خلاصه کتاب چرا میخوابیم (Why we sleep)
آخرین باری که بدون زنگ ساعت یا موبایل از خواب بیدار شدید و برای هشیار شدن به قهوه یا چای نیاز نداشتید کی بود؟ دو سوم افراد بالغ در کشورهای توسعه یافته مقدار خواب کافی توصیهشدهی هشت ساعت را ندارند. این احتمالاً برایتان تعجبی ندارد. اما عواقبش چرا: انواع و اقسام اختلالات ذهنی و جسمی، کاهش تواناییهای ذهنی، ریسک بالای انواع بیماریهای ذهنی و جسمی مثل آلزایمر یا سرطان. تا افزایش شدید هزینههای درمانی و خسارتهای جانی و مالی بهخاطر افت عملکرد در آموزش و درمان. اما چرا؟ مگر خواب چهکاری میکند؟ اصلاً به عنوان یک موجود زنده چرا میخوابیم؟
کتاب چرا میخوابیم را پیشنهاد میکنیم چون …
خواب هنوز برای خیلی از ما پر از پرسش و ابهامه. بخش قابل توجهی از زندگیمون رو در خوابیم. خواب تاثیر خیلی زیادی هم میذاره روی کیفیت اون بخشی از زندگیمون که بیداریم. اینها به ما میگه که بهتره بیشتر دربارهی خواب بدونیم و بفهمیم چرا میخوابیم، چطور و چقدر باید بخوابیم و این خوابیدن چه تاثیری داره روی بیداریمون.
نویسنده کتاب چرا میخوابیم کیست؟
متیو واکر نویسنده کتاب چرا میخوابیم دانشمند علوم اعصاب است. واکر در انگلستان به دنیا آمد و از دانشگاه نیوکاسل دکترا گرفت. در رشتهی فیزیولوژی مغز و اعصاب. در ژوئن 2004 ، واکر استاد روانپزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد شد. و سه سال با همین سمت در هاروارد ماند و پژوهشهایی در زمینه خواب انجام داد. بعد در ژوئیه 2007 به عنوان استاد علوم اعصاب و روانشناسی در دانشگاه کالیفرنیا تدریس کرد.
کتاب چرا میخوابیم اولین کتاب متیو واکر است.
خرید کتاب چرا میخوابیم
کتاب چرا میخوابیم را نشر نوین منتشر کرده. برای خرید کتاب به صفحه از کجا بخریم سر بزنید.
من تا حالا انقدر حرفهای جالب و مفید از یک نفر نشنیدم. ساعتها به جفت پادکستها گوش داده ام. این مقدار از بازدهی فکری و معنوی در زندگی من در ارتباط با یک نفر بی سابقه اس. عین پدر معنوی یه سری آدم میشی چند وقت دیگه.
دمتون گرم!
https://per.euronews.com/2020/07/09/sleeping-in-on-weekends-won-t-erase-sleep-debt
خوابیدن در آخر هفته، کمبود خواب را جبران نمیکند
سلام
خسته نباشيد عالي بودمثل هميشه
پاينده باشيد
با سلام به همگی خصوصا اقای علی بندری
فقط کاش میشد اینجا هم مثل چنل بی رد کرد ویا برگرداند عقب
سلام،
عالی بود، ضمن تشکر از جنابعالی، کلمه “ان رم”(NREM)معمول نیست بیشتر روانشناسان و روانپزشکان”نان- رم”(non_REM)بکار می برن یعنی دو مرحله خواب با سیکل های 90 دقیقه ی رم و نان- رم، در پادکست های بعدی در نظر داشته باشید.
مثل همیشه عالی من نسخه الکترونیکی کتاب رو از فیدیبو با 50 درصد تخفیف خریدم.
نویسندهی کتاب و همینطور در کتاب صوتی اصلیش هم شنیدم که از همین ترکیب «ان-رم» استفاده میکنه.
وات ؟……..
