در قسمت اول این پست، با شش تا از پادکستهای فارسی آشنا شدیم که کتاب معرفی میکنن و یا خلاصه کتاب رو تعریف میکنن. توی این پست هم چندتا پادکست فارسی دیگه رو با این موضوع میشناسیم. اگر خوشتون اومد در اپهای پادگیر سابسکرایب و دنبال کنید، اپیزودهای جدیدشون رو بشنوید و شما هم با بقیه به اشتراک بگذارید. اگر پادکست کتاب دیگری هم شما میشناسید که توی این دو لیست نیست، در کامنت بهمون بگید.
نویسنده: گیتی عاصمی
اگر کنجکاوین با بقیه پادکستهای فارسی درباره کتاب و خلاصه کتاب آشنا بشین یه سری به این یادداشتها بزنین:
پیشنهاد پادکست فارسی کتاب – قسمت اول
پیشنهاد پادکست فارسی کتاب – قسمت سوم
پیشنهاد پادکست فارسی کتاب – قسمت چهارم
پادکست فارسی اپیتومی بوکس:
پادکست فارسی اپیتومی بوکس، پادکستیه که توش محمدرضا عشوری در مورد کتابهایی که خودش میخوونه و دوستشون داره صحبت میکنه. گاهی به سراغ یک کتاب میره و گاهی هم یک نویسنده و در چند اپیزود چند تا از کتابهاش رو مرور میکنه. اون طوری که سازندهش همیشه میگه هدف پادکست فارسی اپیتومی بوکس، بیشتر خواندهشدن کتابهاست. اگر دوست دارید قبل از انتخاب کتاب یه مرور کلی روی موضوع داشته باشید، کمی از نویسنده بدونید و گاهی نظر یک کتابخوان رو درباره ترجمه داشته باشید، پادکست اپیتومی بوکس گزینه خوبیه.
پادکست فارسی کاریز:
حسام زاهدی در پادکست فارسی کاریز، کتاب و نویسنده معرفی میکنه. اینطور که خود سازنده میگه اپیزودهای کاریز خلاصه کتاب و بازخوانی کتاب نیستند، بلکه حسام یک شیرجهی عمیق میزنه در هر کتاب و ایدهها و حرفهای نویسنده رو مرور میکنه. اگر اهل دنیای کتابها هستید پادکست کاریز حرفهایی برای خوشنودکردنتون داره؛ پیشنهاد من اینه با اپیزود چهارم یعنی رویای بابل از ریچارد براتیگان شروع کنید.
پادکست فارسی پاپیروس:
پادکست خلاصه کتاب پاپیروس، سراغ کتابهایی در دستهبندی کسب و کار میره. معمولا ما وقتی کتابهای این دسته رو میخوایم بخوونیم دنبال یاد گرفتن یک چیز جدید یا پیدا کردن پاسخ یک سوال هستیم؛ پادکست فارسی پاپیروس از این نظر پادکست خوبیه که انتخاب این کتابها رو واسهمون سادهتر میکنه چون یه دید کلی بهمون میده که این کتاب داره از چی حرف میزنه. پادکست خلاصه کتاب پاپیروس هم از اون پادکستهاییه که تولید محتوای فارسی رو در مورد موضوعات اپیزودهاش در شبکههای اجتماعی و وبسایت ادامه میده.
پادکست فارسی کتابچی:
پادکست خلاصه کتاب کتابچی رو آنت میناسیان میسازه. در هر اپیزود پادکست کتابچی سراغ خلاصه یک کتاب میره و این جور که خودش توضیح میده قرار نیست نقد حرفهای بشنویم. سلیقه و نظر سازندهی پادکست حرف اول رو میزنه. اگر طرفدار ادبیات داستانی هستید، از پادکست فارسی کتابچی خوشتون میاد. از پادکست خلاصه کتاب کتابچی تا حالا ۷ تا اپیزود منتشر شده و پیشنهادم اینه که شنیدنش رو با اپیزودهای دن کاملیو و یا سیر عشق شروع کنید.
قسمت اول این پست، رو میتونین اینجا بخونین
پادکست فارسی سمفونی کتاب:
معرفی کتابهای پرطرفدار با همراهی موندگارترین آثار موسیقی جهان در پادکست فارسی سمفونی کتاب. اپیزودهای سمفونی کتاب خیلی طولانی و پر حاشیه نیستن، ریتم تندی دارن و انتخاب موسیقی هم واقعا شنیدنی و خوشاینده. گاهی پادکست گفتگوییه در مورد یک کتاب و در کنارش قسمتهایی از فصلهای مختلفش هم خوونده میشه. مثلا اگر میخواید خیلی خلاصه ببینید در کتاب پرفروش هنر شفاف اندیشیدن چه چیزهایی گفته شده، اپیزود هنر شفاف اندیشیدن ترجمه عادل فردوسیپور رو در سمفونی کتاب بشنوید.
پادکست فارسی کتاب جمعه:
اگر در مورد موضوعات علمی مثل تاریخ طبیعی، تکامل، جانوران، آسمان و ستارهها کنجکاوی دارید پادکست فارسی کتاب جمعه انتخاب خوبیه. عرفان خسروی در هر اپیزود سراغ معرفی و بررسی یک کتاب از این دسته میره؛ البته گاهی مهمان متخصصی هم داره، گاهی گفتنیها در مورد کتاب مفصله و چند اپیزود میطلبه و گاهی هم به یکی دو تا کتاب دیگه در اون اپیزود اشاره میشه. پادکست کتاب جمعه بر خلاف اسمش که ممکنه شما رو یاد شاملو بندازه پادکست هنر و سیاست نیست، اپیزودهای کوتاه و جمع و جوریه از مرور کتابهای علمی.
پادکست فارسی فرای قصهها:
در واقع میتونم بگم پادکست فارسی فرای قصهها هم در مورد کتابها هست و هم نیست. سازندگان فرای قصهها میرن سراغ ادبیات و موضوع اون داستان رو میگیرن تا از زاویهی روانشناسی، فلسفه و گاهی هم جامعهشناسی در موردش حرف بزنن. به عنوان مثال اپیزود دوم از کتاب تو به اصفهان بازخواهی گشت کمک میگیره تا از خاطرات و اون چیزی که ازشون در هویت و روزهای آیندهی زندگی ما باقی میمونه حرف بزنه. پادکست فارسی فرای قصهها از پاییز ۹۹ شروع کرده و تا الان فراتر از قصههایی مثل چشمهایش و چراغها را من خاموش میکنم هم رفته.
آقای بندری عزیز
با سپاس از زحمات شما ، کتاب دکترین شوک اثر نایومی کلاین و پیشنهاد میکنم
کتاب بسیار تاثیر گذار ، مهم و شوکه کننده ایست