولت خرج برج انتقال مالکیت ملک کارای اداری رو چه کسی انجام بده؟ اگرم بدن به بخش خصوصی که باز نمیشه پولی در کار نیست اونها منافعی ندارن اگر این بخش بخواد بصورت مصنوعی مالکیت رهنی رو تو دست بگیره و از اختلاف قیمت پول مالک قبلی که خودشه با مالک جدید نفع کنه که میشه همینی که الان هست حتی در حالت فرد به فرد اما بدون مالکیت همون سوسیالیست و کمونیست بزک کرده هست عدم حق مالکیت مساوی با عدم اقتصاد پویا هست.
اما در مورد مهاجرات کارگران ساده که میگن باید کشورها مرزهای خودشون را باز کنن این دید رو به عقب هست چون هرچه رو به جلو بریم بخاطر پایین اوردن سطح قیمت کالای تولیدی کارها ماشینی و مکانیزه تر میشن خود کارگران اون کشور سطح بیکاریشون رو به افزایش هست چرا باید بیان باز مهاجر یا کارگر ساده وارد کنن؟ چیزی که این اقایون فراموش کردن هرچه بیشتر مکانیزه شدن صنعت هست اگرم دولت بخواد این افراد رو وارد کنه نرخ بیکاری بالارو با ایجاد شغل با ایجاد بودجه پایین بیاره که میشه مالیات بالاتر از شهروندا و رای نیاوردن دولت و حزب تو انتخابات بعدی سری رو که درد نمیکنه رو دستمال نمیبندن
جناب بندری این سیستم ها جواب نمیدن و نمیتونن فاصله طبقاتی رو در جوامع از بین ببرن چون انسانها با نعمت های مختلفی به دنیا میان این افراد نقش شانس در ژن فرد و خوانواده و موقعیت رو نادیده گرفتن طبقات جوامع بشری بیشتر در مورد شانس هست تا عدالت
بسیار لذت بردم از پادکست کتاب رو میخرم ببینم باقی مطالب چی هست
بسیار عالی بود!
بزرگواران من یک کتاب پیشنهاد بدم؟
این کتاب
https://fidibo.com/book/5429-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C%DA%86%D9%87-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%B4%D9%88%DB%8C%D8%AF
این اپیزود رو دو بار گوش دادم تا متوجه بشم. واقعا جالب و متفاوت بود و علاقه مند شدم کتابش رو بخرم و جزییاتش رو بخونم چون خیلی متفاوت از چیزهایی بود که تا به امروز میدونستم.
من اولین اپیزودی که از پادکست های شما گوش دادم همین اپیزود بود و سبب شد علاقه مند بشم بقیه اپیزود ها رو گوش بدم. براتون ارزوی موفقیت میکنم.
لطفا کتاب درآمدی پیشرفته بر اقتصاد فرهنگی اثر روث تاوز را نیز ارائه کنید
نکات خوبی داشت. ممنون
خب کتاب رو خوندم هرچند ما همه چیزو به بازی و مسخره گی میگیرم اما این یکی شوخی بردار نیست در واقع این کتاب پیش نیاز پلن بزرگ the great reset هست که الان چند وقتی میشه که داره اجرا میشه یه خلاصه بگم برای کسایی که نمیدونن چیه…بشر بخاطر پیشرفت تو علم و دانش پزشکی تو راس هرم غذایی قرار میگیر بخاطر همین شکارچی طبیعی نداشته یه سری بیماری هم بود که بخاطر پیشرفت علم پزشکی درمان پذیر شدن پس جمعیت کره زمین داره زیاد میشه در کل منابع خوراک زمین مسکن وغیره برای این جمعیت نیست اینا شروع کردن به تولید بیماریهای دست ساز که دقیقا روی زاد و ولد ملت تمرکز داره مثل ایدز که گفتن از میمون ها و همجنس گرای اومده حالا چجوری یه عمر همجنس گرایی از تاریخ بوجود اومدن بشر و جود داشته الان یهو پیداش شده این ایدز معلوم نیست همرم میندازن گردن حیوانات بی زبون طرف که نمیتونه بگه کرم از خودتونه بعد دوباره از همین حیوانات بی زبون بیماری mers و sars و covid-19 بوجود اومد جالبه بدونید تمام اینها از ویروس کرونا بوجود اومدن همه هم از حیوانات بی زبون که اتفاقا چینی هم هستند همه همه تو یه قرن حالا خفاش ها شدن گناهکار ملت تو کل دنیا دارن خفاش میخورن یه عمره حالا چی شد که تو ۳۰ سال سه دفعه ازش بیماری در اومد اونم تا یه کشور؟ تو یه شهر ؟ برید مطالعه کنید تو چند کشور خوردن خفاش کاملا عادیه همه هم سلامتن بعد چطور میشه یه کشور ۳ دفعه دنیارو مسموم کنه پاندمی بوجود بیاره دنیا هم هیچ کاریش نداشته باشه؟ چند نفر تو این بیماری مردن؟ چند نفر تو جنگ جهانی مردن؟ دیدین المان رو چکار کردن؟ چین رو چیکار کردن؟ از بحث دور نشیم الان چند وقت هست بیل گیتس گفته چون گاوها زیاد متان بوجود میارن این برای جو زمین بده باید ملت گوشت مصنوعی بخورن مصاحبه اش هست برید بخونید حالا سوال اینجاست جمعیت گاوها چقدره؟ جمعیت انسان ها چقدره؟ ایا فقط گاوها میگوزن؟ جو زمین با یه گوز چنتا گاو قرار سوراخ بشه؟ چطوره تا الان این مشکل نبوده ؟ تازه فهمیدید گاوا میگوزن؟ ایا این حرف منطقی هست؟ ماشینا و کارخانه ها بیشتر الودگی دارن یا گاوها؟ جواب چیز دیگه هست ما انقدر گوشت نداریم تا همه رو سیر کنیم پس باقیتون باید اشغال یا گوشت مصنوعی بخورید جواب اینه إ
خوب حالا سوال بعدی ما میخوایم جمعیت رو تو تعادل با منابع نگه داریم کی رو میشه کشت که یقمونو نگیرن؟ باریکلا ادم فقیر رو کلا کسی که هیچی نداره منابع مالی نداره کسی هم خودشو به دردسر نمیندازه ازش دفاع کنه یا کسی دورش نیست بطور مثال شما بین یک گدای کنار خیابون یا یک بانک دار کدوم رو اگر مجبور باشید بکشید انتخاب میکنید؟ معلومه گدارو چون دردسر نداره و راحته خوب وقتی شما مالک هیچ چیز نیستی یعنی هیچ منابع و ثروتی نداری یعنی هیچ نفوظ و قدرتی نداری یعنی هیشکی دورت نیست یعنی اصلا نمیشناسنت در یک کلام اصلا وجود نداری همون جوری که اون گدا نداره هست اما نیست پس راحتتر میشه حذفت کرد اما شیک تر از اون گدا هستی میتونی از اتو اشغالای قرضی لذت ببری مثل گوسفندی که تو اغل که اب غذا همه چیز مجانیه اونم خوشحاله اما دم عروسی پخ میشه وقتی شما صاحب هیچی نیستی یعنی هیچی نیستی هیچ رو چکار میکنن؟ حذف میکنن این شاد بودن باهیچی مثل شادیه مصرف مواده تهش همون هیچیه من میدونم کسی این رو کامل نمیخونه برای کسی مهم نیست اما یه لحظه فکر کنید چرا بیت کوین بوجود اومد چرا یه عده دارن خودشونو میکشن که قدرت مالی بانک هارو کم کنن؟ پشتوانه پولی رو بدن به مردم نه دولت و بانکها؟ چون قراره ثروت شمارو بگیرن الان ثروت شما پول شما کجاست؟ بول تو جیبتون چیه؟
درود بسیار. دیدگاهتون جالبه و قابل بحث.
سلام لطفا درباره نظام سیاسی آمریکا برنامه بگزارید ممنون کاخ سفید چیه و ……پارامان چیه سازمان ملل و..
دربارهدانشگاه هاروارد و استفورد هم پادکست لطف کنید ممنون
سلام خیلی ممنون بابت این اپیزود و همه اپیزودها. اصلا ممنون از اینکه انسان هایی مثل شما هستند توی این دنیا ..ولی یه چیز کوچیک و اینکه توی توضیحات سایت شغل و تحصیلات نویسنده ها را جابه جا نوشتید .
سلام این اپیزود نمایش داده نمی شود لطفا اصلاح کنید متشکرم
متاسفانه ارور میده برای پخش.
سلام این اپیزود نمایش داده نمی شود