خواندن کتاب کار عمیق معجزه نمی‌کند، هیجان زده سراغ کتاب نروید

چطور کال نیوپورت کار عمیق را نوشت؟

چطور کال نیوپورت کار عمیق را نوشت؟

 همه‌ی ماهایی که کتاب کار عمیق رو می‌خونیم یا شروع می‌کنیم به پیاده کردن تکنیک‌های کار عمیق، آثار جاویدان قرار نیست خلق کنیم. توی خبرنامه‌ی هشتم پادکست بی‌پلاس کمی مفصل‌تر توضیح دادم و اینجا هم کمی خلاصه‌تر توضیح می‌دم که چرا کتاب کار عمیق معجزه نمی‌کنه و بهتره هیجان‌زده سراغش نریم.

نویسنده: آمنه محمدی

نوشتن با تمرکز  از روی دست کال نیوپورت

نوشتن، نمونه‌ی کلاسیک از کاریه که نیاز به تمرکز داره. اگر نتیجه‌ی این نوشتن ارزشمند باشه و کیفیت بالاتر از متوسط هم داشته باشه بهش می‌گیم «کار عمیق».
هرچی راحت‌تر و برای مدت طولانی تمرکز داشته باشیم، نویسنده‌‌ی موفق‌تری می‌شیم. از نظر تاریخی هم که نگاه کنیم، نویسندگان صاحب نام، از تکنیک‌های کار عمیق استفاده کردن و توی زندگی و نویسندگی نوآور و موفق بودند. ممکنه نگفته باشن کار عمیق کردیم، اما مسیرشون همین بوده. در واقع اسم کار عمیق رو کال نیوپورت گذاشت روی کارهایی که نتیجه‌اش با کیفیت و ارزشمند بود.


این ویدیو میگه که چطوری میشه کار عمیق کرد
مدت زمان ویدیو: ۱۲ دقیقه

کدوم کار سطحی و کدوم کار عمیقه؟

نوشتن به نظر کال یکی از کارهای عمیقیه که ما می‌تونیم انجام بدیم. معنیش این نیست که هر تولید متنی کار عمیقه. مثلا ای‌میل زدن یا خیلی از گزارش‌های روزانه‌ یا حتی گزارش‌های تحلیلی که می‌نویسیم، با اینکه نوشتن هستن، اما کار عمیق نیستن. منظور از نوشتن خلق متنیه که ایده‌ی نو توش باشه یا یه اثر ماندگاری بشه.

خلاصه کتاب کار عمیق رو بشنوید 

کتاب کار عمیق چطوری نوشته شد؟

کال نیوپرت وقتی روی یه کتاب کار می‌کنه، ساعت کاریش از اول صبح شروع می‌شه. قبل از صبحانه، قبل از اینکه لباس کار بپوشه، فقط از رختخواب به سمت لپ تاپ می‌چرخه و شروع به نوشتن می‌کنه. می‌گه من نویسنده‌ی بی‌قراری‌ام، به این معنی که موقع نوشتن، با لپ تاپم، اطراف خونه و حیاط سرگردونم.
برای شروع نوشتن کتاب، مدلش این جوریه که دوست داره یک راست به سمت نوشتن شیرجه بزنه. نوشتن رو به کوه یخ تشبیه می‌کنه. مثل کوه یخ که بخش بزرگی ازش زیر آب پنهانه، بخش‌های بزرگی از کار‌هایی مثل خواندن و تفکر هم زیر هر صفحه نوشته مخفی شده. برای انجام این فعالیت‌های مخفی، پیاده روی طولانی به کال کمک می‌کنه و هرچه کتاب سخت‌‌تر باشه، بیشتر وقت برای پیاده روی در جنگل می‌ذاره تا با خودش بی سر و صدا صحبت کنه.
با این آمادگی قبلی، وقتی شروع به نوشتن می‌کنه، می‌دونه که می‌خواد چی بگه و منابعش رو هم آماده کرده. از این به بعد دیگه بیشتر توجهش روی هنر نوشتن متمرکز می‌شه. مثلاً نوشتن مقدمه جذاب و قانع کننده که می‌تونه سخت‌ترین قسمت نوشتن باشه.
چیزی که فراموش می‌کنیم معمولا در مورد نوشتن با تمرکز، اینه که یه مهارته و باید تمرین کنیم تا یاد بگیریم. خیلی از ما این نکته رو فراموش می‌کنیم و اولین تلاش‌هامون رو برای نوشتن ناامید کننده و بی‌فایده می‌بینیم. همین می‌شه که زود دل‌سرد می‌شیم و رها می‌کنیم این مسیر رو. برای همین کال هشدار می‌ده بهمون که قبل از شروع اولین پروژه‌ی بزرگ نوشتن، باید آمادگی شناختی کسب کنیم.
همون طور که قبل از یه ماراتن آمادگی جسمی لازمه، اینجا هم اول آمادگی شناختی باید کسب کنیم. این معنیش چیه؟ یعنی اگه قبل از نوشتن، مدتی از کارهایی که تمرکز رو به هم می‌زنه مثل شبکه‌های اجتماعی، پرهیز کنیم توی نوشتن موفق‌تر می‌شیم.