با درود و احترام
ضمن عرض خداقوت و آرزوي سلامتي و شادكامي براي تمام گروه بي پلاس و چنل بي، درخواست آماده سازي چند كتاب به شرح ذيل را دارم . اين كتابها همگي در خصوص يكي از مسايل مهم روز دنيا صحبت مي كنند كه از روزگاران قديم، دنيا و انسانهاي معمولي درگير آن هستند ونياز هست كه همگي در مورد اون بيشتر بدونن. در صورت امكان لطف كنيد نگاهي به اين كتابها هم بياندازيد:
The rest of us
Our crowd
America’s secret Aritocracy
The creature from jekyll island
The road to ruin
Redemption
با سپاس فراوان
درود و خدا قوت
مبحث فوق العاده ای بود که خیلی بهش نیاز داشتم. حتما دوباره با دقت بیشتر گوش میکنم. فقط یه مورد خیلی عجیب دیگه thrick ذهن برای آلام دادن دردهای روانی و کمبودهاست که به این صورته که ذهن تصاویری از اتفاقات هیجان انگیز و مطلوب فرد رو میسازه و توی خواب تجربشو به شخص میده به نظرم در عین غم انگیز بودن به لحاظ حقوق بشر میتونه در نوع خودش خیلی موضوع جذابی باشه. خیلی خوبه اگه در ادامه درمورد اونم صحبت بشه.
بازم ممنون
سلام و ممنون از تیم کم نظیر بی پلاس پرسشی داشتم که از شما یا نویسنده از طریق شما بپرسم اگر مقدور شد:
عارغم تایید مطالب کتاب در تجربه شخصیم در مطالعه زندگی نامه ها گاها با افرادی روبرو میشوم که در مورد آنها نوشتهاند که در شبانه روز ۳ یا ۴ ساعت میخوابیدند و در عین حال در اوج فعالیت و تلاش باکیفیت خود بودهاند این پدیده را نمیدانم چگونه توجیه کنم؟
برای نمونه مهاتاما گاندی (کتاب نیایش صحفه۲۹)
یا عبدالرحمان شرفکندی معروف به ههژار نویسنده شهیر کرد زبان در یکی از آثارش شاید زندگینامه خودنوشتش که هنگام نوشتن یکی از آثارش در شبانه روز ۳الی ۴ ساعت میخوابد.
پوزش و اگر سوالم از طریق شما با نویسند در میان گذاشته شود شاید دریچهای جدید برای کنجکاوی پیش روی نویسنده گشوده شود.
ممنون
بسیار بسیار عالی, کار بزرگی دارید انجام میدید و امیدوارم هیچ وقت متوقف نکنید چنین پروژه ای رو.
تمام پادکست هارو با دقت گوش دادم . بعضی هاش رو چندین بار و از تمام پادکست ها نت برداری میکنم.
واقعا خدا قوت
با اینکه اپیزود واقعا خوب و مفیدی بود اما حس می کنم جواب خیلی از سوالات جالبی که در ابتدا بهشون اشاره شد رو نداد. مثلا همین که چرا با وجود تناقضی که خواب با بقا داره ما همچنان می خوابیم. از نظر تکاملی خواب چطور به انسان کمک می کنه؟ البته که خیلی از فواید خواب اشاره شد اما بیشتر اینجوری بود که اگه نخوابیم چی میشه یا اینکه چی میشه که میخوابیم.
سلام و سپاس از برنامه خوب بی پلاس
برای اینکه اکثر کتابها که از آن طرف ترجمه میشود، براساس فلسفه غرب به ماهیت انسان اصالت میدهد. ذهن ما ابزار ادراک ما از واقعیتهای خارجی است، و طبیعتاُ به مانند همه ابزارهای مادی خسته میشود. اساسأ ماهیتهای مادی خستهکننده است. جهانبینی غربی به ذهن بسیار اصالت میدهد و همین باعث شده است که در ذهن بماند. البته ذهن مظهری از وجود انسان است که وظیفه اصلیش ادراک ماست از هستی، حال به عنوان ابزار ببینیم و اعتباری تا مقصد نهایی ببینیم و اصیل متفاوت خواهد بود. بنابراین، اصالت انسان به وجود است که در روح پرظرفیت آن متجلی است.
خواب برادر مرگ است. یعنی روح ما به جهان دیگر میرود در حالی که جسم ما در این جهان به صورت هوشمندانه کار میکند. هر چقدر وجود شما زندهتر باشد، خواب شما آرامتر است و خواب دیدن شما کمتر است.
خواب کمش هم زیاد است.
به منابع حکمت و فلسفه اشراقی و اسلامی مراجعه کنید.
سلام علی جان بندری
ممنونم فوق العاده بود
مفید و لازم برای همه
من همه جوره تبلیغ پادکست هاتون رو به صورت لینک توی واتس آپ و یا پست های اینستاگرام می کنم و براتون عمر با عزت و عافیت تقاضا می کنم
خیلی عالی بود ممنون. فقط یک نکته، با وجود اینکه شما خیلی زیبا خلاصه کتاب را ارائه می دهید، تقریبا اکثر جمله ها را دو تا سه بار به اشکال مختلف تکرار می کنین و این برای شنونده گاهی خسته کننده است به خصوص وقتی آن بخش به اندازه بخشهای دیگرمهم نیست. این فقط نظر من هست. از کارهای خوبتون ممنون.
اینقدر خوب و منطقی و دقیق استدلال کرده بود که من بعد از دو بار گوش دادم به این نتیجه رسیدم چرا بیداریم????????
سلام به نتیجه خوبی رسیدید. نکته اصلی را شما کشف کردید
سلام. حرفم به این پادکست ربطی نداره ولی به نظرتون جای ادبیات تو بی پلاس خالی نیست؟ به هر حال کتاب هایی هم هستن که در حوزه ادبیات باشن و به استایل بی پلاس هم بخورن
یکی از دلایلی که من درست نمی خوابم خود تویی لعنتی!
عالی بود. دقیقا
سلام
من به تازگی به جمع شنوندگانتون اضافه شدم، واقعا اول از همه چیز جذب لحن دوستانه آقای بندری شدم در خوانش مطالب
نکات اشاره شده در قسمتهایی که تا اینجا شنیدم تازه بودن و دید جدیدی به آدم میداد
دنبال خلاصه کتاب قو سیاه بودم که با بی پلاس آشنا شدم، البته قبلا شنیده بودم اسمش
ایکاش در قالب بندی سایت خوبتون از کلمه اپیزود استفاده نمیکردید و معادل فارسی اون میزاشتید ، خیلی تو ذوق میزنه
لطفا آمار بازدید از هر پادکست هم قرار بدید تا بشه با یه فلیتر ساده پربازدید ترین قسمتها مشخص بشه و یه حس اولیه نسبت به محبوب ترین ها داشته باشیم
خدا قوت
پایدار باشید
انقد از مزایای خوابیدن گفتی که وسط اپیزود خوابم برد 🙂
سلام.
من برنامهنویس هستم و میخواستم تجربه خودم رو باتون درمیون بزارم. بارها شده که با یک باگ ساعتها سر و کله زدم و حل نشده.ولی فردا صبح رفتم سراغش و در کسری از دقیقه حل شده. واقعا عین معجزه میمونه.
ممنون از تیم بیپلاس برای این کار بابرکتی که میکنید.
جناب آقای بندری بی نهایت از شما و همه ی دست اندرکاران بی پلاس سپاسگزارم. کاراتون عالین واقعا ! خدا قوت.
در مورد مسئله خواب فرمودید نمیدونید مواد اولیه ی خواب جنین از کجا میاد ! به گمانم شاید اگر به مقوله ی ” عالم ذر ” در فرهنگ و اعتقادات اسلامی دقت بفرمایید پاسخ سوالتون رو درمیابید ! ????البته این نظر بنده است…
خیلی ممنون از این کار ارزشمندتان امیدوارم مردم با این کار زیبای شما علاقمند به خواندن کتاب بشند .منو که واقعا تحت تاثیر گذاشتید.
https://youtu.be/pwaWilO_Pig
Joe Rogan Experience #1109 – Matthew Walker
Matthew Walker is Professor of Neuroscience and Psychology at the University of California, Berkeley, and Founder and Director of the Center for Human Sleep Science.
-سلام و سپاس از شما
بیشتر موضوعاتی که انتخاب میکند واقعا جالب هستن ، بیانتونم که حرف نداره
واقعا خوبید موفق باشید
آقای بندری من صمیمانه از کیفیت خوب پادکستتون و کتابهای خوبی که معرفی میکنید ممنونم. یک کتاب هم من بهتون معرفی کنم که در معرفیش بگم کتابیه که نه تنها من رو قانع کرد که ورزش کنم بلکه رابطهام رو با ورزش عوض کرد:
Spark
The revolutionary new science of exercise and the brain
By John J. Rates, M.D.
یک مقدار قدیمیه اما بسیار کتاب خوبیه.
kir
سلام جناب بندر
امروز مطلبی را در وبسات یک پزشک دیدم که نظرتان در در مورد اون هم اگر اعلام کنید خوب میشه.
https://www.1pezeshk.com/archives/2021/06/why-so-many-people-wake-up-for-an-hour-in-the-middle-of-the-night.html
سلام و احترام اقای بندی عزیز و دوستداشتنی
بسیار سپاسگزارم بابت این پادکست عالی شما مثل همیشه.
من سوالی داشتم و نمیدانم شما جواب این سوال را میدانید یا خیر. اگر لطفا میدانید حتما پاسخ من را بدهید. با توجه به اینکه ما مسلمان ها فریضه دینی بر گردن ما هست به نام نماز و واجب هست که نماز صبح بخوانیم و از اون ور تا ساعت 11 یا 12 شب شاید بیدار باشیم وقتی ساعت 4.5 یا 5 برای نماز صبح آلارم میگذاریم و بیدار میشویم این باعث اخلال در خواب میشه؟ و حتی اگر بعد از نماز صبح هم بخوابیم چی؟ باز هم موجب اخلال در خواب میشود؟
سپاسگزارم
سلام و عرض خسته نباشید
خیلی ممنون از زحمتی که کشیدید 🙂
این کتاب مکتب ساز برای یک یک مردم دنیا وااااااجبه
همین و بس🙋
ممنون از شما و تیم خوبتون بازم مثل همیشه عالی خدا قوت .
خیلی ممنون خیلی جالب بود .اهمیت خوب خوابیدن بسیار توضیح داده شد.خیلی دوست داشتم مسائل جزی تری در مورد تفاوت بین خواب ها از جمله رم و نان رم بیشتر شکافته میشد.
خیلی عالی بود ممنونم بابت این اپیزود عالی, موفق باشین
سلام سلام روزتون بخیر… ^^خواستم ازتون تشکر …من پادکستتون خیلی دوست دارم این شکلی که هرموقع گوش میدم احساس می کنم یک جون به جون هام اضافه شده ^^
فقط ی سوال من می خوام زبان اصلی کتاب بخرم اما گویا 2 تا ورژن هست یکی why we sleep(unlocking the power of sleep and dreams) یکی هم why we sleep(the new science of sleep and dreams) من چند وقت پیش این قسمت گوش دادم یادم نیست شاید گفته باشید…اصلا شاید این دوتا یکی باشن..گفتم ازتون بپرسم. ممنونم کلی ^^
سلام
ویدیو این مطلب که در یوتوب منتشر کردید رو چه کسی ساخته؟
سلام وقت بخیر خیلی ممنون از پادکست بی پلاس خیییییی پادکست خوبی بود خیلی تو زندگیم اثر گذاشت
عالی دمت گرم
,Dear Mr. Banda,
I am an academic sleep physician. I had a pleasure noting your deep understanding of the science of sleep medicine and your infectious enthusiasm about the diverse aspects of daily life that is impacted by sufficient amount of adequate quality sleep. I admire your ability to articulate the material in such an eloquent way using your treasury of Persian vocabulary. Thank you for hooking us on your amazing and educational podcast
انیشتن هم خیلی زیاد می خوابیده