درباره شبکه‌های اجتماعی و اثراتشون نیوپورت توی کتاب مینیمالیسم دیجیتال بیشتر توضیح داده.
علی و عباس توی برنامه‌ی لایوی که داشتن کمی درباره این کتاب صحبت کردن.
مدت زمان ویدیو: ۱۰ دقیقه

هیجان‌زده کتاب رو نخونیم

بعد از اینکه کال نیوپورت کار عمیق رو منتشر کرد، خیلی سریع پرمخاطب شد این کتاب. اینکه چند درصد از اون آدم‌ها پایبند موندن به تمرین‌های کتاب رو نمی‌دونیم. شاید اصلا مهم هم نباشه. اما چیزی که مهمه اینه که همه‌ی خواننده‌های کتاب رولینگ یا مارک تواین نشدن. البته این معنیش این نیست که کار عمیق انجام ندادن. معنیش اینه که حواسمون باشه این کتاب معجزه قرار نیست بکنه.
همه‌ی آدم‌هایی که ورزش می‌کنن قهرمان نمی‌شن. ولی ورزش کردن به بالا بردن کیفیت زندگی آدما کمک می‌کنه. همه‌ی ماهایی که این کتاب رو می‌خونیم یا شروع می‌کنیم به پیاده کردن تکنیک‌های کار عمیق، آثار جاویدان قرار نیست خلق بکنیم. اگر حتی کمی هم حواس جمع‌تر کار کنیم، این کتاب اثر بخش بوده برامون. ضمن اینکه مهارت‌های این مدلی نیاز به تمرین و ممارست دارن. با یه روز و یه ماه ورزش کردن بدنمون ورزیده نمی‌شه. با پیاده کردن یک بار و دو بار این روش‌ها هم نمی‌شه به کار عمیق رسید.


  • تصویر این نوشته را از یادداشت «چطور روزمون رو بهتر بسازیم» در سایت getpocket برداشتم که تصویرسازیش کاریه از Gosia Herba
  • ما توی خبرنامه‌ی بی‌پلاس از این حرف‌ها می‌زنیم، می‌تونیم آدرس ای‌میلیتون رو وارد کنین و عضو خبرنامه بی‌پلاس بشین.
بیشتر کنجکاوی کنیم
کی ترفندهایی برای زمانسنجی عالی
کی چه کنم؟ راهنمای دنیل پینک برای رسیدن به زمان‌بندی عالی

در اپیزود ۳۷ پادکست خلاصه کتاب بی‌پلاس خلاصه‌ای از کتاب کی ترفندهایی برای زمان‌بندی عالی از دنیل پینک را شنیدیم. بیشتر بخوانید

چطور برنامه ریزی کنیم
چطور برنامه‌ریزی کنیم؟

ما برای برنامه‌ریزی به راهنمایی نیاز داریم. نیر ایال در کتاب ذهن حواس جمع یادمون میده از ابزار و تکنیک‌هایی بیشتر بخوانید

جلوگیری از افسردگی با کار معنی‌دار
کار معنی‌دار

یوهان هری در کتاب روابط از دست رفته می‌گفت نُه  رابطه در زندگی هست که اگر خراب باشن و درست بیشتر بخوانید

2 نظر برای “خواندن کتاب کار عمیق معجزه نمی‌کند، هیجان زده سراغ کتاب نروید

  1. من حدود یکماه هست که با پادکست شما آشنا شدم. بسیار لذت میبرم از مطالب، و بخصوص طرز صحبت علی بندری. لطف کنید کتابی در مورد طریقه درستcommunication
    هم اگر امکان دارد صحبت کنید. شاید هم تا حال در این مورد کتابی را صحبت کردید. اگر بله، اسم آن لطفا.با تشکر. کارتان عالی است. برای من که ۳۲ است دور از وطنم، و ۷۴ سال سن دارم، حسابی از تنهایی در امدم. والا پادکست شما کار تراپی را برای من میکند. موفق باشید.????

  2. معجز نمی کنه چون قرار نیست بکنه !
    ولی برای جوامع امروزه نیازه همونطور که نویسنده بخش اول کتاب بسیار درموردش میگه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *